Πού θα βγεις: ΣΚ με Beckett, Sivert Høyem & ταινία Unboxholics!

Περίληψη: Κλείνουμε τον Απρίλιο με ένα τελευταίο δυνατό ΣΚ και πολλά events για τις βόλτες σου. Αν δεν έχεις κανονίσει ακόμα τα πλάνα σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Μπορεί προ ημερών να είδαμε στην Αθήνα να εκτυλίσσονται εικόνες βγαλμένες από το Dune, η άνοιξη όμως όπως την ξέρουμε αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει. Στο μεταξύ, εμείς συνεχίζουμε την εβδομαδιαία μας περιήγηση στους καλύτερους προορισμούς της πόλης. Εκεί όπου και πάλι σε περιμένουν θεαματικές θεατρικές παραστάσεις, μοναδικά μουσικά δρώμενα και events απ’ όλο το φάσμα της τέχνης και του πολιτισμού. Κλείνουμε λοιπόν τον Απρίλιο με ένα ακόμα χορταστικό ΣΚ πριν μπούμε στην εβδομάδα του Πάσχα. Εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις μέρος, ώρα και παρέα. Φύγαμε!

Θέατρο του παραλόγου & αλλόκοτες ιστορίες

Μια ξεχωριστή πρόταση εξόδου σε περιμένει αυτό το σαββατοκύριακο στο νέο Theatre of the No. Στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας ανεβαίνει ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νεότερης δραματουργίας. Το φημισμένο έργο του Samuel Beckett «Περιμένοντας τον Γκοντό» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα αγγλικά σε σκηνοθεσία Νίκου Διονύσιου. Η «τραγικωμωδία» του μεγάλου Ιρλανδού δραματουργού αγγίζει όπως κανένα άλλο θεατρικό τα θέματα της μοναξιάς, της εξάρτησης και της αδιάκοπης αναζήτησης νοήματος στον κόσμο μας.

Video Duration
1:47

Ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία «ακροβατεί» και η παράσταση «Κωλόκαιρος» στο Θέατρο Χώρα. Το θεατρικό του Αντώνη Τσοτσιόπουλου φέρνει στη σκηνή τη λαϊκή ελληνική πραγματικότητα με όλη την τραγικότητα και τη γελοιότητά της. Η πονηριά, το συμφέρον, οι αντιφάσεις και οι αμαρτίες των πρωταγωνιστών γίνονται ένα με το αλκοόλ, τα «σκυλάδικα» και τον κόσμο της «νύχτας», καθώς οι ίδιοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που αδυνατεί να τους προσφέρει οποιαδήποτε ασφάλεια.

Τι γίνεται όταν τα «αντιμυθιστορήματα» του Julio Cortázar συναντούν τη σουρεαλιστική τέχνη του Πάνου Κουτρουμπούση; Αποτέλεσμα, ιστορίες «περίεργες» που ζωντανεύουν αυτό το ΣΚ στη σκηνή του Θεάτρου Σημείο. O Γιάννης Νιάρρος, με δύο μουσικούς επί σκηνής, δημιουργεί ένα συναρπαστικό μείγμα πραγματικότητας και φαντασίας. Η παραγγελία ενός καφέ και μια συνάντηση με εξωγήινους στην Αρχαία Ελλάδα είναι δύο μόνο από τις αλλόκοτες αφηγήσεις που εμπνέονται από το έργο των δύο μεγάλων καλλιτεχνών.

events-sk-97-01

Από την απόλυτη δόξα ως το κελί της φυλακής. Οι περιπέτειες ενός διαβόητου σεφ που υποδύεται ο Χρήστος Χρήστου στην παράσταση «Παπάγια Μάντολες» φέρνουν στο προσκήνιο όλα τα κακώς κείμενα της πολιτικής, μα και του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής. Ξεκινώντας από την προσωπική ιστορία του «κακού παιδιού της μαγειρικής» όπως τον ονομάζει, η βραβευμένη καυστική κωμωδία του Αντώνη Κρύσιλα δημιουργεί έναν σατιρικό καμβά για να σχολιάσει εν τέλει τη δική μας ζωή και τη δική μας πραγματικότητα.

