Πού θα βγεις το ΣΚ: Μουσεία, Stand-up Comedy και Chopin!

Περίληψη: Άλλο ένα ΣΚ πλησιάζει και η ατζέντα σου είναι άδεια; Βάλε τη παρέα, βάζουμε τα υπόλοιπα! Ανακάλυψε όλα τα must-see δρώμενα που κρύβει η Αθήνα και όχι μόνο!

Έχεις μόλις τελειώσει μια κουραστική και γεμάτη εβδομάδα και θέλεις απεγνωσμένα να βγεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Αλλά τι όμως; Κάπου εδώ, παίρνουμε τη σκυτάλη εμείς και γινόμαστε τα μάτια και τα αυτιά σου, για να προτείνουμε τις top επιλογές αυτού του ΣΚ, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις, για να μάθεις τι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, και γέμισε το ΣΚ σου με αξέχαστες εμπειρίες!

ΣΚ & μουσεία

Οι προτάσεις μας ξεκινούν με μουσεία και πιο συγκεκριμένα με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας. Εάν είσαι λάτρης του αρχαίου πολιτισμού, τότε σε στέλνουμε στο σωστό μέρος. Οι μόνιμες συλλογές περιλαμβάνουν 3.000 αντικείμενα Κυκλαδικής, Αρχαίας Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης με χαρακτηριστικά εκθέματα ξακουστών μαρμάρινων κυκλαδίτικων εδωλίων. Η έκθεση θα είναι ανοικτή έως και την τελευταία μέρα του χρόνου.

Εάν πάλι δηλώνεις fan της τεχνολογίας και θέλεις να μάθεις περισσότερα για καινοτόμες λύσεις και προϊόντα, τότε το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ θα σε ξετρελάνει! Μόνο γι’ αυτό το ΣΚ (24-25 Σεπτεμβρίου) θα έχεις την δυνατότητα να περιηγηθείς σε συλλογές που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό, τη ρομποτική, το ραδιόφωνο, τα κινητά τηλέφωνα και άλλα, που θα σου δώσουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων σχετικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Σε περίπτωση που βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη ή σκοπεύεις να την επισκεφθείς στο κοντινό μέλλον, τότε αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου στο Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος που βρίσκεται στο Πάρκο Δεινοσαύρων. Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου, μπορείς να ταξιδέψεις στο πολυδιάστατο και περίπλοκο κόσμο του ανθρώπινου σώματος. Η έκθεση είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους.                                              

pou-tha-vgeis-01

Stand-up VS Κλασική μουσική

Κάθε εβδομάδα προσπαθούμε να σου βρίσκουμε προτάσεις κωμικού χαρακτήρα που θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι, γιατί ως γνωστόν το γέλιο μας δίνει ζωή! Έτσι λοιπόν, και αυτό το ΣΚ για τους αναγνώστες που διαβάζουν τη στήλη μας από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη ή την Αλεξανδρούπολη έχουμε ένα μοναδικό stand-up κατά νου. Το Κάψε το Σενάριο On Tour είναι γεγονός! Ο αυτοσχεδιασμός στο μεγαλείο! Κυριολεκτικά καις το σενάριο, αντιστρέφεις τους ρόλους και μετατρέπεσαι σε σκηνοθέτης αφού Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος θα είναι εκεί να υλοποιήσουν ακόμα και το πιο τρελό concept που θα τους αναθέσεις. Έχουμε πρόταση και για τους Αθηναίους όμως! Τι, πού και πότε; Stand-Up Comedy, στη σκηνή του Πόλις, τη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Πέντε εξαιρετικοί κωμικοί, ο Σταμάτης Αθανασάκης, ο Γιώργος Αλεβίζος, ο Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος και guest η Έμιλυ Ντάνου έχουν βάλει στόχο να σε κάνουν να κλάψεις… από τα γέλια. Φύγαμε;

Για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής, η καρδιά του Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο θεατής θα «ξεναγηθεί» στην ψυχή του βιρτουόζου Πολωνού συνθέτη μέσα από τις υπέροχες μελωδίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Όπερας της Βαρσοβίας υπό την καθοδήγηση του Γάλλου αρχιμουσικού, μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της, Patrick Fοurnillier.

ΣΚ με Madrugada ή Street Mode Festival;

pou-tha-vgeis-03

Αλλάζουμε θεματική και πάμε σε πιο σε πιο street style ακούσματα. Το ερχόμενο ΠΣΚ (23-25 Σεπτεμβρίου) όσοι θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε ένα άχαστο festival – τo Street Mode Festival 2022. Για 12η χρονιά διοργανώνεται το συγκεκριμένο event, αφιερωμένο στη κουλτούρα του δρόμου με κορυφαία ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό που θα μας ταξιδέψουν με τους fusion, hip-hop, punk, heavy rock και indie ήχους τους. Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη συναυλία των Madrugada. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο, το Νορβηγικό alternative rock συγκρότημα θα ταξιδέψει το πλήθος με την ατμοσφαιρική μουσική του.

Μετά από όλα αυτά τα events, καταλαβαίνεις και εσύ πως οι επιλογές για διασκέδαση και ψυχαγωγία είναι… αμέτρητες! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε τα Public σου εύχονται να περάσεις super!