Fun-ταστικά παιχνίδια στην τσάντα και φύγαμε για παραλία!

Περίληψη: Ετοιμάζεσαι για παραλία; Φρόντισε να αφήσεις αρκετό χώρο στην τσάντα θαλάσσης για τα παιχνίδια που θα απογειώσουν τις βουτιές σου στη θάλασσα!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές του καλοκαιριού έχει αρχίσει. Ακόμα όμως και αν η πρώτη μέρα της άδειας ακόμα αργεί, αυτός δεν είναι λόγος για να μην αρχίσεις από τώρα τα πρώτα μπάνια. Η καλοκαιρινή ραστώνη είναι εκεί και σε προσκαλεί να την απολαύσεις με μαρκοβούτια, κολύμπι, θαλάσσια σπορ, ηλιοθεραπεία και, φυσικά, πολύ πολύ παιχνίδι. Αφού πήραμε μια πρώτη γεύση από τα essentials της παραλίας, και το βιβλίο που θα βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών, είναι ώρα τώρα να δούμε τα παιχνίδια που θα απογειώσουν το καλοκαίρι σου. Let the games begin!

Επιτραπέζια για μικρές & μεγάλες παρέες

Ευρηματικά, ανατρεπτικά και απείρως fun-ταστικά τα επιτραπέζια πάνε όπου υπάρχει καλή παρέα. Φυσικά και στην πλαζ. Το μεσημέρι που ο ήλιος «καίει» και έχεις ρίξει ήδη τις πρώτες βουτιές, είναι η καλύτερη στιγμή για να στήσεις κάτω από την ομπρέλα το πιο epic game corner της παραλίας. Θα γελάσεις, θα σκεφτείς, θα διαφωνήσεις - ως είθισται - για τους κανόνες και, το κυριότερο, θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Η πολυαγαπημένη «Monopoly» παραμένει σταθερή αξία, ενώ η board game βερσιόν του «Uno» δίνει ένα διαφορετικό twist στο «κλασικό» παιχνίδι με κάρτες. Για λίγο... μεγαλύτερες ηλικίες, το «Στο κεφάλι το 'χω» είναι το πιο διασκεδαστικό «ακατάλληλο» επιτραπέζιο όπου όλα επιτρέπονται!

Παιχνίδια με κάρτες: Επικές μονομαχίες πλάι στο κύμα

Αν η τσάντα παραλίας έχει φουλάρει μέχρι πάνω και ψάχνεις ένα παιχνίδι που δεν πιάνει πολύ χώρο, τότε ένα card game είναι αυτό που ψάχνεις. Ούτε στήσιμο, ούτε πιόνια, ούτε πούλια ούτε άλλα μικρά αντικείμενα που κινδυνεύουν να χαθούν στην.. άβυσσο της άμμου. Ανακατέβεις, μοιράζεις και ξεκινάς το παιχνίδι. Υπάρχουν τόσα και τόσα παιχνίδια με κάρτες που μπορείς να διαλέξεις. Ενδεικτικά εμείς θα αναφέρουμε τις μυστηριώδεις και spooky «Σκοτεινές Υποθέσεις», το διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο «Munchkin» και το «What do you meme?», το πιο εθιστικό παιχνίδι που εμπνέεται από το ιντερνετικό pop culture.

paixnidia-paralias-01

Φουσκωτές μπάλες για ατελείωτο παιχνίδι

Μια φουσκωτή μπάλα στην τσάντα σου είναι αρκετή για να απολαύσεις με την παρέα σου ένα σωρό παιχνίδια μέσα και έξω από το νερό. Από πασούλες, ντρίμπλες και γκελάκια στην άμμο, μέχρι αγώνες beach volley και water polo οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά σου τείνουν στο άπειρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και λίγη φαντασία. Άφησε την έμπνευση της στιγμής να σε καθοδηγήσει και μη διστάσεις ακόμα και να δημιουργήσεις το δικό σου παιχνίδι. Είπαμε στόχος είναι η διασκέδαση. Και πού ξέρεις; Μπορεί και να εξελιχθεί στο νέο αγαπημένο summer game όλης της παρέας.

Το κουβαδάκι σου... και σε άλλη παραλία!

Αν ετοιμάζεσαι για οικογενειακές διακοπές πάμε στοίχημα πως στη λίστα των διακοπών σου θα βρούμε κουβαδάκια, φτυαράκια, τσουγκράνες, ποτιστήρια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό παραλίας που κουβαλάει κάθε παιδί μαζί του. Ευκαιρία λοιπόν και για τους λίγο μεγαλύτερους να φιλοτεχνήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό δημιούργημα στην παραλία και να παίξουν παρέα με τους μικρούς μας φίλους. Κατασκευές και ζωγραφιές στην άμμο, μάζεμα κοχυλιών, «μάχες» με νεροπίστολα, κυνήγι θησαυρού και τόσα ακόμα παιχνίδια που μπορούν να απολαύσουν όλοι, μικροί μεγάλοι. Η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθείς τα δικά σου παιδικά χρόνια και να νιώσεις και πάλι την αγνή χαρά του να είσαι παιδί.

paixnidia-paralias-03

SUP: Διασκέδαση πάνω σε μια σανίδα

Έχουμε ήδη αναφερθεί στη μαγευτική εμπειρία που λέγεται SUP. Η σανίδα του SUP μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, από κωπηλασία και windsurfing έως stand για γιόγκα και ασκήσεις χαλάρωσης. Ασφαλώς μπορεί να γίνει και βάση για παιχνίδια στο νερό όπως ένας αυτοσχέδιος αγώνας καγιάκ αν ο κολλητός δηλώνει και αυτός SUPer ή ένα «δυνατό» challenge ισορροπίας.

Ρακέτες: Το πατροπαράδοτο beach σπορ

Για το τέλος αφήσαμε το παιχνίδι της παραλίας που είναι σήμα κατατεθέν στη χώρα μας. Τη ρακέτα. Το χαρακτηριστικό τακ-τακ που πολλοί αγάπησαν και άλλοι τόσοι «μίσησαν». Οκ, προφανώς και δε συνιστούμε να μετατρέψεις την παραλία σε... court του Roland Garros. Τσέκαρε από πριν πως επιτρέπονται οι ρακέτες στην παραλία και περιόρισε τα δυνατά forehand και backhand στο ελάχιστο. Στόχος δεν είναι να πάρεις το σετ αλλά να περάσεις καλά, κάνοντας επί τη ευκαιρία και λίγη γυμναστική στην αμμουδιά. Μείνε σε απλά χτυπήματα ίσα ίσα για να «ξεπιαστείς» από το καθισιό στην ξαπλώστρα και κράτα μια καλή απόσταση από τους υπόλοιπους λουόμενους.

paixnidia-paralias-02

Βουτιά στο καλοκαίρι με Public!

Ώρα λοιπόν να ετοιμάσεις προσεκτικά την τσάντα θαλάσσης. Φρόντισε, όπως είπαμε να αφήσεις χώρο και για τα παιχνίδια που θα συνοδεύσουν εσένα και την παρέα σου στις διακοπές. Για ακόμη περισσότερη διασκέδαση το καλοκαίρι και όχι μόνο, ρίξε μια ματιά στην τεράστια ποικιλία παιχνιδιών που θα βρεις στα καταστήματα Public και στο public.gr! Εκεί όπου σε περιμένουν συνολικά πάνω από 1.000.000 summer προϊόντα για να ζήσεις φέτος ένα καλοκαίρι που θα σου μείνει για πάντα αξέχαστο.

Καλές διακοπές και καλές βουτιές!