Πού θα βγεις το ΣΚ: Μουσικές του κόσμου ή μια βόλτα για μπίρες;

Περίληψη: Ο Σεπτέμβριος είναι και επίσημα εδώ. Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με άχαστα events από όλη την Ελλάδα για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο!

Αντίο καλοκαίρι, καλώς ήρθες φθινόπωρο. Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί το άνοιγμα των σχολείων, το τέλος των διακοπών, την επιστροφή στο γραφείο και την προσαρμογή στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Μεταξύ μας δεν το λες και ό,τι καλύτερο. Ας δούμε τα πράγματα θετικά όμως. Μαζί με τις πρώτες φθινοπωρινές μπόρες, ο Σεπτέμβριος κλείνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και φέρνει μαζί του ακόμα περισσότερα συναρπαστικά events. Πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας, συγκεντρώσαμε τις πιο δυνατές εκδηλώσεις που τρέχουν το σαββατοκύριακο, για να υποδεχθείς με την παρέα σου το φετινό φθινόπωρο.

Balkan, soul ή hip-hop;

Το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά η εποχή των μεγάλων μουσικών φεστιβάλ, και ειδικά φέτος δε νομίζουμε πώς είχες παράπονο. Ο Σεπτέμβριος συνεχίζει στο ίδιο τέμπο καθώς για το πρώτο ΣΚ του μήνα έχουμε ξεχωριστές συναυλιακές προτάσεις.

Την Κυριακή (4/9) η φημισμένη Barcelona Gipsy BalKan Orchestra έρχεται στο Faliro Summer Theater για να μας ξεσηκώσει με μια πανδαισία μουσικών χρωμάτων από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τις ακτές της Μεσογείου. Η «multi culti» κολλεκτίβα από τη Βαρκελώνη κλείνει φέτος τα δέκα της χρόνια, ενώ στο πρωτοποριακό ensemble των BGKO έχουμε και ελληνική παρουσία με τον Stelios Togias στα κρουστά.

Το Σάββατο (3/9) οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Monophonics επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη. To καλιφορνέζικο συγκρότημα που άνοιξε νέους δρόμους στη σύγχρονη soul και funk μουσική, θα εμφανιστεί στο Thessaloniki Beer Festival. Μαζί με τους Monophonics στη σκηνή του Beer Festival θα βρεθεί και ο ανατρεπτικός Ταφ Λάθος. Ο αγαπημένος ράπερ μετρά πάνω από δύο δεκαετίες στην ελληνική hip-hop σκηνή, ξεχωρίζοντας για τους στίχους αλλά και τους μουσικούς του πειραματισμούς.

Για το Beer Festival δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όπως απέδειξαν και οι 4 προηγούμενες διοργανώσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στην Ελλάδα. Το 5o TBF σε περιμένει από σήμερα μέχρι την Κυριακή (4/9) με σπάνιες μπίρες, μεθυστικά αρώματα, και απολαυστικό street food από όλο τον κόσμο

Από τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ μεταφερόμαστε στη Μονή Λαζαριστών η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ένα και μοναδικό Φοίβο Δεληβοριά. Το Σάββατο (3/9) ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Anime. Εκτός από τα τραγούδια του νέου album, οι φίλοι του Φοίβου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε νέες βερσιόν πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες της δισκογραφίας του. Στο πλευρό του η χαρισματική Νεφέλη Φασουλή.

Αφήνουμε τη Θεσσαλονίκη για τα Ιωάννινα και το πολυαναμενόμενο Lake Festival. Το φεστιβάλ που έγινε θεσμός επιστρέφει με τρεις ημέρες γεμάτες μουσική. Στις 2,3, & 4 Σεπτεμβρίου μεγάλα ονόματα από την εγχώρια pop, hip-hop και trap σκηνή θα αποχαιρετήσουν το φετινό καλοκαίρι με ένα non-stop πάρτι. Στο stage του Ioannina Lake Festival οι Εισβολέας, Χατζηφραγκέτα, 12ος Πίθηκος, Josephine, Toquel κ.α.

Όλη η Ελλάδα ένα θέατρο

pou-tha-vgeis-to-sk-01

Το σαββατοκύριακο είναι όπως πάντα μια καλή ευκαιρία για θέατρο. Την Παρασκευή (2/9) και το Σάββατο (3/9) η «Μήδεια» κάνει στάση στο θέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας. Η Μήδεια είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, με τη διασκευή του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια να δίνει νέα οπτική στην πάντα διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη. Στον ομώνυμο ρόλο η Αθηνά Μαξίμου.

Επιστρέφουμε στην πόλη των Ιωαννίνων για την παράσταση «Ελένη». Η καλοκαιρινή περιοδεία συνεχίζεται την Παρασκευή (2/9) με επόμενο σταθμό το Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου αναδεικνύει με χιούμορ και συγκίνηση τον αντιπολεμικό χαρακτήρα που διαπερνά το έργο του μεγάλου τραγωδού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου και Δημήτρης Μορφακίδης.

Το θεατρικό πρόγραμμα του σαββατοκύριακου περιλαμβάνει διασκευές και σε κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το Σάββατο (3/4) και την Κυριακή (4/9) ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης  «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι». Η περίφημη βερσιόν του John Osborne μετά το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ζωντανεύει στο θέατρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Τον τραγικό ήρωα του Oscar Wilde ενσαρκώνει ο Στάθης Παναγιωτίδης.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα με ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές σύμπαν. Το Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» καλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τα μυστικά των άστρων και του διαστήματος μέσα από την ταινία «Από τη Γη στο Σύμπαν». Οι επόμενες προβολές είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή.

Για ακόμα περισσότερες παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις μπες στο Public Tickets και κλείσε το εισιτήριό σου σε λίγα μόλις λεπτά. Όπως πάντα μείνε συντονισμένος στο Public Blog, γιατί ο φετινός Σεπτέμβριος προμηνύεται hot.