Πού θα βγεις το ΣΚ: Ετοιμάσου για θέατρο, σινεμά, και… la magie!

Περίληψη: Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και εμείς σου βρήκαμε τα events που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα! Με πολύ θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, αλλά και πολλή μαγεία!

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα πολλαπλασιάζονται καθώς πλησιάζουμε τη φθινοπωρινή ισημερία (Κυριακή 22/9) και πλέον έχουμε να διαλέξουμε από πολλά! Ταυτοχρόνως, ο καιρός μας έχει κάνει το χατίρι και μετά από τρεις μήνες καύσωνα, πλέον έχουμε ωραίες θερμοκρασίες για εξόδους και για απογευματινές περιπλανήσεις. Τα events που διαλέξαμε είναι πολλά, αν και έχουμε ένα αγαπημένο «μαγικό», και σε προ(σ)καλούμε να διαλέξεις αυτά που θα δεις από κοντά. Πάμε!

Η αυλαία ανοίγει στο θέατρο

Η αρχαία Ελλάδα μας έχει δώσει ατελείωτο υλικό για όλες τις τέχνες, με το θέατρο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Έτσι, ξεκινάμε με Μήδεια, αλλά όχι την γνωστή του Ευριπίδη! «Μήδεια· μηδέν στο κόκκινο», το νέο έργο της Σοφίας Διονυσοπούλου που εμπνέεται από τον αρχαίο μύθο που προϋπήρχε του Ευριπίδη. Η Μήδεια – της οποίας το όνομα σε προϊδεάζει για την ηρωίδα – θυσιάζει τα παιδιά της στην Ήρα για να τα σώσει από τον όχλο που θέλει να τα σκοτώσει. Η παράσταση ανεβαίνει στη Μπλε Σκηνή του Θεάτρου της Ημέρας στους Αμπελόκηπους (Αττικής).

pou-tha-vgeis-116-01

Φεύγουμε από την αρχαιότητα και την Ελλάδα και ερχόμαστε στο παρόν και στο αγγλόφωνο θέατρο με τη μαύρη κωμωδία «Bachelors and Bachelorettes» του Hanoch Levin. Ο Levin θεωρείται ο μεγαλύτερος θεατρικός συγγραφέας του Ισραήλ ακόμη και σήμερα, ενώ το στυλ του συχνά συγκρίνεται με αυτό των Pinter και Beckett. Η σκηνοθέτις Βάσια Βασιλείου ανεβάζει την κωμικά διεστραμμένη κωμωδία στο Theatre of the No, στην Αθήνα, σε μια παράσταση που δίδεται στα αγγλικά (χωρίς υπότιτλους :P).

pou-tha-vgeis-116-02

Παραμένουμε στο θέατρο και στην αρχαία μορφή της σάτιρας, με την επιθεώρηση «Τότε, Τώρα, Πάντα» του Σταμάτη Φασουλή. Στο σανίδι του θεάτρου Άλσος θα δούμε τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Δήμητρα Ματσούκα, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, και τον Γιώργο Κωνσταντίνου σε εμφάνιση guest (μεταξύ πολλών άλλων γνωστών ηθοποιών)! Οι influencers, η Barbie, το κόλλημα με τα smartphones, η μεσαία τάξη που γίνεται… μικρή, οι παλιές τηλεοπτικές σειρές που έγιναν meme, όλα μπαίνουν στο «οξύ» της σάτιρας!

Έβδομη τέχνη μαζί με την… όγδοη. Ενίοτε.

Η όγδοη τέχνη είναι η φωτογραφία, και έχουμε μια έκθεση του έργου του Δημήτρη Μουγκού με τίτλο «Κάνα δυο φωτογραφίες» σε συνδυασμό με προβολή ταινιών στο Cinobo Όπερα 1 στην Αθήνα. Από αύριο Παρασκευή και για 3 μέρες θα έχουμε προβολές πέντε ταινιών παράλληλα με την έκθεση, επομένως τσέκαρε τις ταινίες για να διαλέξεις αυτή ή αυτές που σε ενδιαφέρουν. Παράλληλα, μετά τις προβολές θα έχει και after party με DJ Set!

Περνάμε σε κάτι αμιγώς κινηματογραφικό τώρα, σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά όχι αυτό που φαντάζεσαι! Δεν υπάρχουν εξωγήινοι ή διαστημόπλοια, αλλά ένα ζοφερό κοντινό μέλλον στο οποίο η κυβέρνηση αντικαθιστά τους δικαστές με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης! «Τεχνητή Δικαιοσύνη» λοιπόν, σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρη την Ελλάδα! Προτείνουμε να μην το χάσεις!

