Οι Madrugada έχουν φτιάξει το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι!

Περίληψη: Οι Madrugada επιστρέφουν για μία συναυλία στο Καλλιμάρμαρο! Εμείς τους βρήκαμε, τους… ανακρίναμε και εξασφαλίσαμε 5 υπογεγραμμένα CD τους για διαγωνισμό!

H αγάπη του ελληνικού κοινού για τους Madrugada είναι αδιαμφησβήτητη. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το group από τη Νορβηγία έχει κάνει κάποια από τα σημαντικότερα live του στη χώρα μας!

Ένα από αυτά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24/9 στο Παναθηναϊκό Στάδιο (εισιτήρια βρίσκεις εδώ), όπου οι Madrugada θα παρασύρουν το Ελληνικό κοινό με τις μαγικές μελωδίες τους. Μαζί τους θα είναι η Ane Brun και η Amanda Tenfjord, σε μια βραδιά που αναμένεται να αφήσει ιστορία.

Κέρδισε 5 υπογεγραμμένα CD των Madrugada

Η περίσταση είναι special και γι’ αυτό δεν θα σε αφήσουμε έτσι! Σου έχουμε δώρο! Για σένα που θέλεις, όχι μόνο τη φωνή αλλά και την υπογραφή τους, εξασφαλίσαμε 5 υπογεγραμμένα CD από τα μέλη της μπάντας! Το μόνο που έχεις να κάνεις για να διεκδικήσεις ένα από αυτά είναι να κλείσεις θέση στο Παναθηναϊκό Στάδιο μέσα από το Public Tickets και έπειτα να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί Παρασκευή 23/9, μια μέρα πριν τη συναυλία, και οι τυχεροί νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail για να παραλάβουν το δώρο τους από το Public Συντάγματος.

Μέχρι να μάθεις αν θα είσαι ένας από τους πέντε τυχερούς, μπορείς να διαβάσεις τη συνέντευξη που παραχώρησε στo blog των Public ο ντράμερ της μπάντας, Jon Lauvland Pettersen, λίγες μέρες πριν ανέβει στη σκηνή του Παναθηναϊκού Σταδίου!

Ποιο είναι το καλύτερο βιβλίο που έχεις διαβάσει ενώ είσαι σε tour με το συγκρότημα;

Προτιμώ να διαβάζω κάτι που έχει σχέση με τα μέρη που επισκεπτόμαστε. Θυμάμαι ότι διάβασα το Slaughterhouse Five κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής μας περιοδείας το 2000! Το βιβλίο αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες του Kurt Vonnegut κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικά τον βομβαρδισμό της Δρέσδης.

Μπορεί το βιβλίο να μην συνδέθηκε με τα μέρη που επισκεφτήκαμε με κάποιον όμορφο τρόπο, αλλά μου έδωσε κάτι. Είναι όμορφο να κάθεσαι στο tourbus και να διαβάζεις σχετικά με την ιστορία των περιοχών που κάνουν “παρέλαση” από το παράθυρο. Αυτή τη στιγμή διαβάζω για την ιστορία της Γερμανίας, όπως την γράφει ο James Hawes. Υπήρξε πολύς τρόμος και κακοί άνθρωποι εκεί.

Αν μπορούσατε να ηχογραφήσετε από την αρχή το soundtrack οποιασδήποτε ταινίας, ποια θα επέλεγες και γιατί;

Το soundtrack της ταινίας του Jim Jarmush, Broken Flowers. Το mood μιας ταινίας συνδέεται με το soundtrack και ο Etiojazz ήχος του Mulatu Astatke (ο οποίος έγραψε τη μουσική για την ταινία) ήταν ιδανικός.

Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής ή καλλιτέχνης που να ντρέπεσαι να παραδεχτείς ότι σου αρέσει;

Όχι. Ως φίλος μεγάλου μέρους της μουσικής που γράφτηκε στα ’80s, να είσαι σίγουρος ότι είμαι fan πολλών κομματιών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “Guilty Pleasures”. To I Wanna Know What Love is των Foreigner, για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή σύνθεση με ενδιαφέρουσα αλληλουχία συγχορδιών και ιδιαίτερο vibe.

Αγαπημένα επιτραπέζια;

Το Trivial Pursuit και το Se Koppen (σε ελεύθερη μετάφραση: κοίτα μέσα στο ποτήρι). Το δεύτερο αποτελεί εφεύρεση δική μου και του Sivert Høyem. Το δημιουργήσαμε κάπου στις αρχές των ’00s. Προσοχή: οι κανόνες αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Βασικά, οι κανόνες είναι όπως πρέπει. Δεν θέλεις να το δοκιμάσεις. Θα χάσεις. Πάντα θα χάνεις.

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να παίξετε μόλις ένα κομμάτι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ποιο θα ήταν αυτό;

To Strange Colour Blue. Είναι ένα ιδιαίτερο και σημαντικό κομμάτι για τους Madrugada. Αντιπροσωπεύει την μπάντα και τις συνθέσεις μας -όταν είμαστε στα καλύτερά μας- με έναν τρομερό τρόπο. Ο υπνωτιστικός συνδυασμός μπάσου και ντραμς, σε συνδυασμό με ένα σπάνιο κιθαριστικό μέρος και τους στίχους που απαγγέλλονται σε στιλ spoken word, την ίδια στιγμή που τα πάντα χτίζονται σιγά – σιγά, αποτελούν σήμα κατατεθέν της μουσικής μας ιστορίας. Πάντα θα παίζουμε αυτό το τραγούδι.

Πώς αισθάνεστε που θα παίξετε σε ένα τόσο ιστορικό μνημείο;

Είναι πραγματικά τρομερό να βρίσκεσαι σε ένα τόσο ιστορικό μέρος και αισθανόμαστε δέος για όλο αυτό που θα συμβεί. Τον Μάιο επισκεφτήκαμε το στάδιο και ενώ είναι μεγάλο, έχει κάτι το οικείο. Λογικά έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτά τα κλασικά στάδια έχουν μια στενή γραμμή στην αρχιτεκτονική τους. Ανυπομονώ για τη συναυλία, θα είναι μια μεγάλη γιορτή!

Τι πρέπει να περιμένουν οι fans των Madrugada από το set list σας;

Θα παίξουμε αρκετά τραγούδια από το νέο μας album, αλλά και ένα greatest hits set με τα πιο γνωστά τραγούδια του ρεπερτορίου μας. Μαζί μας θα είναι και η Ane Brun!