Πού θα βγεις το ΣΚ: Θέατρο με την οικογένεια ή stand-up comedy;

Περίληψη: Ώρα να ετοιμάσεις πλάνα για το σαββατοκύριακο. Βγάλε χαρτί και μολύβι και δες τα events που ξεχωρίσαμε για να απολαύσεις την επόμενή σου έξοδο!

Ο καιρός μπορεί να μας τα χαλά, όμως αυτό δεν σε εμποδίζει από το να ανακαλύψεις τις εκδηλώσεις που τρέχουν. Και αυτή την εβδομάδα η ατζέντα μας είναι γεμάτη. Οπότε ντύσου καλά, βγες να βολτάρεις με την οικογένεια ή τους φίλους και σάρωσε όλα τα events της εβδομάδας.

Θέατρο για όλη την οικογένεια ή κοινωνικό δράμα

Η αυλαία του Σαββατοκύριακου ανοίγει με δύο παραστάσεις που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια και να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί.

Η πρώτη παράσταση είναι η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ», σε σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου και του Θωμά Μοσχόπουλου. Το θέμα της αναλλοίωτο στο χρόνο και πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως, με την ανθρωπότητα να αναζητά τις κατάλληλες λύσεις. Ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, τα οποία θα απολαύσουν την παράσταση και θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από την οικολογία και την προστασία των ζώων.

Η δεύτερη παράσταση αφορά το δημοφιλές και διαχρονικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς, «Όλιβερ Τουίστ» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαϊδη με έναν ανανεωμένο εικοσαμελή θίασο ηθοποιών. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αλμπέρτο Εσκενάζη, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Κώστας Κάππας, ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής, η Άννα Φιλιππάκη και ο Ρίνο Τζάνι. Ο Όλιβερ Τουίστ αποτελεί παράδειγμα ήρωα για όλα τα παιδιά, καθώς καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία του σε έναν βάναυσο κόσμο όπου η αδικία υπερισχύει και η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία.

pou-tha-vgeis-to-sk-01

Σε περίπτωση που έχεις όρεξη για μια παράσταση που θα σε ταρακουνίσει και θα σου δημιουργήσει ερωτήματα, σου προτείνουμε τα «Αξύριστα Πηγούνια». Το έργο αυτό του Γιάννη Τσίρου βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Νέου Συγγραφέα το 2004 από τον ΥΠΠΟ και 15 χρόνια μετά ανεβαίνει στη σκηνή. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα με έντονο το στοιχείο του χιούμορ και το σασπένς. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Στάθης Σταμουλακάτος, ο Ηλίας Βαλάσης, ο Σπύρος Ασημένιος και η Αντωνία Πιτουλίδου.

Αλλάζοντας κλίμα, ο Θανάσης Σαμαράς μας υποδέχεται στη σόλο stand-up comedy παράσταση με τίτλο «Πώς Τολμάτε;». Ευγενικοί και αγενείς άνθρωποι, σνομπ γείτονες, λαϊκοί τραγουδιστές και το... ομηρικό ζήτημα, περιπλέκονται σε μια ξεκαρδιστική εμφάνιση που θα απολαύσεις και με το παραπάνω. Τον Θανάση Σαμαρά τον γνωρίσαμε μέσα από το YouTube το 2012, και από τότε ανήκει στην ομάδα του Comedy Lab.

Τελευταία μας πρόταση για stand-up comedy, η παράσταση «Χαμένη Γενιά» του Δημήτρη Χριστοφορίδη. Η παράσταση που αγαπήσαμε, έρχεται για δεύτερη σεζόν στη σκηνή του Λοσάντζελε. Μία παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά της γενιάς του, τους σημερινούς σαραντάρηδες. «Τη γενιά που ήρθε αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση, την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα την... ευλογιά των πιθήκων».

pou-tha-vgeis-to-sk-02

Για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης

Για τους σινεφίλ, αυτή την εβδομάδα ξεχωρίσαμε την πολυσυζητημένη νέα δραματική ταινία του σπουδαίου Fatih Akin, με τίτλο «Το Χρυσάφι του Ρήνου». Η ταινία βασίζεται βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Τζιγουάρ Χατζάμπι, που από μεγαλέμπορος ναρκωτικών έγινε διάσημος ράπερ, γνωστός με το όνομα «Xatar». Το Χρυσάφι του Ρήνου είναι η πρώτη απόπειρα του σκηνοθέτη στο είδος της κινηματογραφικής βιογραφίας και χαρακτηρίζεται από πολλούς κινηματογραφόφιλους ως «το νέο διαμάντι» του Γερμανού δημιουργού. Καλή προβολή!

Dance party ή live στο Gazarte;

Άλλο ένα event από την οικογένεια της Blend έρχεται να ξεσηκώσει την αθηναϊκή techno σκηνή. Μετά το φανταστικό DJ set των Pan-Pot, σειρά έχει ο «Massano».

H Blend και το Yucatan ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν τον Βρετανό producer για μια μοναδική εμφάνιση. Ο Massano έχει καταφέρει να ξεχωρίσει πολύ γρήγορα στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα festivals και clubs παγκοσμίως. Μαζί του θα είναι και οι DJ του Yucatan, Frankie LLUCVeki & Salle.

pou-tha-vgeis-to-sk-03

Εάν προτιμάς κάτι πιο χαλαρό, ο Rous μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων, επιστρέφει στο Gazarte Roof Stage για το πρώτο live της χρονιάς. Μόλις ακούς το όνομα Rous, αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το τραγούδι «Εξαιρέσεις», όμως από τότε ο καλλιτέχνης έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες ενώ έχει συνεργαστεί με τη Χάρις Αλεξίου, τον Γιάννη Κότσιρα και το Χρήστο Θηβαίο.

Μην καθυστερείς! Kλείσε τα εισιτήρια σου μέσω του Public Tickets και καλή διασκέδαση!