Δωρεάν events: Αύγουστος στην πόλη με σινεμά, χορό & εκθέσεις!

Περίληψη: Τα δωρεάν events δεν σταματούν ούτε τον Αύγουστο! Όπου κι αν βρίσκεσαι, υπάρχουν δεκάδες εκδηλώσεις για να συνοδεύσεις τις διακοπές σου!

Έφτασε και ο Αύγουστος! Ο μήνας των διακοπών ξεκινά και ήδη η μεγάλη πλειοψηφία των αδειούχων έχει καταφύγει σε νησιωτικούς και όχι μόνο προορισμούς. Αν είσαι ένας από τους γενναίους που έχουν παραμείνει ακόμα στην πόλη, το άρθρο που διαβάζεις έχει γραφτεί ειδικά για σένα. Οι ρυθμοί είναι χαλαροί, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορείς να απολαύσεις τις ημέρες του καλοκαιριού σαν να είσαι σε διακοπές. Τα events της Public ατζέντας, θα μας κρατήσουν συντροφιά και τον Αύγουστο! Ώρα λοιπόν να δούμε πού μπορείς αυτή την εβδομάδα να βολτάρεις... καλλιτεχνικά και, φυσικά, με ελεύθερη είσοδο. Φύγαμε!

Από την Ιφιγένεια στον Ηρακλή Πουαρώ!

Ξεκινάμε την εβδομαδιαία μας περιήγηση από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Η «Ιφιγένεια των Ταύρων», η νέα θεατρική παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή έρχεται στο Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ) για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 6 και 7 Αυγούστου. Μία Ιφιγένεια, ένας Πυλάδης και ένας Ορέστης, συναντούν τον Άντον Τσέχωφ σε μια εποχή που ο πόλεμος μαίνεται και σκεπάζει με τρόμο τις ψυχές των ανθρώπων. Άραγε πώς μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους όσα τους χρέωσε η ιστορία;

dwrean-events-112-01

Καλοκαίρι γαρ, και από τις προτάσεις εξόδου δε θα μπορούσε να λείπει η καθιερωμένη βόλτα στα θερινά. Ο «Πατέρας του Στρατιώτη» μας μεταφέρει στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας Σενεγαλέζος κατατάσσεται στον γαλλικό στρατό για να προστατεύσει τον 17χρονο γιο του, ο οποίος στρατολογήθηκε παρά τη θέλησή του. Από το μέτωπο πλέον, οι δυο τους αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα. Η πολεμική περιπέτεια του Ματιέ Βαντεπιέ μελετά τα μεγάλα ηθικά διλήμματα του ανθρώπου τη στιγμή που η ζωή και ο θάνατος βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Πάμε τώρα σε ένα δυνατό θρίλερ εμπνευσμένο από τα αριστουργήματα της Agatha Christie. Στο «Μυστήριο στη Βενετία», ο πολυτάλαντος Kenneth Branagh φέρνει στη μεγάλη οθόνη ακόμα ένα από τα έργα της «Βασίλισσας του Εγκλήματος». Ο ιδιοφυής ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρώ καλείται να βρει τη λύση σε ακόμα ένα δαιδαλώδες μυστήριο, όπου το έγκλημα γίνεται ένα με το μεταφυσικό με φόντο τα κανάλια της ιταλικής πόλης.

Video Duration
2:25

Επόμενη στάση η Πλατεία Μακεδονίας στην περιοχή της Γλυφάδας. Μια μοναδική περιπέτεια από... άλλο πλανήτη περιμένει τους μικρούς μας φίλους αυτή την Τρίτη. Το γερμανοδανέζικο animation «Ο Λούης και οι εξωγήινοι» είναι μια πραγματικά wholesome κωμωδία παρεξηγήσεων με σημαντικά μηνύματα για τη φιλία και την οικογένεια. Ήρωας ένα εντεκάχρονο αγόρι, το οποίο θα γίνει φίλος με τρεις σκανταλιάρηδες εξωγήινους που προσγειώνονται μυστικά στον πλανήτη μας.

