Πού θα βγεις: ΣΚ με Megadeth, ελληνικό σινεμά & πολύ χρώμα!

Περίληψη: Οι υποχρεώσεις της εβδομάδας τελειώνουν και οι προτάσεις μας είναι εδώ για να σε βάλουν για τα καλά στο ρυθμό του καλοκαιριού!

Συναυλίες, παραστάσεις, σινεμά και μεγάλα fests μας περιμένουν για άλλο ένα θεαματικό σαββατοκύριακο. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο ανεβαίνει και η διάθεσή μας για αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες. Η συμπλήρωση της καθιερωμένης πλέον Public ατζέντας γίνεται ολοένα και... δυσκολότερη. Ευχάριστος, φυσικά ο όποιος «πονοκέφαλος», μιας και απ' όπου το πιάσεις δεν νοείται να μην περάσεις υπέροχα. Ας μη χρονοτριβούμε λοιπόν, γιατί, όπως θα δεις, οι προτάσεις μας για το ΠΣΚ που μας έρχεται είναι ουκ ολίγες. Φύγαμε!

Θέατρο και πάλι θέατρο!

Mετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» σε Ελλάδα και εξωτερικό, η καλλιτεχνική ομάδα «Εν Δυνάμει» έρχεται ξανά στην Αθήνα με τους «Υπνοβάτες». Η θεατρική παράσταση που υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου «μελετά» επί σκηνής ζητήματα που αφορούν τη ζωή, το θάνατο, το όνειρο, την πραγματικότητα και τις βαθύτερες επιθυμίες που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος. Έως και τις 23/6 στο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

events-sk-01

Συνεχίζουμε με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Το 14ο Off Off Athens είναι το μεγάλο πειραματικό θεατρικό φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού. Συνολικά, 28 ομάδες θα ανέβουν στη σκηνή παρουσιάζοντας τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στο θεατρόφιλο κοινό. Στο πρόγραμμα του σαββατοκύριακου βρίσκουμε τις παραστάσεις «Η τάξη της κυρίας Μαργαρίτας» (zs Ensemble), «Breaking The Borders» (trance miroloi) και Πόκερ (Αποστόλης Χριστοδούλου).

Πώς θα βλέπαμε τον κόσμο αν ήμασταν ενενήντα χρονών; Θα αποδεχόμασταν το τέλος που πλησιάζει ή θα θέλαμε να πιούμε τη ζωή μέχρι την τελευταία σταγόνα; Η παράσταση «Ενενήντα» πραγματεύεται τη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στον αδάμαστο χρόνο από μία διαφορετική σκοπιά. Σε μια εποχή που εξιδανικεύει την νεότητα, το θεατρικό έργο της Βαλέριας Δημητριάδου «σπάει» με χιούμορ και τρυφερότητα το ταμπού των γηρατειών, προτάσσοντας την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.

events-sk-02

Αλλάζουμε ύφος και πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο, αλλά εξίσου συναρπαστικό. Αυτό το ΣΚ ανεβαίνει στο Θέατρο Άλσος η παράσταση «Τότε, τώρα, πάντα». Η επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή συγκεντρώνει ένα ensemble cast ηθοποιών σε ένα θεαματικό καλοκαιρινό σόου όπου η πολιτική και η οικονομική πραγματικότητα μπλέκονται με την τεχνητή νοημοσύνη, τα πρόσωπα της show biz, και έναν trapper δημιουργώντας μοναδικά ευτράπελα. Πρωταγωνιστούν οι Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, η Ελένη Καστάνη, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Λουδάρος, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου και Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Εσύ πόσο Release αντέχεις;

Το Release Athens σήκωσε αυλαία την Κυριακή που μας πέρασε με τους Καλιφορνέζους The Offspring να ξεσηκώνουν το αθηναϊκό κοινό σε μια φανταστική punk βραδιά. Αυτή την Παρασκευή ξεκινούν οι Metal Days της φετινής διοργάνωσης με ένα εκρηκτικό line-up. Οι θρυλικοί Megadeth επιστρέφουν στη χώρα μας και υπόσχονται ένα εκρηκτικό thrash metal σόου με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αειθαλούς Dave Mustaine. Μαζί τους οι Blind Guardian και οι Grand Magus.

