Απόκριες 2024: Πρωτότυπες ιδέες για να το ζήσεις φέτος αλλιώς!

Περίληψη: Η αντίστροφη μέτρηση για τις Απόκριες ξεκινά και εμείς μπαίνουμε με καρναβαλικό mood με πρωτότυπες και εντυπωσιακές στολές για μικρούς και μεγάλους!

Ήρθες πάλι τρελοκαρναβάλι! Το τριώδιο ανοίγει όπου να ‘ναι, που σημαίνει πως οι εορτασμοί των Αποκριών μπαίνουν σιγά σιγά στο πρόγραμμα. Πάρτι μασκέ και αποκριάτικες παρελάσεις ετοιμάζονται πυρετωδώς σε όλη τη χώρα και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δηλώσεις «παρών»! Αν το ερώτημα «τι θα ντυθώ φέτος», συνεχίζει να σε… ταλαιπωρεί, τότε ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σου μερικές φανταστικές σε αποκριάτικες στολές που θα κάνουν φέτος τη διαφορά!

Αποκριάτικα ντυσίματα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

Η μαγεία του Καρναβαλιού βρίσκεται στα αποκριάτικα πάρτι με την παρέα, τη γιορτινή ατμόσφαιρα που γεμίζει την πόλη και φυσικά την αποκριάτικη στολή. Μικροί και μεγάλοι περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσουν οι Απόκριες, για να φορέσουμε, έστω και για λίγο, ένα άλλο «πρόσωπο». Όπως καταλαβαίνεις, ένα πραγματικά πρωτότυπο outfit που θα τραβήξει τις εντυπώσεις είναι must για κάθε επίδοξο καρναβαλιστή.

apokries-prwtotypes-stoles-03

Κλασικές αποκριάτικες στολές

Υπάρχει λόγος που κάποιες στολές θεωρούνται αυτό που λέμε, «κλασικές», όσα χρόνια και αν περάσουν. Θεοί της μυθολογίας, πριγκίπισσες, μάγισσες, πολεμιστές, εξερευνητές, καουμπόηδες, βαμπίρ, διαβόητοι horror χαρακτήρες και αγαπημένοι villains «φοριούνται» πολύ τις Απόκριες. Για ένα πρωτότυπο καρναβαλικό ντύσιμο όμως μη μείνεις μόνο στην στολή όπως την πήρες. Δώσε φέτος ένα διαφορετικό twist με αξεσουάρ και τις δικές σου πινελιές που θα κάνουν το αποκριάτικο σου ντύσιμο πραγματικά ακαταμάχητο!

Στολές εμπνευσμένες από σειρές και ταινίες!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν είναι η αγάπη μας για τους ήρωες που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία. Εννοείται πως οι Απόκριες προσφέρονται να δείξεις σε όλους τους καρναβαλιστές ποιος είναι ο super hero που θαυμάζεις περισσότερο και ποια σειρά ταινιών θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σου!

Matchy matchy αποκριάτικες στολές

Ως γνωστόν, μαζί με μια ευφάνταστη αποκριάτικη στολή το… «καρναβαλίζειν» θέλει και καλή παρέα. Γιατί να μην τα συνδυάσεις φέτος αυτά τα δύο με matchy matchy στολές που θα κάνουν εσένα και την παρέα σου την ψυχή του φετινού καρναβαλιού; Κινηματογραφικά δίδυμα που έγραψαν ιστορία, θεοί του Ολύμπου, κλέφτες και αστυνόμοι, ναύτες και πειρατές, οι επιλογές είναι άπειρες! Όρεξη να έχεις μόνο να δοκιμάζεις μέχρι να βρεις την κατάλληλη!

apokries-prwtotypes-stoles-06

DIY στολές από τα χεράκια σου

Σε ένα άρθρο με πρωτότυπες ιδέες Αποκριών δε θα μπορούσαμε να μην έχουμε και μια DIY πρόταση. Αν ξέρεις λίγα πράγματα από υφάσματα και χειροτεχνίες και «πιάνουν» τα χέρια σου, μη διστάσεις να δοκιμάσεις φέτος να φτιάξεις τη δική σου αποκριάτικη στολή. Και μόνο η διαδικασία της δημιουργίας είναι αρκετή για να σε βάλει για τα καλά σε κλίμα καρναβαλιού, την πιο γιορτινή περίοδο της άνοιξης!

