Πού θα βγεις: Καλοκαίρι με θέατρο, πολλή μουσική & events για παιδιά!

Περίληψη: Με τον δεκαπενταύγουστο προ των πυλών και το θερμόμετρο στα ύψη, σου έχουμε προτάσεις για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στην πόλη… ή και όχι!

Ο Αύγουστος μετρά ήδη μια εβδομάδα και η πόλη έχει αδειάσει. Οι θερμοκρασίες σε καλούν να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και να βρεις ένα μέρος για να ακούς μόνο τα τζιτζίκια τη μέρα και τα τριζόνια τη νύχτα. Για όλους εμάς που θα μείνουμε φύλακες των κλειστών παντζουριών και των ήσυχων δρόμων, όμως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνουμε! Μην ανησυχείς, τα events είναι μπόλικα και άκρως ενδιαφέροντα για να γεμίσεις ένα σαββατοκύριακο… ή και δύο! Πάμε να τα δούμε!

Θέατρο με κλασσικές παραστάσεις… και όχι μόνο

Το peak του καλοκαιριού θέλει κάτι ανάλαφρο, μια κωμωδία, και μια καλή δικαιολογία για να φύγεις από τον λαβύρινθο των άδειων δρόμων. Η Επίδαυρος δεν απέχει παρά μια ώρα και κάτι ψιλά με το αυτοκίνητο, και οι Όρνιθες του Αριστοφάνη σε περιμένουν στο αρχαίο θέατρο για Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, με μια παράσταση διαχρονική και διασκεδαστική! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις· αν χρειαζόσουν λόγο για να φύγεις για λίγες ώρες από το κλινόν άστυ, ή από το μέρος που διακοπάρεις, αν είσαι από τους τυχερούς, η Επίδαυρος σε περιμένει.

pou-tha-vgeis-111-01

Μπορεί όμως να βρίσκεσαι στη βόρειο Ελλάδα, Θεσσαλονίκη ή στα πέριξ, οπότε έχουμε και για εσένα κάτι καλό: ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου, ανεβαίνει στα Νέα Μουδανιά την Παρασκευή και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το σαββατοκύριακο, για να απολαύσεις την τόσο κλασσική κωμωδία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα, η οποία συνεχίζει να είναι τόσο επίκαιρη σήμερα όσο και όταν γράφτηκε! Ούτε εδώ χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ο Μολιέρος είναι αειθαλής και έχει πιάσει τον παλμό του «σήμερα» με απίστευτη ακρίβεια. Πώς; Δεν έχεις παρά να δεις την παράσταση και θα καταλάβεις!

Πάμε σε κάτι σύγχρονο, όμως, και στο «Μπουφάν της Χάρλεϊ» του Βασίλη Κατσικονούρη, με τη Μαριάννα Τουμασάτου σε έναν μοναδικό μονόλογο! Μια ιδιαίτερα συγκινητική ερμηνεία, στο ρόλο της μάνας που μιλάει στον γιο της, ο οποίος δε μπορεί να κάνει τίποτε παρά να την ακούσει ακίνητος κι αμίλητος. Την Κυριακή το βράδυ στο Πόρτο Ράφτη, σου δίνει τέλεια δικαιολογία για μια ημέρα κοντά στη θάλασσα και έναν θεατρικό επίλογο που θα σου δώσει λαβή για συζήτηση στη σύντομη διαδρομή της επιστροφής!

Stars in the sky αλλά και στη μεγάλη οθόνη!

Video Duration
2:07

Επιστροφή στην έβδομη τέχνη, λοιπόν, και σε πολλές αίθουσες έχουμε την ταινία «Μόνοι στη Νέα Υόρκη» με τη Dakota Johnson και τον Sean Pen, σε μια ταινία που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το χολιγουντιανό ανάλογο του «Νυχτερινού Εκφωνητή» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Μια road movie η οποία παίζει με την ειλικρίνεια, το ψέμα, τις συγκυριακές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ δύο αγνώστων που η τύχη φέρνει κοντά για λίγες ώρες. Ταινία που θα δεις χαλαρά, αλλά που θα φύγεις με πολλές εικόνες και food for thought!

Προχωράμε σε κάτι… μετα-ιμπρεσσιονιστικό: Pierre Bonnard, ο ζωγράφος, και «Η Μούσα του Μπονάρ», η ταινία! Θα λέγαμε πως είναι μια ταινία που μοιάζει στο «Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» (την ταινία με τη Σκάρλετ), αλλά με την Cécile de France και ένα εκπληκτικό καστ Γάλλων (κυρίως) ηθοποιών. Η ιστορία της αινιγματικής Marthe που ενέπνευσε τον Bonnard για πάνω από 5 δεκαετίες και πρακτικά αποτέλεσε τον λόγο που ο καλλιτέχνης είναι σήμερα γνωστός! Μια ρομαντική ιστορική ταινία με ΕΚ-ΠΛΗK-ΤΙ-ΚΗ φωτογραφία, σε καλεί να περάσεις μαζί της ένα αυγουστιάτικο βράδυ!

