Δωρεάν events: Εβδομάδα με ποικιλία εκθέσεων ή Athens City Festival;

Περίληψη: Μια νέα εβδομάδα ξεκινάει και είναι μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσεις συναρπαστικά δρώμενα από το χώρο της τέχνης. Πάμε να τα δούμε παρέα;

Η πόλη είναι γεμάτη με κάθε λογής εκδηλώσεις, αγαπητέ αναγνώστη. Όλες, με κοινό παρονομαστή την τέχνη, δίνουν το παρών και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τα events που σου ταιριάζουν, να οργανώσεις την παρέα και να περάσεις φανταστικά. Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, αναλαμβάνουμε ρόλο συντονιστή και σε παροτρύνουμε να εμπλουτίσεις την εβδομάδα σου με εκδηλώσεις που θα δώσουν χρώμα στην καθημερινότητά σου! Φύγαμε;

Εκθέσεις για σένα και τη παρέα σου!

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με την έκθεση «Πλαστική – Χαλκοχυτική», η οποία θα εγκαινιάσει μια σειρά από δρώμενα θέλοντας να φέρουν κοντά την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με το Μουσείο Μπενάκη. Στόχος της πρωτοβουλίας, να αναζωπυρώσει τη θερμή σχέση που προϋπήρχε για όλο το διάστημα που δίδαξε στην ΑΣΚΤ ο Γιάννης Παππάς (1953-1978). Τα έργα των φοιτητών, τα οποία παρουσιάζονται δίπλα σε έργα του Παππά ώστε να συντελεστεί ένας διάλογος υλικότητας, είναι ενδεικτικά όλων των σταδίων μέχρι τη χύτευση. Αρματούρες από σίδερο, ξύλο και πηλό, προπλάσματα από κερί ή πλαστελίνη, καλούπια γύψινα και λαστιχένια και φυσικά μπρούτζινα έργα. Έως και τις 30/06 στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά.

dwrean-events-50-05

Ακολουθεί η Myró Gallery, όπου έως τις 6 Μαΐου θα φιλοξενηθεί η ατομική έκθεση του Sergo TER-NERSESOV. Ο Γεωργιανός καλλιτέχνης βρέθηκε μετανάστης στην Ελλάδα με όνειρο ζωής να επισκεφτεί όλα τα όμορφα μέρη που άκουγε για χρόνια από τις περιγραφές του πνευματικού του πατέρα, ο οποίος ήταν ελληνικής καταγωγής. Αυτό τον οδήγησε να ασχοληθεί με την φωτογραφία απαθανατίζοντας τα μοναδικά τοπία που επιτέλους έβλεπε μπροστά του. Πάραλληλα, εδώ και χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική, δίνοντας ζωή στον λευκό καμβά με τα πινέλα και την φαντασία του.

Σειρά έχει η Τhe Blender Gallery, που παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αλέξη Αυλάμη με τίτλο «Μετατοπίσεις». Ο καλλιτέχνης λειτουργεί μεθοδικά μέσω της έρευνας, συλλογής και σύνθεσης της πληροφορίας, ωστόσο, όσον αφορά στη χρήση του χρώματος δε διστάζει να αυτοσχεδιάσει, προκειμένου να επιτύχει την αίσθηση του ολοζώντανου. Οι εικόνες μιλούν με θέμα τις μεταμορφώσεις, το οικοσύστημα, τη σχέση με τον εαυτό και υμνούν τη γυναίκα, χάρη στην οποία συνεχίζεται η περιπέτεια της ζωής. Από τις 05/05 έως και τις 24/06.

Τελευταία πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα, η έκθεση «Πέρα, δια χειρός Ακύλα Μήλλα». Στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», θα παρουσιαστεί τη μεγάλη οδό του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπως ήταν μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που τα χειροποίητα σχέδια του Ακύλα Μήλλα θα παρουσιαστούν σε μεγάλη κλίμακα και σε σκηνογραφία που να επιτρέπει στο θεατή να σχηματίσει μια σαφή εικόνα της πλέον κοσμοπολίτικης και πολυπολιτισμικής συνοικίας της Πόλης, στην πιο ευημερούσα εποχή της. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή, με πλούσιο ιστορικό, αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Από τις 02/05 έως και τις 31/05.

Μια πόλη, εκατοντάδες μοναδικές εκδηλώσεις!

Video Duration
0:39

Το Athens City Festival, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τη 1η Μάϊου και για όλο τον μήνα. Δράσεις για όλες τις ηλικίες σε κάθε γωνιά της Αθήνας περιμένουν εσένα και τη παρέα σου. Στις 5 Μαΐου, η δισκογραφική εταιρεία Sky Vector Music συμμετέχει για πρώτη φορά στο Athens City Festival, με ένα event στην καρδιά της πόλης που θα συνδυάζει ζωντανές εμφανίσεις και DJ sets. Hip-hop, trap, afrobeats, R&B από τους Moose, Irene, Ofili, People Out East, Μυστήριος Τύπος, Mr. Kentro, Marina (from Stixoima), RSN και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες. Στις 7 Μαΐου το mobile party Needless, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα &Βeyond, παρουσιάζει ένα μοναδικό, urban dancefloor με τρία Β2Β sets ενώ το Fired Up Ceramics Fair επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης! Περισσότεροι από 60 κεραμιστές δίνουν ραντεβού για άλλη μια χρονιά, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου. Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Γι’ αυτό stay tuned για ακόμη περισσότερες επιλογές!

Αλλάζοντας ύφος, ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο, παρουσιάζει το Μυστήριο 114 – Everything Open, ένα έργο όπερας σε δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη καλλιτεχνική διαδρομή. Από τις 05/05 έως και τις 07/05. Μη το χάσεις!

dwrean-events-50-03

Στις 04/05 η Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη παρουσιάζει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το βιβλίο της με σκίτσα της Έλλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ερμής. Το μικρό βιβλίο «Η Αθήνα της Ελλης», είναι ένα ανθολόγιο της βαθιάς σχέσης της με την πόλη.

Τέλος, στο νέο εργαστήρι του κύκλου «Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη», που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, μικροί καλλιτέχνες καλωσορίζουν με κέφι και χρώματα τον αγαπημένο μήνα των λουλουδιών. Μόνο στις 07/05!

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με περισσότερα δωρεάν events για όλα τα γούστα. Μέχρι τότε, σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα ό,τι και αν κάνεις. 🌷