Αννούσα Μελά: Back to school tips για την τέλεια σχολική χρονιά

Περίληψη: Η αγαπημένη fashion blogger και style TV coach μοιράζεται πολύτιμες συμβουλές για να εγκαινιάσουμε τη νέα σχολική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο!

Ποιος είναι ο τέλειος τρόπος να οργανώσεις την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο; Να ένα καλό ερώτημα. Δεν απομένει πολύς καιρός για την έναρξη των μαθημάτων, και αν είσαι γονιός γνωρίζεις πως πόσο κουραστική και δύσκολη μπορεί να γίνει η όλη διαδικασία. Την απάντηση σε αυτό το γρίφο έχει η γνωστή style TV coach Αννούσα Μελά. Η Αννούσα επισκέφθηκε το Public και μας δίνει tips για να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να μοιραστούμε μια ξεχωριστή σχολική χρονιά, γιατί το σχολείο αρχίζει με Public και το 2022!

Κάνε back to school ακούγοντας τα συναίσθηματά σου

Εκεί γύρω στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου έρχεται η ώρα για την αγορά των σχολικών. Οπότε τι κάνουμε; Πιάνουμε χαρτί και στυλό και αρχίζουμε τις λίστες. Λίστες για βιβλία, λίστες για βοηθήματα, λίστες για χαρτικά και δε συμμαζεύεται. Η Αννούσα Μελά προτείνει μια διαφορετική μέθοδο για να οργανώσεις τη σχολική χρονιά, πέρα από τα τετριμμένα. Φέτος αντί για λίστα φτιάξε το δικό σου mood board και διάλεξε τα σχολικά ξεκινώντας από τα συναισθήματα που γεννά η επιστροφή στις τάξεις. Αγάπη, νοσταλγία, ενθουσιασμός, έκπληξη, αγωνία.

Φτιάξε το δικό σου ουράνιο τόξο αγάπης

Ποιο είναι το συναίσθημα που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό; Μα φυσικά η αγάπη! Όπως μας λέει χαρακτηριστικά η Αννούσα, η αγάπη βρίσκεται παντού και είναι η βάση για να χτίσουμε μαζί με τα παιδιά μας τα θεμέλια μιας ενθουσιώδους σχολικής χρονιάς. Για παράδειγμα, ακόμα και με λίγα μόλις χρωματιστά ντοσιέ, μπορείς να φτιάξεις ένα ξεχωριστό ουράνιο τόξο για να δείξεις την αγάπη σου στα παιδιά και να βάλεις τη δική σου πινελιά στο γραφείο τους.

Νοσταλγία και παιχνίδι στο kids area του Public

Ένα από τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους μαθητές πριν την επιστροφή στο σχολείο είναι αυτό της νοσταλγίας. Το καλοκαίρι είναι άλλωστε για τα παιδιά η εποχή του παιχνιδιού, της διασκέδασης και της ξεγνοιασιάς. Νοσταλγία όμως νιώθουν και οι μεγάλοι. Διαλέγοντας βιβλία, κασετίνες και τετράδια δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τις σχολικές μας εμπειρίες και να αναπολήσουμε την εποχή που ήμασταν και εμείς παιδιά. Στο βίντεο η Aννούσα Μελά μας καλεί σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο kids area του Public. Το kids area είναι μια παιδική χαρά εντός του καταστήματος όπου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια όσο εσύ επιλέγεις τα απαραίτητα της νέας χρονιάς.

Video Duration
7:11

Μοιράσου τον ενθουσιασμό με μια στιλάτη σχολική τσάντα

Η σχολική τσάντα είναι το trademark των μαθητών όλου του κόσμου. Στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στον καφέ, η τσάντα πάει παντού και είναι το αντικείμενο που οι μαθητές έχουν μαζί τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως πρόκειται για ένα must κομμάτι της μαθητικής ζωής. Γι’ αυτό εκτός από βολική η τσάντα πρέπει να αναδεικνύει το στιλ και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Όπως σωστά μας λέει η Αννούσα, δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να διαλέξεις καινούρια τσάντα στο Public. Και αυτό γιατί στα καταστήματα και στο public.gr θα βρεις χιλιάδες επιλογές από τα κορυφαία brands, σε μοναδικά σχέδια και χρώματα για όλες τις ηλικίες.

Κάνε έκπληξη και ανανέωσε τη διάθεση των παιδιών  

Ποιος μπορεί να κρύψει τη χαρά του μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο απροσδόκητος χαρακτήρας της μάς αναπτερώνει, μάς φτιάχνει το κέφι και μάς γεμίζει χαρά. Ενόψει της καινούριας σχολικής χρονιάς δοκίμασε να ετοιμάσεις μια εντυπωσιακή back to school έκπληξη για τα παιδιά. Ακολούθησε τη συμβουλή της Αννούσας, κάτσε ένα λεπτό και σκέψου ποιο είναι το πιο ταιριαστό δώρο λίγο πριν το πρώτο κουδούνι. Για να σε βοηθήσουμε, ρίξε μια ματιά στα έπιπλα και είδη οργάνωσης γραφείου και φτιάξε ένα χώρο όπου το παιδί θα χαίρετε να περνάει δημιουργικό χρόνο και να μελετά (λέμε τώρα :P).

Αγκάλιασε τα αρνητικά συναισθήματα

Για την Αννούσα Μελά, εκτός από χαρά και ενθουσιασμό η έναρξη της σχολικής χρονιάς φέρνει μαζί της και το συναίσθημα της αγωνίας. Άλλωστε κάθε αρχή και δύσκολη που λέει και η γνωστή παροιμία. Αυτό που έχει σημασία για την ίδια είναι να αγκαλιάζουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε όλοι, μικροί μεγάλοι να απαλλαχθούμε από το δυσλειτουργικό άγχος. Και σε αυτή την περίπτωση η γνώση είναι δύναμη. Σε ένα καλό βιβλίο, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, αλλά και εκείνη τη μία φράση που πολλές φορές στέκεται αφορμή για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. H αγαπημένη fashion blogger μάς συστήνει το παγκόσμιο best seller του Paul Arden «Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι αλλά πόσο καλός θες να γίνεις».

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες έχει αρχίσει. Ακολουθούμε την Αννούσα και υψώνουμε το ανάστημά μας με χαρά απέναντι σε μια σχολική χρονιά που προμηνύεται απαιτητική αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική. Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι η χαρά και η αίθηση ηρεμίας που αποκτούμε όταν αγκαλιάζουμε τα συναισθήματά μας. Για ακόμα περισσότερα back to school tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.