Πού θα βγεις: ΣΚ με μουσική, υποκριτική ή Xmas εκδηλώσεις;

Περίληψη: Δεκέμβριος γεμάτος με εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και βραδινούς περιπάτους. Δες τις προτάσεις μας και κανόνισε έξοδο!

Γεμάτος και αυτό το σαββατοκύριακο ο χάρτης των εκδηλώσεων. Όπως κάθε εβδομάδα, παίρνουμε τον ρόλο του διοργανωτή και σκανάρουμε τα πολιτιστικά δρώμενα, ξεχωρίζοντας αυτά που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις. Θέλεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις που θα τις θυμάσαι για καιρό; Ψάχνεις μια ιδιαίτερη ταινία για το σαββατόβραδό σου; Έχεις όρεξη για συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και μια βραδιά με house & techno ρυθμούς; Θέλεις πρωτότυπα events με άρωμα Χριστουγέννων; Say no more! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις την παρέα για το πού θα πάτε και να κλείσεις τα εισιτήριά σου σε λίγα λεπτά μέσα από το Public Tickets. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Υποκριτική εντός και εκτός οθόνης

Φυσικά και μιλάμε για θέατρο! Οι προτάσεις μας ξεκινάνε με το «Dogvile», ένα βραβευμένο αριστούργημα του Δανού σκηνοθέτη Lars von Trier. Το συγκεκριμένο έργο ρίχνει φως στα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι… την τελευταία εκρηκτική σκηνή. Το «Dogville» αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική ταινία της τριλογίας του Trier «USA - Land of Opportunities», ενώ θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία έργα στην ιστορία του κινηματογράφου. Από τις 9 Δεκεμβρίου και για τέσσερις μήνες μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου Νέος Ακάδημος

Αλλάζοντας ύφος και πηγαίνοντας σε κάτι πιο ανάλαφρο, σου προτείνουμε το μιούζικαλ «Ένα βήμα τη φορά». Θα παίζεται από τις 10 Δεκεμβρίου έως και το τέλος του χρόνου στο Radio City Theatre και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Το μουσικό αυτό παραμύθι αφηγείται το «περπάτημα» ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, τα θέλω. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο μιούζικαλ για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.

Και αφού αναλύσαμε τις προτάσεις μας επί σκηνής, περνάμε στις κινηματογραφικές ταινίες που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της εβδομάδας! Όταν η νέα οικογένεια της Εύη την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη. Τι θα γίνει όμως όταν αυτή η ουτοπική ζωή μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη επιβίωσης; Θα το μάθεις μόνο εάν κλείσεις θέση για την ταινία «Η Πρόσκληση».

Η Γαλλική κωμωδία «Η μεγάλη ρήξη» πραγματεύεται ένα ζευγάρι που ενώ είναι στα πρόθυρα του χωρισμού, φτάνουν στα Επείγοντα ενός ασφυκτικά γεμάτου νοσοκομείου, το βράδυ μιας διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Η συνάντησή τους με έναν θυμωμένο και τραυματισμένο διαδηλωτή θα καταρρίψει τις βεβαιότητες και τις προκαταλήψεις όλων. Το νοσοκομείο υπό πίεση, αναγκάζεται να κλείσει τις πόρτες του. Το προσωπικό είναι καταβεβλημένο. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη...

Μουσική και πληθώρα εκδηλώσεων

Αισιόδοξος, ανανεωμένος και πιο έτοιμος από ποτέ έρχεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Gazarte Roof Stage από τις 10 έως και τις 29 Δεκεμβρίου! Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού, που βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις του ραδιοφωνικού χάρτη της χώρας, αλλά και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας. Έρχεται για να μας χαρίσει βραδιές που θα ζωντανέψουν μέσα μας όμορφες αναμνήσεις.

Τη σκυτάλη παίρνουν δύο προτάσεις live έντεχνης μουσικής. Η Ευρυδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα έκπληξη, ελληνικά και ξένα. Δεν λείπουν φυσικά οι γνωστές μεγάλες τους επιτυχίες. Είσαι έτοιμος; Στο Σταυρό του Νότου από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 23 Ιανουαρίου! Από ένα ακόμα δυνατό δίδυμο χαρακτηρίζεται η δεύτερη πρότασή μας από την ελληνική έντεχνη σκηνή. Φίλιππος Πλιάτσικας και Βαγγέλης Γερμανός, δύο από τους πιο καταλυτικούς δημιουργούς της δεκαετίας του ’80 και του ’90 που εξακολουθούν να παράγουν έως και σήμερα, συναντιούνται για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή Σφίγγα από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Σου υποσχεθήκαμε και techno ρυθμούς όμως. Μην νομίζεις ότι το ξεχάσαμε. Και να τι βρήκαμε για σένα. Η έξοδος-μονόδρομος είναι μία: YUCATAN ATHENA. Πήγαινε στις 10 Δεκεμβρίου στο Central 22 και θα μας θυμηθείς!😉

Video Duration
0:38

Στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το PROMENADE - AVDP 13 στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών και Παραστάσεων Χορού επανέρχεται για 13η χρονιά, συνεχίζοντας το πολυετές σταθερό έργο ανάδειξης καλλιτεχνών και έργων χορού, κινηματογράφου και πολυμέσων.

Επειδή είμαστε και σε γιορτινό mood, σου έχουμε και μερικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις. Για Christmas spirit δε μπορείς παρά να επισκεφτείς το Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια ξεχωριστή και μαγική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Τέλος, το φετινό Athens Rum & Whisky Festival είναι γιορτινό και πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά στο κέντρο της Αθήνας. Θα διασκεδάσεις σε μουσικές γνωστών μουσικών παραγωγών και κοκτέιλ από το κορυφαίο Baba au Rum, ενώ θα φιλοξενούνται guest βάρδιες από κορυφαία μπαρ της πόλης. Cheers!

Και κάπου εδώ σε αφήνουμε. Με μπόλικη τροφή για σκέψη για τα πλάνα του ΣΚ πρέπει να ομολογήσεις. Σου ευχόμαστε να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο λοιπόν!