Δωρεάν events της εβδομάδας: Αυγουστιάτικες διακοπές γεμάτες τέχνη

Περίληψη: Ανακάλυψε συναρπαστικά πολιτιστικά δρώμενα που μπορείς να απολαύσεις δωρεάν είτε βρίσκεσαι στο νησί είτε έχεις επιστρέψει στην πόλη.

Σιγά σιγά βαδίζουμε προς τα τέλη του Αυγούστου και τα συναισθήματα είναι λίγο πολύ ανάμεικτα. Πολλοί απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που παλεύουν να... προσαρμοστούν με την επιστροφή στο γραφείο. Σε κάθε περίπτωση, ένα συναρπαστικό event με φίλους συστήνεται για όλες τις περιπτώσεις. Είτε βρίσκεσαι στην παραλία ενός νησιού, είτε στους μισοάδειους δρόμους των πόλεων, σού ετοιμάσαμε μερικές προτάσεις γεμάτες τέχνη για την επόμενη σου έξοδο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ανάλογη καλοκαιρινή διάθεση και φυσικά καλή παρέα.

Δωρεάν events στην αυγουστιάτικη Αθήνα

Μπορεί οι πρώτοι αδειούχοι να επιστρέφουν σταδιακά από τις διακοπές, ωστόσο έχεις ακόμα αρκετές μέρες στη διάθεσή σου για να απολαύσεις τους χαλαρούς ρυθμούς της Αθήνας. Πράγμα που σημαίνει, διασκέδαση στο φουλ, χωρίς να σε τρώει η κίνηση στους δρόμους και το άγχος για το πού θα παρκάρεις.

Πρώτη μας πρόταση γι αυτή την εβδομάδα, το καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας. Το φεστιβάλ-θεσμός των νοτίων προαστίων είναι ο ορισμός του «summer in the city», με συναυλίες, παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές στην πανέμορφη Μαρίνα Γλυφάδας. Σήμερα Δευτέρα (22/8) παίζεται η γαλλική κομεντί «Ο Καρδιοκατακτητής» του Laurent Tirard, ενώ την Τετάρτη (24/8) θα προβληθεί η ταινία «Οι Μεγάλες Προσδοκίες» του Alfonso Cuaron. Την Κυριακή (28/8), παίζεται η ταινία του Kenneth Brannagh «Έγκλημα στον Νείλο», βασισμένη στο διάσημο μυθιστόρημα της Agatha Christie.

Συνεχίζοντας τις προτάσεις μας από το χώρο της τέχνης, αν βρίσκεσαι στην Αθήνα αυτές τις μέρες αξίζει και με το παραπάνω να επισκεφθείς το Μέγαρο Μουσικής. Καθημερινά έως τις 31/8, φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Πετώντας πάνω από τη Χώρα». Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος του Athens Photo World, παρουσιάζονται εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες με drone από ανεξερεύνητους ελληνικούς προορισμούς που κόβουν την ανάσα.

dwrean-events-01

Ο Αύγουστος είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να βολτάρεις και να περιηγηθείς στην πόλη. Ένας από τους εμβληματικότερους προορισμούς της Αθήνας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του φημισμένου κτιριακού συγκροτήματος αλλά και στο πανέμορφο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στα ελληνικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31/8.

Μοναδικά events σε όλη την Ελλάδα

Αφήνουμε την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη, όπου και εκεί έχουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επόμενή σου έξοδο. Την Παρασκευή 26/8 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μια φωτογραφία-μια ιστορία». Στον πολυχώρο πολιτισμού «Remezzo» (Ν. Πλαστήρα 2, Καλαμαριά) εβδομήντα καλλιτέχνες θα ενώσουν με το έργο τους την τέχνη της φωτογραφίας με τη λογοτεχνία, «πατώντας» πάνω σε αριστουργήματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Την ίδια μέρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα μπει στους μεθυστικούς ρυθμούς του αργεντίνικου tango, με το φετινό Thessaloniki Tango Party. Για τρίτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στο προστώο του μουσείου ανοιχτό φεστιβάλ με τη συμμετοχή κορυφαίων χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και δωρεάν σεμινάρια για το κοινό. Μετά τα μαθήματα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη βραδιά χορού με ζωντανή μουσική και dj sets.

Αν είσαι από τους τυχερούς που απολαμβάνουν ακόμη τις διακοπές τους στα πανέμορφα ελληνικά νησιά, συνέχισε να διαβάζεις γιατί έχουμε προτάσεις και για σένα. Πρώτη μας στάση η μαγευτική Σαντορίνη. Αν θες να συνδυάσεις τις διακοπές σου στο παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων με μια ξεχωριστή έξοδο, φρόντισε να επισκεφθείς τον Πύργο Καλλίστης. Από τις 17/8 έως τις 28/8, φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής «Το Ανθρώπινο Πέρασμα» της Gilda Frumkin. Ρεαλιστικές και ταυτόχρονα λυρικές, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες της αναγνωρισμένης ζωγράφου «δένουν» αρμονικά με το ειδυλλιακό τοπίο του νησιού, προσφέροντας στους θεατές μια αξέχαστη εμπειρία.

Επόμενος προορισμός, η Πάρος. Το Photosphere, το διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ του Αιγαίου επιστρέφει για πέμπτη χρονιά και ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει άπαντες τους επισκέπτες. Από τις 24/8 έως τις 4/9, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν το έργο τους στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχο», σε μια φαντασμαγορική γιορτή της φωτογραφίας κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

dwrean-events-02

Για το τέλος αφήσαμε το must πολιτιστικό event των Κυκλάδων. Λόγος για το Mykonos Art Festival 2022, το οποίο από τις 25 Ιουνίου τρέχει αδιαλείπτως με ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα. Συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις είναι μόλις μερικές από τις δράσεις που μπορείς να απολαύσεις αν βρεθείς τις επόμενες μέρες στο νησί των ανέμων. Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ κάνε κλικ εδώ.

Με το καλλιτεχνικό φεστιβάλ της Μυκόνου κλείνουμε τις προτάσεις των δωρεάν events για αυτή την εβδομάδα. Ο Αύγουστος βαίνει προς το τέλος του, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις εκδηλώσεις οι οποίες συνεχίζονται με ακάθεκτους ρυθμούς. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.