Πού θα βγεις το ΣΚ: Κουρέας της Σεβίλλης, μπαλέτο ή Κραουνάκης;

Περίληψη: Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις το σαββατοκύριακο που έρχεται; Ανακάλυψε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

«Τι θα κάνουμε το ΣΚ;», «πού θα βγούμε;», «πάλι ποτό;»… Όλες αυτές οι ερωτήσεις και άλλες παρόμοιες, κατακλύζουν τα ομαδικά chats με φίλους. Εσύ όμως που διαβάζεις τις προτάσεις της εβδομάδας και ενημερώνεσαι για τα δρώμενα του ΣΚ, μπορείς να δώσεις στη παρέα σου τη λύση, με προτάσεις που δε θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο! Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί πως μπορείς να μετατρέψεις τα βράδια του ΠΣΚ σου, σε νύχτες που θα θυμάσαι για καιρό. Από θέατρο και musical, μέχρι μπαλέτο και συναυλίες, το πρόγραμμα έχει απ' όλα!

Κουλτούρα και θέατρο

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με τον βασιλιά της τέχνης, το θέατρο. Η σκηνή Θέαμα Ακροπόλ θα φιλοξενήσει από τις 10 Νοεμβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου 2023, τη θεατρική παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης». Μια κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα παράσταση που θίγει σύγχρονα ζητήματα μέσα από τη διασκευή της Λουίζας Μητσάκου. Με δεκαπενταμελή θίασο που αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς και ζωντανή ορχήστρα.

pou-tha-vgeis-to-sk-25-01

Ακολουθεί ένα από τα αριστουργήματα του Henrik Ibsen, του Νορβηγού θεατρικού συγγραφέα που θεμελίωσε το ρεύμα του μοντερνισμού. Σκανδαλώδες για την τότε εποχή, το Κουκλόσπιτο πραγματεύεται τον γάμο της Νόρας και του Χέλμερ, όταν η αποκάλυψη ενός ψέματος θα αφαιρέσει κάθε βεβαιότητα, θα φανερώσει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας και τις πραγματικές διαστάσεις της σχέσης τους, οδηγώντας τους στο τέλος της αθωότητας. Ποινικά κολάσιμες πράξεις, ωμοί εκβιασμοί, φόβοι, αγωνίες, αυτοκτονικές σκέψεις, εναλλάσσονται με την αγάπη, την ελπίδα, το φλερτ, τη χαρά και τα ιδεώδη της τέλειας οικογένειας. Στο θέατρο Πορεία at Victoria και σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Τάρλοου από τις 11 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου.

Το ΘΕΑΤΡΟΝ Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ανεβάζει για άλλη μια χρονιά το Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς, μια κλασσική υπερπαραγωγή για μικρούς και μεγάλους! Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ο ήρωας που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο. Ο Ντίκενς, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Αγγλία, όπου η ανθρώπινη ζωή είχεμικρή αξία και οι πολλοί ζούσαν σε απόλυτη φτώχεια, μέσα σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και για ένα μήνα!

Επόμενος σταθμός το Las Vegas Magic Festival, στο Christmas Theater, τo ΣΚ 12 και 13 Νοεμβρίου! Ένα show που παρουσιάζει κάθε χρόνο διάσημους βραβευμένους μάγους, με εντυπωσιακές παραστάσεις που γίνονται sold out. Ήρθε η ώρα για άλλη μια μοναδική εμπειρία. Πέντε από τους καλύτερους σύγχρονους αλχημιστές της εποχής μας έρχονται για να μας χαρίσουν μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα. Είσαι έτοιμος;

Η τελευταία πρόταση σχετικά με το θέατρο, αφορά την Ελλάδα του σήμερα. Το Σπιρτόκουτο, εμπνευσμένο από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μεταμορφώνεται σε μιούζικαλ, τη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Οικογενειακές εντάσεις και κόντρες με πρωταγωνιστή έναν ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργούν να ξεσπάσουν. Η βία χτυπάει κόκκινο, όσο τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «σπιρτόκουτο», με τα τραγούδια και τις μελωδίες τους.

Βραδιές με ζωντανή μουσική

pou-tha-vgeis-to-sk-25-02

Τι καλύτερο από μια βραδιά μουσικής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεονώρα Ζουγανέλη; Οι δύο εμβληματικές φωνές της ελληνικής έντεχνης σκηνής θα παρουσιάσουν ένα καλλιτεχνικό ταξίδι τεσσάρων δεκαετιών με αγαπημένα τραγούδια που έχουν χιλιοτραγουδήσει μαζί μας. Δύο μοναδικές ερμηνεύτριες μαζί σε ένα πρόγραμμα, από αυτά που θα θυμόμαστε για πάντα στο VOX από το Σάββατο 12 έως και τη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Κρατάμε το έντεχνο κομμάτι αλλά αλλάζουμε καλλιτέχνη. Το χειμερινό Θέατρο Άλσος υποδέχεται από τις 12 έως και τις 27 Νοεμβρίου τον Σταμάτη Κραουνάκη! Συγκλονιστικές μελωδίες που θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις σε όλους τους ακροατές.

Όσοι είναι λάτρεις της ελληνικής rap, δε γίνεται να χάσουν το One Man Show live του Iratus. 3 ώρες, 1 μικρόφωνο, 1 MC, και πολλά χέρια στον αέρα. Το One Man Show είναι η ιδιαίτερη προσέγγιση του Iratus στο τι συνιστά ένα χορταστικό live show. Φέτος το φέρνει πίσω και κάνει τα live και πάλι προσωπική υπόθεση!

Και κλείνουμε τις μουσικές μας προτάσεις με ρυθμούς techno! Μιλάμε για τον μπροστάρη της γερμανικής σχολής, Chris Liebing, ο οποίος επιστρέφει επιτέλους στην Αθήνα για ένα μυστικιστικό ηχητικό ταξίδι ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. Κλείσε τη θέση σου στο Oddity Club στις 12 Νοεμβρίου.

Musical, πολωνικό μπαλέτο ή film festival;

pou-tha-vgeis-to-sk-25-03

Το απόλυτο θεατρικό talk of the town της περσινής σεζόν με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, έρχεται και πάλι κοντά μας στο Θέατρο Παλλάς. Η Αυλή των θαυμάτων πραγματεύεται την αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει.

Για αυτούς που εκτιμούν το κλασικό μπαλέτο, το πιο ιστορικό Θέατρο της Πολωνίας και ένα από τα πιο γνωστά της Ευρώπης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με σπουδαίους χορευτές, μουσικούς και λυρικούς τραγουδιστές για να μας γνωρίσει με τον καλύτερο τρόπο το μαγικό κόσμο του μπαλέτου και της Όπερας της Βαρσοβίας. Είσαι έτοιμος για μια βραδιά μουσικοχορευτικής πανδαισίας; 12 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο παράδεισος των σινεφίλ κρύβεται στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ανοίγει τις πόρτες του από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. 199 ταινίες μεγάλου μήκους και 68 ταινίες μικρού μήκους, σε περιμένουν από βραβευμένους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες.

Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους αυτό το σαββατοκύριακο, ρίξε μια ματιά σε όλες τις εκδηλώσεις που παίζουμ μέσω του Public Tickets.

Καλή διασκέδαση! 😊