Πού θα βγεις το ΣΚ: Αρχαίο θέατρο, standup ή house party;

Περίληψη: Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου κλείνει την καλοκαιρινή σεζόν με ξεχωριστά events για να σχεδιάσεις την επόμενη σου έξοδο.

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να είναι προ των πυλών, όμως το καλοκαίρι μάς άφησε χορτάτους με αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για καιρό. Και τι δεν είδαμε. Αν διαβάζεις τακτικά το Public Blog, γνωρίζεις πως τους τελευταίους τρεις μήνες παρακολουθήσαμε συγκλονιστικές παραστάσεις, αξέχαστες συναυλίες και εντυπωσιακά πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο ΣΚ του Αυγούστου ρίχνει αυλαία στην καλοκαιρινή σεζόν με τον ιδανικό τρόπο. Μια ματιά στο Public Tickets αρκεί για να σε πείσει. Εμείς ξεχωρίσαμε τα καλύτερα events για να αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη εποχή του χρόνου όπως της αρμόζει. Πάμε να δούμε πού θα βγεις τις επόμενες μέρες!

Ξεκινάμε με την θεατρική παράσταση Ηλέκτρα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Η ανατρεπτική noir εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη κέρδισε το θεατρικό κοινό, με τη Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο να ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους. Η καλοκαιρινή περιοδεία συνεχίζεται με δύο παραστάσεις στην Αθήνα. Την Παρασκευή (26/8) η Ηλέκτρα ανεβαίνει στο Αιγάλεω (Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής) ενώ το Σάββατο (27/8) έρχεται στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Κορυδαλλού.

pou-tha-vgeis-to-sk-03.jpg

Την ίδια μέρα, στο Θέατρο Ρεματιάς του Χαλανδρίου κάνει στάση η περιοδεία της παράστασης Προμηθέας Δεσμότης. Με τους Γιάννη Στάνκογλου, Αλέκο Συσσοβίτη και Ιωάννη Παπαζήση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η θεατρική μεταφορά του Άρη Μπινιάρη είναι μια καθηλωτική εξομολόγηση γύρω από το ζήτημα της άτεγκτης εξουσίας, της αντίστασης και της αυτοθυσίας. Η μουσική, οι χορογραφίες, τα σκηνικά και τα κοστούμια κάνουν τον μυθικό Προμηθέα πιο αληθινό από ποτέ.

Για τη βραδινή έξοδο του Σαββάτου κατηφορίζουμε προς νότια προάστια με προορισμό την παραλιακή. Μετά την εμφάνιση του Tiesto και της Nina Kraviz, άλλο ένα μεγάλο όνομα της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στην Ελλάδα. Το Σάββατο (27/8), ο Βρετανός θρύλος της progressive house John Digweed ανεβαίνει στα decks του Bolivar Beach Bar και υπόσχεται μια βραδιά βγαλμένη από τις ένδοξες εποχές του αθηναϊκού clubbing. Support DJs οι Reign Of Time & Steph.

pou-tha-vgeis-to-sk-01

Μετά από ένα γερό ξενύχτι μια κυριακάτικη βόλτα είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι, όπως γνωρίζεις, ένας από τους ομορφότερους χώρους πολιτισμού στην πόλη. Η εντυπωσιακή έκθεση «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα» παρατείνεται έως τις 3 Οκτωβρίου, και είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις από το κέντρο. Την Κυριακή (28/8), θα παρουσιαστεί το έργο του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη μαζί με πολλές αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Ακόμα περισσότερα events σε όλη την Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα για το ΣΚ έχει σινεμά. Το ιστορικό θερινό της πόλης CINE ALEX συνεχίζει τις προβολές στον κατάφυτο χώρο του. Το Σάββατο (27/8) και την Κυριακή (28/8), παίζεται το Bergman Island της Mia Hansen-Love. Η νέα ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτριας μιλά για την προβληματική σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού που αναζητά καλλιτεχνική έμπνευση στο άγριο νησί Φόρε της Σουηδίας. Το ρομαντικό δράμα της Hansen-Love ήταν υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο νησί όπου έζησε ο αξεπέραστος Ingmar Bergman.

pou-tha-vgeis-to-sk-02

Εξίσου καλή επιλογή θερινού στη Θεσσαλονίκη είναι και το Cine ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Την Παρασκευή (26/8), το Σάββατο (27/8) και την Κυριακή (28/8) θα προβληθεί η συγκινητική ταινία του Sergio Castellitto «Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι». Ταινίες όμως παίζουν και στα νησιά. Στη Σαντορίνη γι’ αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε το Nope. Το συναρπαστικό sci-fi θρίλερ του Jordan Peele που παίζεται το Σάββατο (27/8) στο Villagio Cinema.

Η standup σκηνή κερδίζει όλο και περισσότερους fans στην Ελλάδα, με ταλαντούχους κωμικούς να χαρίζουν απλόχερα γέλιο μέχρι δακρύων. Την Κυριακή (28/8) ο ένας και μοναδικός Αλέξανδρος Τσουβέλας θα βρεθεί στα Ιωάννινα για ένα μοναδικό σόου που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Μεγάλο comeback μετά από δύο χρόνια απουσίας κάνει και ο Λευτέρης Μητσόπουλος. Ο δημοφιλής standup comedian έρχεται την Παρασκευή (26/8) στο Ηράκλειο για μια ξεκαρδιστική παράσταση.

Αυτές είναι μόλις μερικές από τις εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσεις με την παρέα σου λίγο πριν μας αφήσει ο Αύγουστος. Μην ξεχάσεις επίσης να δεις τι παίζει στο Public Tickets αλλά και στα δωρεάν events της εβδομάδας. Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ήταν το λιγότερο εντυπωσιακή και σίγουρα θα μας λείψει. Don’t worry όμως, μιας και το φθινόπωρο είναι full σε συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις και events. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!