Video Duration
2:18

Μπαλέτο, μουσική, μαγεία!

Ξεκινάμε με κάτι μαγικό: «C'est La Magie» σε ένα ανεπανάληπτο σόου στο Christmas Theater στο Γαλάτσι, όπου θα δούμε τέσσερις από τους πιο ταλαντούχους μάγους του κόσμου να σε κάνουν να αμφιβάλεις για αυτά που βλέπεις. Darcy Oake, Yu Hojin, James More, Enzo Weyne τα ονόματα των μάγων, και αν θέλεις ένα σόου το οποίο θα θυμάσαι για χρόνια, τότε αυτό δεν πρέπει να το χάσεις για κανέναν λόγο. Πού αλλού θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά τηλεμεταφορά, αιώρηση, ανάγνωση σκέψης, ψευδαισθήσεις με το κοινό να συμμετέχει, μαγικά κόλπα, ή αληθινά οπτικά εφέ; Το C'est La Magie έρχεται για να σε βάλει σε έναν κόσμο μαγείας που θα σε κάνει να αμφιβάλεις για αυτά που βλέπουν τα μάτια σου!

Video Duration
1:00

Πάμε σε μια άλλη τέχνη, την 6η και το μπαλέτο. «The Stars Shine Under the Acropolis» λοιπόν, και γκαλά μπαλέτου για τους λάτρεις του χορού. Την Κυριακή, το Ηρώδειο ανοίγει τις πύλες του για να φέρει στο Αθηναϊκό κοινό μια μοναδική βραδιά μπαλέτου σε κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο, με ανθολογίες χορογραφιών από τα αριστουργήματα των μεγαλύτερων χορογράφων. Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, κορυφαίοι χορευτές των καλύτερων μπαλέτων του κόσμου έρχονται για να μαγέψουν.

Αλλάζουμε μια ακόμη φορά τέχνη και πάμε στη μουσική, με τον πασίγνωστο Fatboy Slim να έρχεται στο Bolivar Beach Bar το Σάββατο, για να φέρει τις τεράστιες επιτυχίες του στην Ελλάδα, σε ένα ανεπανάληπτο beach party το οποίο απλά δεν χάνεται για κανέναν λόγο. Άλλωστε, για τους φαν της ηλεκτρονικής σκηνής, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Φεστιβάλ με γαστριμαργία και ευεξία μετά μουσικής

Είσαι φαν της μουσικής, αλλά σου αρέσει και ένα burger; Αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Το Burger Fest 24 × efood είναι ο συνδετικός κρίκος! Για τρεις συν τρεις μέρες στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι, θα βρεις τα πιο νόστιμα και ζουμερά burgers από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης, ενώ παράλληλα ένα απίστευτο line-up καλλιτεχνών θα φροντίσει για την ψυχαγωγία σου, μαζί με food games και Μονομαχία Burger, αν πιστεύεις πως μπορείς να φτιάξεις το καλύτερο burger επί τόπου! Δες το line-up και… μη φας μεσημεριανό!

pou-tha-vgeis-116-03

Κάνουμε… μεταβολή και πάμε στην ευεξία, στο fitness και στο wellness, με το BeWell Festival που διοργανώνουν ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η σχέση του ζευγαριού με το wellness και τον υγιεινό τρόπο ζωής είναι γνωστή, και τώρα έρχεται το φεστιβάλ ευεξίας ως το πρώτο κοινό project τους, ως υλοποίηση του κοινού τους οράματος για την προώθηση της υγείας και της προσωπικής ενδυνάμωσης. Αν σε ενδιαφέρουν το fitness, το crossfit, η pilates, η yoga, οι ολιστικές μορφές θεραπείας, ή αν απλά θέλεις longevity tips, το Σάββατο και την Κυριακή ξέρεις πού θα βρίσκεσαι.

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος των προτάσεων για αυτό το weekend. Βέβαια, τα events είναι πολλά περισσότερα, επομένως ρίξε μια ματιά και στο Public Tickets για να δεις και άλλα, για να οργανώσεις ένα αξέχαστο δι-/τρι-ήμερο. Εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με ακόμη περισσότερα events!