Έργα με φόντο τον έρωτα και την Αθήνα

Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αθηναϊκές γκαλερί για μια γερή δόση τέχνης. H αναγνωρισμένη γλύπτρια Βένια Δημητρακοπούλου παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο της Γκαλερί Κουρντ το δικό της προσωπικό μνημείο στον έρωτα. Με βασικό υλικό το μάρμαρο της Τήνου η έκθεση «Σμιλεύοντας τον έρωτα» αναδεικνύει τον μυστηριακό, τον πνευματικό και τον αρχέγονο χαρακτήρα του έρωτα, ενός πανανθρώπινου βιώματος που χάνεται στον ιστορικό και πολιτισμικό χρόνο.

dwrean-events-112-02

Συνεχίζουμε με μια βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στο φουαγιέ του ισογείου και τον εξωτερικό χώρο φιλοξενείται η έκθεση «Tale of Two Cities». Μέσα από έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών, η έκθεση έρχεται να αναδείξει την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που μοιράζονται οι δύο χώρες εδώ και αιώνες. Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση «συνομιλούν» καλλιτεχνικά φέρνοντας στο προσκήνιο όλα όσα συνδέουν τους δύο λαούς. Από την Κλεοπάτρα και το ελληνιστικό βασίλειο της Αιγύπτου, έως και την Αλεξάνδρεια που τόσο λάτρεψε ο Καβάφης.

Πάμε τώρα σε μια έκθεση με θέμα την ίδια την Αθήνα. 13 εικαστικοί και καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στο European Centre-Contemporary Space Athens για να δώσουν μαζί μια διαφορετική εικόνα της πρωτεύουσας. Η έκθεση «The Athenians, Short Stories of Art (Vol II)» έρχεται να αφηγηθεί στους επισκέπτες ιστορίες αποτυπωμένες πάνω στον καμβά, τον πηλό και το χαρτί. Πρωταγωνιστές, οι γεύσεις, τα αρώματα και οι άγνωστες ομορφιές που κρύβει μέσα της η πόλη. Να σημειώσουμε εδώ ότι η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design.

dwrean-events-112-03

Χορός και groovy απογεύματα στο Νιάρχος

Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη για μια χορευτική περφόρμανς που αξίζει της προσοχής σου. Η παράσταση «CRASH...forming», τη χορογραφία της οποίας υπογράφει ο Γιώργος Χρηστάκης, μελετά την έννοια της σύγκρουσης με το άγνωστο και το φόβο της κοινωνίας απέναντι στο διαφορετικό. Μιας σύγκρουσης που αντικατοπτρίζει τις διαφορές πολιτιστικών και κοινωνικών κανόνων, στόχων και προσδοκιών, αξιών, ενδιαφερόντων πεποιθήσεων, αντιλήψεων. Για δύο παραστάσεις (5 & 6 Αυγούστου) στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Και κλείνουμε με ένα ακόμα μικρό πάρτι που στήνεται στο Φάρο του «Νιάρχος». Τα Sunset DJ Sets συνεχίζονται και τον Αύγουστο, όπως πάντα με θέα το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Καλεσμένος αυτή την Τετάρτη, ο Pene, ένας από τους πλέον δραστήριους DJs της Αθήνας, ο οποίος θα δημιουργήσει ένα μουσικό μωσαϊκό από dub, cosmic, balearic, disco, post rock, dark pop & electronic oddities μαζί με ό,τι υπάρχει στο ενδιάμεσο.

dwrean-events-112-04

Και κάπου εδώ θα σε αποχαιρετήσουμε, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα. Όπου κι αν σε βρίσκουμε αυτές τις μέρες, είτε είσαι στην πόλη είτε έχεις φύγει, υπάρχουν πολλά δωρεάν events για να εξερευνήσεις γεμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα αυγουστιάτικα απογεύματα!

Να περάσεις υπέροχα!