Δωρεάν events: Τέχνες, σεμινάρια για γονείς & μια wow αγορά στο ΚΠΙΣΝ

Περίληψη: Καλωσορίζουμε τον Απρίλιο με φανταστικές δωρεάν προτάσεις εξόδου που μπορούν όλοι να απολαύσουν! Αν δεν έχεις κάνει σχέδια τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Καλό μήνα! Ο Απρίλιος είναι επισήμως εδώ και μαζί του φέρνει την άνοιξη ή μάλλον το καλοκαίρι να κρίνουμε από τη θερμοκρασία. Σε κάθε περίπτωση, ο καλός καιρός είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος. Μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ανοίγει την όρεξη να βολτάρουμε μετά από μια κουραστική μέρα στη σχολή ή το γραφείο. Όπως κάθε εβδομάδα, τα καλύτερα events της πόλης σε περιμένουν στη στήλη μας για να οργανώσεις τις εξόδους σου από νωρίς. Πάμε να δούνε αναλυτικά τι, πού και πότε παίζει αυτές τις μέρες;

Εκθέσεις για καλό σκοπό

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια μίνι περιήγηση στον κόσμο των καλών τεχνών. Η Sianti Gallery τιμά τα 50 χρόνια του Απόστολου Γιαγιάννου με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο ενός από τους πιο προβεβλημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η έκθεση περιλαμβάνει δείγματα από δέκα καλλιτεχνικές ενότητες, με εικαστικά έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων αλλά και γλυπτικές δημιουργίες του καταξιωμένου δημιουργού. Να αναφέρουμε πως έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις του Απόστολου Γιαγιάννου έχουν παρουσιαστεί σε φημισμένες γκαλερί και χώρους τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

dwrean-events-95-01

Πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η απειλή της κλιματικής κρίσης; Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ποια η ατομική ευθύνη του κάθε ανθρώπου; H έκθεση «Φύση πάσχουσα/Natura patiens» καλεί τους επισκέπτες να προβληματιστούν γύρω από τον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει σύσσωμη η ανθρωπότητα, μέσα από τα έργα 30 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί επίσης επιστημονική ημερίδα με θέμα τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έως και τις 18 Απριλίου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Ενσυναίσθηση, ανεκτικότητα, βιωσιμότητα. Τρεις έννοιες που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας αντανακλώντας τις αξίες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Embrace Empathy» που φιλοξενεί το Μουσείο Βορρέ έρχεται να αναδείξει τη σημασία των τριών αυτών αξιών στην καλλιτεχνική δημιουργία μαζί με τον ρόλο της τέχνης ως μέσο ενότητας και αλληλοκατανόησης. Στην ομαδική έκθεση που άνοιξε για το κοινό το Σάββατο, συμμετέχουν 26 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία.

dwrean-events-95-04

WOW Festival και μουσικές από όλη την Ελλάδα!

Συνεχίζοντας με τις δωρεάν προτάσεις μιας για την εβδομάδα που ξεκινά, φρόντισε το ΣΚ ο δρόμος να σε φέρει στην περιοχή του Κεραμεικού. Είκοσι μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί υπόσχονται ένα μουσικό διήμερο γεμάτο με τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ειδικότερα, στην 4η συνάντηση συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και μιλούν για τη βαθιά σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Κατεβαίνουμε προς το αγαπημένο Σταύρος Νιάρχος εκεί όπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο μας περιμένει μια αγορά που θα σε κάνει να πεις… wow! Ένα marketplace διαφορετικό απ’ όσα πιθανότατα έχεις δει στήνεται στην καρδιά του ΚΠΙΣΝ, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης με επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές οργανώσεις των οποίων ηγούνται γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. Στόχος η ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες και όχι μόνο.

dwrean-events-95-03

Το Σάββατο έχεις έναν ακόμα λόγο να επισκεφθείς την πολυσύχναστη αγορά του ΚΠΙΣΝ. Εκτός όλων των άλλων, ένα guilty pleasure πάρτι σε περιμένει με όλα τα μεγάλα ελληνικά και ξένα hits από τα 80s, 90s και το σήμερα. Το δίδυμο Lou Is και Mary Sunshine αναλαμβάνει να δώσει το ρυθμό με ένα συναρπαστικό live performance που ξεκινά από τους ABBA και τη Whitney Houston και φτάνει μέχρι την Αλεξία και τη Lady Gaga.

Έχεις μήπως όρεξη για σινεμά; Οι δωρεάν προβολές στην κινηματογραφική λέσχη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα με ένα αφιέρωμα στη μεγάλη χολιγουντιανή σταρ, Bette Davis. Αυτή την Τετάρτη θα προβληθεί «Το Έγκλημα της 9ης Λεωφόρου». Η ταινία είναι ένα από τα σπουδαιότερα «γκραν-γκινιολικά» θρίλερ που γυρίστηκαν ποτέ, με το διπλό ρόλο της Bette Davis να μνημονεύεται μέχρι και σήμερα από τους fans αυτού του ρετρό κινηματογραφικού ιδιώματος.

Video Duration
2:39

Εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά!

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με θέμα το παιδί και τους γονείς. Αυτή την εβδομάδα ξεκινά ο κύκλος δωρεάν σεμιναρίων γονεϊκότητας στο River West, ο οποίος θα «τρέξει» για όλο τον Απρίλιο. Όσοι επισκεφθούν το εμπορικό κέντρο το πρωί της Τετάρτης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να συνομιλήσουν με εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους και παιδοδιατροφολόγους, οι οποίοι στη συνέχεια θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την ανατροφή των παιδιών.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2/4), το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ανοίγει τις πόρτες τις μόνιμης συλλογής του για άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και τους συνοδούς τους. Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας, η πρωτοβουλία έχει στόχο να φέρει σε επαφή τα νευροδιαφορετικά άτομα με την τέχνη και τον πολιτισμό κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

dwrean-events-95-05

Κάπου εδώ θα σε αποχαιρετίσουμε. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με περισσότερες δωρεάν προάσεις για κάθε γούστο. Μέχρι τότε, σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα ό,τι και αν κάνεις.