Πού θα βγεις: ΣΚ με μαθήματα κωμωδίας ή σε ρυθμούς Jazz;

Περίληψη: Και αυτή την εβδομάδα θα σε βάλουμε σε δίλημμα ως προς το τι να πρωτοκάνεις, με πολλές προτάσεις εξόδου και εκδηλώσεις για να γεμίσεις την ατζέντα σου.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην… διασκέδαση! Ναι, ναι καλά διάβασες, μη το πολυσκέφτεσαι! Ντύσου, πάρε τα κλειδιά του σπιτιού και την καλύτερη σου διάθεση και δώσε ένα όμορφο και γεμάτο φινάλε στην εβδομάδα σου! Αυτό το ΣΚ επιφυλάσσει πληθώρα δρωμένων για όλους τους τύπους διασκέδασης. Θεατρικές παραστάσεις για σένα που σου αρέσουν οι κωμωδίες αλλά και τα κοινωνικά έργα. Stand up comedy εάν θέλεις να ξεκαρδιστείς στα γέλια. Φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής και μια βραδιά με Frank Sinatra και Ella Fitzerland για τους λάτρεις της διαχρονικής μουσικής. Mοναδικά events, πολύ διαφορετικά το ένα με το άλλο. Πάμε να δούμε αναλυτικά το πού και το πότε!

ΣΚ για τους θεατρόφιλους

Οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία τη παράσταση «42497» του Γιώργου Καπουτζίδη. Σε μια δυστοπική κοινωνία, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται και επαναπροσδιορίζονται με σκοπό να βρουν την δύναμη να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια». Από τις 3 έως και τις 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΗΒΗ.

Video Duration
0:30

Μεταφερόμαστε τώρα στο Θέατρο Ιλίσια και πιο συγκεκριμένα στην παράσταση «Da». Στην Ιρλανδία του 60’, ζωντανεύει επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Στην αριστοτεχνικά δομημένη γραφή του Hugh Leonard, η καλοσύνη και η αγάπη είναι το κέντρο της καρδιάς και του μυαλού μας.

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη από τις 3-30 Νοεμβρίου. Η Κάτια Δανδουλάκη μαζί με έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών όπως η Κοραλία Καράντη, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Πάνος Σταθακόπουλος και ο Γιώργος Γεροντιδάκης θα ξεδιπλώσουν μια πλοκή που ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Για μαθήματα κωμωδίας μπορείς να κλείσεις τη θέση σου στο Μικρό Παλλάς από τις 3 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου! Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.

Εάν τυχαίνει να βρίσκεται στη Φλώρινα το ΣΚ, έχεις την ευκαιρία να δεις από το κοντά τις Παρενέργειες του Αλέξανδρου Τσουβέλα. Κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμός δε θα λείπουν φυσικά το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Μπαρόκ μουσική, αυθεντικές jazz εμπειρίες και ρουμάνικη house

pou-tha-vgeis-03

Βρίσκεται Θεσσαλονίκη; Τότε είναι η ευκαιρία σου να παρακολουθήσεις το 5ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: Flora Instrumentals που θα λάβει χώρα 4-12 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μουσική δωματίου του 17ου και του 18ου αιώνα σε όργανα εποχής, με ρεπερτόριο υψηλής αισθητικής και ηχοχρώματα ιδιαίτερης εκλέπτυνσης. Μπαρόκ βιολιά και βιολοντσέλα, βιόλα ντα γκάμπα και βιολόνε, μπαρόκ φλάουτα με ράμφος και φλάουτο τραβέρσο, θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα και μαντολίνο, τσέμπαλο και όργανο δωματίου θα παρουσιάσουν σε τέσσερις συναυλίες ιταλική, γαλλική, αγγλική και γερμανική μπαρόκ μουσική.

Για 2η χρονιά η επιτυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzerland από τους Jazz Express επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και για κάθε Σάββατο έως και τις 30 Απριλίου. Κλείσε το εισιτήριο σου για το «Franky meets Ella on the Orient Express» και απόλαυσε μοναδικές jazz εμπειρίες.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας από το χώρο της μουσικής με μια βραδιά αφιερωμένη στους φίλους της electro. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου το δίδυμο των SIT (Cristi Cons & Vlad Caia) από τη Ρουμανία, θα ανέβει στα decks του six d.o.g.s για μια βραδιά γεμάτη house ήχους.

Ακόμα περισσότερες μοναδικές εκδηλώσεις

pou-tha-vgeis-03

Ο Freedom Candlemaker από την Κύπρο, επιστρέφει στο Bios Ρομάντσο το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, μετά από τρεισήμισι χρόνια απουσίας από την Αθήνα! Περιτριγυρισμένος από μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, θα δώσει μια γεύση από το καινούργιο υλικό που έρχεται με τον επόμενο του δίσκο «Ageless», χωρίς όμως να ξεχνάει πολυαγαπημένα κομμάτια που αγαπήσαμε.

Αφήσαμε για το τέλος μια πρόταση με άρωμα Ελλάδας. Το Σπιρτόκουτο, βασισμένο στην εμβληματική ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μετασχηματίζεται και ανεβαίνει ως μιούζικαλ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή έναν ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει και η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «σπιρτόκουτο» με τα τραγούδια και τις μελωδίες τους. Πώς θα ήταν άραγε, αν αυτοί οι άνθρωποι τραγουδούσαν αντί να μιλάνε; Το ανατρεπτικό μιούζικαλ που υπογράφει ο Γιάννης Νιάρρος είναι η πιο πολυαναμενόμενη παράσταση του φθινοπώρου. Οπότε φρόντισε να κλείσεις από τώρα τα εισιτήρια για την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.