Ο Sivert Høyem και πάλι στην Ελλάδα!

Λίγοι ξένοι μουσικοί έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ στη χώρα μας όσο ο Sivert Høyem. Η εμβληματική φωνή των Madrugada έχει εδώ και χρόνια τη δική της σχέση λατρείας με το ελληνικό κοινό, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι ανεπανάληπτες συναυλιακές στιγμές που μας έχει χαρίσει ο Νορβηγός τραγουδιστής. Αυτό το Σάββατο, ο Sivert Høyem επιστρέφει στην Ελλάδα και τη σκηνή του Floyd για μια one-off εμφάνιση μπροστά στους πιστούς θαυμαστές του.

events-sk-97-02

Συνεχίζουμε τη σαββατιάτική μας βόλτα νότια με προορισμό το Bolivar Beach Bar. Το venue που κάθε χρόνο δίνει ρυθμό στα καλοκαίρια μας ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι τους φίλους του με ένα grand opening πάρτι. Εκλεκτοί καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ανέβουν στα decks με το εκρηκτικό δίδυμο των Ιταλών Fideles να δίνουν το έναυσμα για την φανταστική καλοκαιρινή σεζόν που θα ακολουθήσει.

Μετά από μια σειρά συναυλιών στο Κύτταρο, ο Φοίβος Δεληβοριάς αποχαιρετά (προσωρινά) το αθηναϊκό κοινό με δύο τελευταίες εμφανίσεις το ερχόμενο ΣΚ. Μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις της χρονιάς ολοκληρώνεται θριαμβευτικά, με τον αγαπημένο Έλληνα τραγουδοποιό να «ξεφυλλίζει» τα άλμπουμ της καριέρας του σε μια μουσικοποιητική αφήγηση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Video Duration
2:57

Φεστιβάλ χορού ή σινεμά;

Εν αναμονή και του Πάσχα, η επόμενή μας πρόταση αφορά τους μικρούς μας φίλους που αδημονούν για τη λαμπάδα και το πασχαλινό δώρο του νονού. Τα έθιμα της μεγάλης γιορτής απς μ’ όλη την Ελλάδα «ζωντανεύουν» στο Paradise Park με δράσεις και παιχνίδια που μπορεί να απολαύσει μαζί όλη η οικογένεια, πριν τις παραδοσιακές ετοιμασίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα..

Οι Unboxholics έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο του ελληνικού ιντέρνετ. Έχοντας ήδη δοκιμάσει τις δυνάμεις τους με παραγωγές μικρού μήκους αλλά και μια online σειρά, οι βασικοί συντελεστές του καναλιού (Αλέξανδρος & Σάκης Καρπάς) πετυχαίνουν ένα ακόμη μεγάλο milestone. Αναφερόμαστε φυσικά στην ταινία «Μην ανοίγεις την πόρτα» το κινηματογραφικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους των Unboxholics. Μην περιμένεις video games και pop culture σχολιασμούς, άλλα ένα ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη.

Video Duration
1:00

Κλείνουμε με ένα σύντομο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα ο πλανήτης ετοιμάζεται να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με δράσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Το Τμήμα Τέχνης & Πολιτισμού του Θεσσαλονίκης Δρώμενα μας προσκαλεί να θαυμάσουμε από κοντά τη μαγεία του χορού, με μία φαντασμαγορική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Είσαι έτοιμος λοιπόν για ένα ακόμα υπέροχο Σαββατοκύριακο πριν αναχωρήσεις για τον προορισμό που θα περάσεις τις πασχαλινές σου διακοπές. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ακόμα περισσότερες προτάσεις για κάθε γούστο. Γιατί, όπως ξέρεις, η διασκέδαση δε σταματά ποτέ!

Να περάσεις υπέροχα!