Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, σινεμά ή χριστουγεννιάτικη μουσική;

Περίληψη: Οι Χριστουγεννιάτικες προτάσεις είναι πολλά υποσχόμενες και αυτό το ΣΚ με μοναδικές εκδηλώσεις από τον χώρο της τέχνης. Έτοιμοι;

Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους είναι η πιο όμορφη και μαγική στιγμή του χρόνου. Η πόλη φοράει τα γιορτινά της, αποκτά μια διαφορετική αίγλη και τα χριστουγεννιάτικα θεάματα που φιλοξενούνται σε διάφορες γωνιές της είναι μια ευκαιρία για να βγεις από το σπίτι και να γεμίσεις το ΣΚ σου με κορυφαία καλλιτεχνικά δρώμενα. Βάζουμε τις ιδέες, βάζεις τη παρέα! Πάμε να τις δούμε μαζί;

Θέατρο και πάλι θέατρο

Οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία και αυτή την εβδομάδα το θέατρο! Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, «Η τρελή του Σάγιο», ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που θα ενσαρκώσει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σαν μικρού παιδιού. 

Επόμενη παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσεις είναι «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Μια ποιητική προσέγγιση στο ασυμφιλίωτο και παράδοξο με τη ζωή, στην έλλειψη αγάπης, τη μοναξιά, το φόβο, το μίσος, τον πόλεμο, το θάνατο. Μια θεατρική φιλοσοφική συζήτηση γύρω από το νόημα της ύπαρξης, της ματαιότητας, της γνώσης, της φιλοδοξίας, με πρωταγωνιστές την Έφη Μπίρμπα και τον Άρη Σερβετάλη. Έως τις 2 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Σειρά έχουν δύο μιούζικαλ. Με χιούμορ, παιγνιώδη αλλά και καυστική διάθεση προς τον θεσμό του γάμου και τις κοινωνικές συμβάσεις, το πρωτότυπο μιούζικαλ «Εύθυμες Κυράδες» σκιαγραφεί τη ζωή μιας μικρής πόλης της Αγγλίας που θα μπορούσε να είναι και η δική μας. Αμαρτωλές επιθυμίες, φαύλα πάθη, συζυγικές ζηλοτυπίες και ερωτικές περιπέτειες προκαλούν ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, αναπάντεχων παρεκτροπών και κωμικών συμπτώσεων. Έως τις 15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τέλος, το μιούζικαλ «Σκρουτζ» έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ακροπόλ, έως τις 8 Ιανουαρίου, για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Τρυφερότητα, καλοσύνη, αγάπη, φαντασία και λίγη χρυσόσκονη είναι τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα συστατικά και θα κάνουν ακόμα και τον δύσπιστο, μίζερο και τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ να αλλάξει για πάντα!

Προτάσεις για τους cinefil

Εάν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, κράτα σημειώσεις. Η Σίσσυ γιορτάζει τα 40α γενέθλιά της. Ως Πρώτη Κυρία της Αυστρίας και σύζυγος του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α', δεν της επιτρέπεται να εκφράζεται και πρέπει να παραμείνει για πάντα η όμορφη νεαρή αυτοκράτειρα. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες, ακολουθεί ένα αυστηρό καθεστώς ζωής. Πνιγμένη όμως από αυτές τις συμβάσεις, πεινασμένη για γνώση και ζωή, η Σίσσυ επαναστατεί όλο και περισσότερο ενάντια σε αυτή την εικόνα. Ο «Κορσές», ο οποίος παίζει έως και τις 18 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, είναι η ταινία που περιγράφουμε.

Σειρά έχει μια ελληνική παραγωγή. O Άρης και η Άννα συναντιούνται τυχαία σε μια ερειπωμένη, παραθαλάσσια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν παράξενους ήχους και τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων που έχουν χαθεί ξαφνικά και ανεξήγητα. Μέσα σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται. Τι έγινε; Ανακάλυψε το μέσα από το έργο «Ησυχία 6-9» έως τις 21 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές!

Τελευταία πρόταση για αυτή την εβδομάδα είναι η ταινία «Νυχτερινοί επισκέπτες». Ένα χαμηλόφωνο και συγκινητικό δράμα στη Γαλλία του ‘80, που ανατέμνει νοσταλγικά μια ολόκληρη εποχή, παρατηρώντας με τρυφερότητα όλα εκείνα τα μικρά και αδιόρατα που συγκροτούν αυτό που ονομάζουμε ζωή. Έως τις 20 Δεκεμβρίου στο Ολύμπιον.

Video Duration
1:38

Xmas μουσικές εκδηλώσεις

Χριστούγεννα χωρίς πάρτι γίνεται; Δε γίνεται! Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη γιορτή επιστρέφει πιο φαντασμαγορική από ποτέ, το «Glow City 2022». O κόσμος γίνεται ακόμα πιο θεαματικός με ολοκαίνουργια special effects, χιλιάδες glowsticks, superstar live guests, σε συνδυασμό με Influencers & TikTokers από όλη την Ελλάδα, για glowing Χριστούγεννα! 

Την ίδια μέρα η Αθήνα βυθίζεται στη μαγική ατμόσφαιρα των Mind Against, που θα επιχειρήσουν να παντρέψουν IDM, house και techno μουσική για μια αξέχαστη βραδιά μόνο στο Oddity Club. Κλείσε το εισιτήριο σου για το «Blend x SEDS with Mind Against» και δώσε ρυθμό στο ΣΚ σου!

Τέλος, ένα αιρετικό εορταστικό σκηνικό υπό τους ήχους συμπαντικής ψυχεδέλειας και τριπαρισμένης πανκ σε περιμένει στο Gagarin 205 Live Music Space το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Οι Fundracar επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη σκηνή της Λιοσίων, στήνοντας ένα και μοναδικό Αθηναϊκό ψυχότροπο live, υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Και κάπου εδώ κλείνουν οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα. Για να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, επισκέψου τα Public Tickets. Τα ξαναλέμε σε μία εβδομάδα με νέες προτάσεις για το επόμενο ΣΚ σου!