Video Duration
1:53

Νότες στο πεντάγραμμο… και στη θερινή εσπέρα!

Μουσική, λοιπόν, και… τα λόγια περιττεύουν: Gipsy Kings και Tonino Baliardo, το βράδυ του Σαββάτου, στο Sani Hill της Χαλκιδικής, γιατί… σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Πράγματι, όμως, γιατί οι Gipsy Kings δεν εμφανίζονται αλλού. Pienso que un sueño parecido no volverá más, λοιπόν, γιατί αυτή η βραδιά είναι όνειρο. Οι μαγικές κιθάρες των Gipsy Kings και ο βιρτουόζος Tonino θα βάψουν όσους τυχερούς βρίσκονται εκεί… σε τόνους ισπανικής τσιγγάνικης μουσικής, azul ή όχι!

Παραμένουμε στη μουσική αύρα της κιθάρας, αλλά περνάμε στο… azul του Αιγαίου και καταλήγουμε στην Τήνο, εκεί που την Κυριακή θα δούμε τη Μαρίνα Σπανού να μας φέρνει νότες και μελωδίες από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο! Γιατί η κιθάρα ενώνει και έχει πολλές ιστορίες να πει!

pou-tha-vgeis-111-02

Από τον αφρό των κυμάτων του Αιγαίου πάμε στο Μέτσοβο και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου, εκεί που η δροσιά είναι εγγυημένη για τρεις μέρες μουσικής και, αν θέλεις, κάμπινγκ! Τρεις μέρες με πολλά live, με Πυξ Λαξ, Παύλο Παυλίδη, Χατζηφραγκέτα, Γιάννη Χαρούλη, Πάνο Βλάχο, Εισβολέα, Ιουλία Καραπατάκη, Nighstalker, Γκιντίκι, Εθισμό, και πολύ κέφι!

Αν θες να δεις Πάνο Βλάχο solo, όμως, μπορείς! Αρκεί να είσαι στην Κέρκυρα το Σάββατο, μιας και ο «άγνωστος τραγουδοποιός» θα εμφανιστεί στις αλυκές Λευκίμμης για ένα μοναδικό βράδυ με μουσική και τραγούδι.

Events για παιδιά ανεξαρτήτως... ηλικίας!

Θέλεις να δεις τον Θρύλο της Μουλάν να ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι; Η Μουλάν έρχεται σήμερα Πέμπτη στη Χαλκίδα και από το Σάββατο στην Κρήτη για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους! Μπορεί κατά όνομα να είναι παιδική σκηνή, αλλά κάτι μου λέει πως όλοι οι 30-something θα θέλουν να δουν live το έργο της Disney που έβλεπαν μικροί στο σινεμά!

pou-tha-vgeis-111-03

Μιλήσαμε για 30-something, όμως, και εδώ έχουμε ένα ακόμη θεατρικό, βασισμένο στο αγαπημένο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, «Ο Μάγκας». Εδώ δεν πιστεύουμε πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όλοι έχουμε διαβάσει το βιβλίο σαν παιδιά, επομένως… τσέκαρε το πρόγραμμα γιατί η παράσταση πραγματικά γράφει χιλιόμετρα και, από τη μια μέρα στην άλλη, διακτινίζεται σε άλλο θέατρο!

Τέλος, έχουμε θερινό σινεμά και το Kung Fu Panda 4, μια νέα ταινία στη σειρά των Kung Fu Panda, για μικρούς και μεγάλους φαν του Po, του λιχούδη αρκούδου που πρέπει να κάνει ακόμη έναν άθλο! Τώρα πρέπει να εκπαιδεύσει τον αντικαταστάτη του και να κερδίσει την διαβολική μάγισσα που θέλει το ραβδί της Σοφίας!

Δε μπορείς να πεις, σου δώσαμε πολλά για να διαλέξεις, γιατί τα βράδια του καλοκαιριού θέλουν out-of-the-box thinking! Μην κάτσεις μέσα, στην τελική μπες στο Public Tickets και θα βρεις ακόμη περισσότερα πράγματα να κάνεις αυτό το τριήμερο! Εμείς τα λέμε σε λίγες μέρες!

Τσάο!