Που θα βγεις το ΣΚ: Γιορτινές εκδηλώσεις και όχι μόνο!

Περίληψη: Έχουμε μπει επισήμως στην πιο γιορτινή εβδομάδα του χρόνου! Πάμε να δούμε πώς θα γεμίσεις την ατζέντα σου με κορυφαία events!

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ώρα να πατήσουμε pause στη καθημερινή ρουτίνα, αντικαθιστώντας τη με εκθαμβωτικές εξόδους. Ήρθε η στιγμή να πάρεις τη παρέα σου ή το significant other σου και να βγεις για ένα ποτό ή μια βόλτα! Εμείς, πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε εδώ για να επιμεληθούμε το πρόγραμμα σου για το ΣΚ που μας έρχεται και να σου προτείνουμε μοναδικά δρώμενα που τρέχουν αυτό το καιρό στη πόλη σου. Έτοιμοι;

Θέατρο ή μεγάλη οθόνη;

Πρωταγωνιστής και αυτή την εβδομάδα είναι το θέατρο. Βάλε τα καλά σου και δώσε βάση στις επόμενες προτάσεις έργων! Πρώτη στάση το «Μια άλλη Θήβα». Ένα έργο για την ανδρική ταυτότητα, που ερευνά τη διαδικασία της μυθοπλασίας με αφορμή την πραγματική ζωή, θίγοντας, παράλληλα, θέματα όπως η πατριαρχία και οι ταξικοί διαχωρισμοί, η ψυχική ασθένεια, ο ρόλος της θρησκείας, ο ερωτισμός, και πολλά ακόμη. Πρόκειται για ένα έργο του Γαλλο-Ουρουγουανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο που θα παίζεται έως και τις 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στη Κεντρική Σκηνή.

Σειρά έχει ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και ανεβαίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη. Η πλοκή εξελίσσεται στη σκιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, όπου η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο.

Εάν βρίσκεσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη έως τις 22 Ιανουαρίου, θα έχεις την ευκαιρία να δεις το έργο «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ. Η Αντιγόνη, ως μυθικό πρόσωπο, θέτει ένα γοητευτικό αίνιγμα ανά τους αιώνες. Τι την ωθεί να συγκρουστεί με την εξουσία; Η σύγκρουση αυτή δικαιολογεί τη θυσία της ζωής της; Πόσο χρειάζεται η κάθε κοινωνία την παρουσία μιας Αντιγόνης και για ποιους λόγους πέρα από τους προφανείς; Έλα στο Θέατρο τέχνης Καρόλου Κουν στην Αθήνα ή στο Αριστοτέλειον Θέατρο στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσεις αυτή την παράσταση!

Πηγαίνοντας σε κάτι λίγο πιο ανάλαφρο, πιστεύουμε πως πρέπει να έχει θέση στο πρόγραμμά σου το «Sexy Laundry», ένα χιουμοριστικό και ειλικρινές έργο για τους «κουρασμένους» έρωτες που παλεύουν να αναστηθούν. Τι γίνεται όταν η σχέση βαλτώνει στη ρουτίνα και την καθημερινότητα; Απαντήσεις δίνονται έως τις 8 Ιανουαρίου στο Θέατρο Κάππα.

Μεταφερόμαστε τώρα στο σινεμά και σε δύο άπαιχτες ταινίες που έκαναν τώρα την εμφάνιση τους! «Avatar: The Way of Water» – Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η ταινία μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Σάλι (του Τζέικ, της Νειτίρι και των παιδιών τους), τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν. Βρες το πλησιέστερο cinema που παίζεται σε Αθήνα – π.χ. ZEA CINEMA στον Πειραιά, Cinerama Digital Cinema στο Παλαιό Φάληρο ή Cine ΦΟΙΒΟΣ στο Περιστέρι – αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, κλείσε το εισιτήριο σου ηλεκτρονικά και enjoy! 😉 

Για τον σινεφίλ και μη, αξίζει να δεις το «Aftersun» το οποίο πραγματεύεται τη ζωή ενός νεαρού χωρισμένου πατέρα και της μικρής του κόρης. Όταν πηγαίνουν διακοπές, ξεδιπλώνεται η σχέση τους, η ζωή τους αλλά και τα τραύματά τους. Η ανάμνηση αυτή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ψυχή της -ενήλικης πια- κοπέλας. Η ταινία προβάλλεται σε πολλές αίθουσες της Αθήνας, όπως το Άστορ, το Ιντεάλ ή το Ατλαντίς Classic Cinemas, αλλά και στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη!

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την παράσταση «ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ - Kiev City Ballet»! Ο Καρυοθραύστης ήρθε για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους μέσα από τη φανταστική παράσταση των Μπαλέτων του Κιέβου. Φαντασία και πραγματικότητα συνυπάρχουν μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά και δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν. Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Μόνο 25 και 26 Δεκεμβρίου στο Christmas Theatre!

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο!

Οι προτάσεις μας τώρα παίρνουν στροφή προς τη μουσική με τους «The Speakeasies' Swing Big Band» να κάνουν την αρχή! Η μπάντα έρχεται στο Principal Club Theater την παραμονή των Χριστουγέννων για να σου χαρίσει μια μοναδική βραδιά!

Σειρά παίρνει η jazz, η αγαπημένη μουσική των Χριστουγέννων. Στο Half Note Jazz Club, έως και τις 7 Ιανουαρίου θα μπορείς να απολαύσεις Jazz μελωδίες από την Αλέξια. Η Alexia μπαίνει «In a Jazz Mood» και θα δώσει πέντε μοναδικές συναυλίες μαζί με επίλεκτους μουσικούς, χαρίζοντας στο κοινό μουσική υψηλού επιπέδου και αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα των Jazz Clubs της Αμερικής στην καρδιά της Αθήνας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού δύο σημαντικοί στιχουργοί, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος, ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας. Μην περιμένεις άλλο! Κλείσε θέση και απόλαυσε το «Ανάσα μου κι αέρα» αυτό το Σαββατοκύριακο!

Εάν ακούς έντεχνη μουσική, δεν γίνεται να μη ξέρεις τα «Κίτρινα Ποδήλατα»! Το συγκρότημα επιστρέφει δυναμικά στη φυσική τους έδρα και προσκαλεί όλους τους φίλους στην ανανεωμένη live-πρόταση γενικής ανάτασης «Να σε δω να γελάς ΙΙ». Μην το χάσεις! Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα είναι στο Σταυρό του Νότου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Εδώ τελειώνουν οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα! Δεν μένει κάτι άλλο παρά να σου ευχηθούμε καλές γιορτές!