Tips για την πιο φαντασμαγορική εμφάνιση του καρναβαλιού!

Tip #1 Βρες το theme που σου ταιριάζει!

Ταινίες, σειρές, κόμικ, video games και λοιπά pop culture φαινόμενα γίνονται πηγή έμπνευσης τις Απόκριες για ανεπανάληπτες μεταμφιέσεις. Όπως και τα all-time classic themes του Καρναβαλιού που είδαμε πιο πάνω. Επίλεξε το θέμα που σε εκφράζει – και μπορείς να στηρίξεις – ή ακόμα καλύτερα, μπορείς να συνδυάσεις κομμάτια από διαφορετικές στολές για το απόλυτο αποκριάτικο outfit!

Tip #2 Όρισε budget για στολή και αξεσουάρ!

apokries-prwtotypes-stoles-08

Οι εορτασμοί και τα πάρτι της Αποκριάς, θέλουν οργάνωση για να τα ευχαριστηθείς όσο πιο ξέγνοιαστα γίνεται, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Το ίδιο ισχύει και για τα της στολής. Όρισε από τώρα το διαθέσιμο budget ώστε να είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό deal. Α, και εννοείται μην παραλήψεις τα αξεσουάρ, μιας και είναι αυτά που θα απογειώσουν το καρναβαλικό σου στιλ!

Tip #3 Άρχισε τις ετοιμασίες από νωρίς!

Σε λίγες μέρες το Τριώδιο ανοίγει και επίσημα οπότε μπορείς πλέον δίχως φόβο και πάθος να ξεκινήσεις τις ετοιμασίες σου. Ένα εντυπωσιακό αποκριάτικο ντύσιμο θέλει το χρόνο του. Οπότε μην αφήσεις τα πάντα για την τελευταία στιγμή. Δοκίμασε διαφορετικές στολές και σκέψου πιθανούς – και απίθανους – συνδυασμούς που θα σου χαρίσουν φέτος τον τίτλο του βασιλιά του Καρναβαλιού.

Tip #4 Η άνεση είναι το παν!

Έστω ότι έχεις βρει τη στολή που ονειρευόσουν αλλά και τα αξεσουάρ με τα οποία θα τη συνδυάσεις. Ωραία μέχρι εδώ. Επόμενο βήμα να τσεκάρεις πόσο άνετη είναι στην πράξη. Απόκριες έρχονται, το τελευταίο που θες είναι να φοράς μια στολή που θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη και τις κινήσεις σου στην πίστα άβολες. Όσο εντυπωσιακή και αν είναι, στα αποκριάτικα πάρτι η άνεση είναι το παν!

apokries-prwtotypes-stoles-04

Tip #5 Party like no one’s watching!

Τελευταίο και πιο σημαντικό tip. Αφέσου στη μαγεία του Καρναβαλιού! Μπορεί το outfit να βγήκε ακριβώς όπως το είχες στο μυαλό σου, μπορεί και όχι. Στο τέλος της ημέρας τι σημασία έχει; Οι Απόκριες είναι ευκαιρία να βγάλεις ξανά το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Πάρε λοιπόν την παρέα και γυρίστε μεταμφιεσμένοι τα αποκριάτικα πάρτι που έρχονται να γεμίσουν και πάλι την πόλη με γιρλάντες, κομφέτι και φαντασμαγορική διάθεση.

Οι πιο μαγικές Απόκριες ξεκινούν στα Public!

Οι Απόκριες βρίσκονται προ των πυλών και τα Public φορούν και αυτά τα γιορτινά τους. Και φέτος στα Public σε περιμένουν φανταστικές ιδέες σε στολές για μικρούς και μεγάλους, μαζί με όλα τα κομφόρ για να γιορτάσεις το καρναβάλι όπως πρέπει. Με απαράμιλλο στιλ, καλή παρέα και πολλά χαμόγελα!