events-sk-03

Tη σκυτάλη παίρνει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Parov Stelar. Ο πρωτοπόρος Αυστριακός παραγωγός που «πάντρεψε» την dance μουσική με τη jazz και το swing έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, λίγους μόλις μήνες μετά την τελευταία του μεγαλειώδη εμφάνιση. Ο Parov Stelar θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού παρέα με την Jain και τους Telenova για να μας προσφέρει την πιο χορευτική βραδιά του φετινού καλοκαιριού!

Είπαμε ότι αυτό το ΣΚ θα είναι γεμάτο και το εννοούμε. Παρασκευή και Σάββατο είπαμε έχουμε Release, την Κυριακή όμως ανεβαίνουμε στο ΟΑΚΑ. Το πιο πολύχρωμο summer event ακούει στο όνομα Colourday Festival. Για 8η χρονιά το Colourday Festival έρχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, φέρνοντας μαζί του διάσημα live acts της εγχώριας μουσικής σκηνής. Το παλμό του φαντασμαγορικού κυριακάτικου πάρτι θα δώσουν οι πιο γνωστοί Έλληνες DJs. Save the date!

Video Duration
2:33

Queer σινεμά vs χολιγουντιανά action movies!

Αν σου μείνουν δυνάμεις μετά από όλα αυτά, στην ατζέντα του Σαββατοκύριακου θα βρεις επίσης εκλεκτά movie nights. Το Cine Paris είναι ένας από τους αγαπημένους θερινούς κινηματογραφικούς προορισμούς της πόλης. Το Σαββατοκύριακο θα προβληθεί η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν». Πρόκειται για μια εντυπωσιακή queer κομεντί και μια σινεφιλική ιστορία φιλίας και αγάπης που υπογράφει ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς.

Προτιμάς τις ταινίες δράσης; No problem! Έχουμε προτάσεις για όλους. Το Bad Boys: Ride or Die, η τέταρτη ταινία της σειράς έχει όλα όσα μπορείς να περιμένεις από ένα καλό buddy cop movie. Δυνατό cast (Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Joe Pantoliano), καταιγιστική δράση, στιγμές γέλιου, και μια ευφάνταστη πλοκή. Arthouse σινεμά ή Χόλυγουντ λοιπόν; Αφήνουμε την επιλογή σε σένα.

Video Duration
3:05

Καλοκαιρινές εξορμήσεις για μικρούς & μεγάλους!

Κλείνουμε με δύο προτάσεις για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους. «Τα μυαλά που κουβαλάς», μία από τις καλύτερες και πιο ευφάνταστες animation ταινίες της Pixar, έχει sequel! Η μικρή Riley μόλις μπήκε στην εφηβεία και νέα συναισθήματα έρχονται να πάρουν θέση στο... μυαλό της. Άραγε πώς θα καταφέρνουν όλα αυτά τα συναισθήματα να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους;

Αν προτιμάς μια ξεχωριστή outdoor εμπειρία εντός πόλης, το BOOM Village Family Festival φέρνει μαζί του ένα σκηνικό βγαλμένο από τις σελίδες παραμυθιού. Οικοδεσπότης, ο δεινόσαυρος Ross και η Blue, ένας βελοσιράπτορας που λατρεύει τα χάδια και τις selfies. Μαζί τους, τα παιδιά θα γίνουν εξερευνητές και θα κληθούν να συμμετάσχουν στο κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού.

events-sk-06

Καταλαβαίνεις πως είναι αδύνατον να χωρέσουμε όλα τα events του Σαββατοκύριακου σε ένα μόνο άρθρο. Για να ανακαλύψεις τα όσα συναρπαστικά «παίζουν» αυτό το ΣΚ στην πόλη, δεν έχεις παρά να μπεις στο Public Tickets!

Να περάσεις υπέροχα!