Πού θα βγεις το ΣΚ: Με θέατρο, μπαλέτο και Μποφίλιου!

Περίληψη: Ήρθε το πολυπόθητο ΣΚ που τόσο περίμενες! Ελπίζουμε να μην έχεις γεμίσει εντελώς την ατζέντα σου γιατί σου έχουμε φοβερές προτάσεις και αυτή την εβδομάδα!

Μπορεί να έχεις φανταστεί το ΣΚ σου χουχουλιασμένος κάτω από τα παπλώματα με ταινίες. Ωστόσο, εάν έχεις clickάρει αυτό το άρθρο για να μάθεις τις τρέχουσες εκδηλώσεις, μάλλον δεν είσαι και τόσο σίγουρος για αυτό. Εμείς, όπως κάθε εβδομάδα, βρίσκουμε τις top προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο ΣΚ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ντυθείς ζεστά και να διαλέξεις την παρέα σου. Φύγαμε;

ΣΚ με θεατρικές πρεμιέρες ή κουλτουριάρικες ταινίες;

Οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία το θέατρο. Το «ΓΚΙΑΚ» βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Δημοσθένη Παπαμάρκου και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η συλλογή διηγημάτων ζωντανεύει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104 έως και τις 9/04, και μας φέρνει αντιμέτωπους με τις έννοιες του ηρωισμού, του ανδρικού λόγου τιμής, του αρσενικού προσώπου της βίας, αλλά και με το τραύμα του πολέμου.

Ακολουθεί η Ομάδα Νάμα που ανεβάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μάριου Ποντίκα, το έργο «Ο Γάμος». Σε μια εποχή που εξακολουθούν να κατακλύζουν τις ειδήσεις θέματα για γυναικοκτονίες, για άνιση και προσβλητική μεταχείριση, σε μια εποχή που δίνονται συνεχώς ακόμη μάχες για το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους και τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το έργο παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Έως τις 19/02 στο Θέατρο Επί Κολωνώ!

Τελευταία θεατρική πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα αποτελεί το έργο «ΣΛΟΥΘ». Σε αυτήν την κωμικοτραγική αρένα που έχει στηθεί, η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που παρακινούν δύο άντρες σε ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης… δίχως επιστροφή. Απόλαυσε την κωμικοτραγική αυτή παράσταση έως και τις 4/03 στο «Από Μηχανής» Θέατρο.

Αλλάζουμε είδος διασκέδασης και μεταφερόμαστε στη μεγάλη οθόνη! O μικρότερος γιός μιας παραδοσιακής πακιστανικής οικογένειας πιάνει δουλειά ως χορευτής στο σόου μιας τράνς, την οποία και ερωτεύεται. Το «Joyland» περιγράφει μια απαγορευμένη ιστορία αγάπης που φωτίζει σιγά σιγά την επιθυμία ολόκληρης της οικογένειας για σεξουαλική επανάσταση. Απόλαυσέ την τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις αίθουσες της Αθήνας.

Video Duration
1:53

Έπειτα από σαράντα χρόνια απουσίας, ο 55χρονος Φελίτσε επιστρέφει στην γενέτειρά του στην Ιταλία, για να ανακαλύψει εκ νέου τα μέρη, τους κώδικες της πόλης, αλλά και το παρελθόν του. Νάπολη, Καμόρα, έγκλημα και εκδίκηση… Η ταινία «Νοσταλγία», σε σενάριο και σκηνοθεσία, Μάριο Μαρτόνε έρχεται στην αίθουσα Σταύρος Τορνές!

Η χιονάτη και οι 7 νάνοι ή μουσικές βραδιές;

Ένα ιστορικό μπαλέτο, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της ανατολικής Ευρώπης, έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη - το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού! Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά, με χορευτικά μέρη που διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα! Μόνο για δύο ημέρες, 4-5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μην το χάσεις!

Η ομάδα «Deerislnd» ενώνει τις μουσικές της δυνάμεις με τους Tropical για ένα ξεχωριστό μουσικό event γεμάτο εξωτικό, τροπικό vibe! Που και πότε; Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στο Oddity Club! Σειρά έχει το event «The Great Gig», όπου η καταπληκτική Pink Floyd Tribute Band παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία, ένα οπτικοακουστικο αφιέρωμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ενός από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής!

Το Street Outdoors επιστρέφει στις 4 Φεβρουαρίου στο Club του SIX d.o.g.s. για ένα super party με guest DJ τον Ouissam από το Savage Club του Βιετνάμ, τον Dodo από τους Amateurboyz, τους Street Outdoors Soundsystem και τον Polatof.

Σειρά έχει άλλη μια μουσική πρόταση! Από τη μια οι αγαπημένοι μας «And Also The Trees» που κάθε φορά που μας επισκέπτονται μπαίνουν αυτόματα στις λίστες με τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς και από την άλλη, οι θρυλικοί «Legendary Pink Dots»! Και όταν τα δύο group ενώνονται; Δημιουργούν μια μοναδική βραδιά! Κλείσε το εισιτήριό σου και ετοιμάσου για μια αξέχαστη έξοδο στις 4/02 στο Gagarin 205 Live Music Space!

Και σου αφήσαμε και την καλύτερη για το τέλος! Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, πάντα ανήσυχοι και δημιουργικοί, επανασυστήνονται ακόμη μια φορά και με την αρωγή της σταθερής τους ομάδας δημιουργούν μια νέα πρόταση στην παρουσίαση του αγαπημένου τους ρεπερτορίου. Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στο VOX!

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες ιδέες για να περάσεις ευχάριστα το ΠΣΚ σου! Ό,τι και αν κάνεις να περάσεις υπέροχα! 😊