Πού θα βγεις: ΣΚ με πολύ θέατρο και μοναδικές μουσικές συναντήσεις

Περίληψη: Δεν έχεις κανονίσει τίποτα για το ΣΚ; Κανονίζουμε εμείς για εσένα! Keep scrolling για να ανακαλύψεις συναρπαστικές εκδηλώσεις που παίζουν αυτό το ΣΚ!

Μπορεί το τετραήμερο του Πάσχα να πέρασε, αυτό δε σημαίνει πως τελείωσε η διάθεσή μας για εξόδους! Το αντίθετο μάλιστα, όσο ο καιρός γίνεται πιο ανοιξιάτικος τόσο περισσότερο θέλουμε να βγαίνουμε! Κι επειδή είμαστε σίγουροι πως συμφωνείς μαζί μας, χτενίσαμε την πόλη για να σου προτείνουμε τις πιο hot εκδηλώσεις που δε πρέπει να χάσεις με τίποτα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα! Ψάχνεις κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις, βραδιές μουσικής με ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες ή μια ημέρα αφιερωμένη στον χορό; Εδώ είσαι! Πού και πότε; Αυτό μένει να το ανακαλύψεις παρακάτω!

Ευ ζην και θέατρο!

Ως γνωστόν, οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία το θέατρο! Το έργο «Σκηνές από ένα γάμο» αποτελεί μια ωμή και αποκαλυπτική ανατομία του αστικού γάμου, ένα γενναίο σχόλιο για όλους τους γάμους και όλες τις σχέσεις. Η παράσταση κρατά τη δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους σκηνών του σεναρίου και εστιάζει στους δύο πρωταγωνιστές, στους δύο συζύγους, περιγράφοντας «την τέχνη να σκουπίζεις κάτω απ’ το χαλί», την καθοριστική απιστία αλλά και το διαζύγιο. Από τις 21/04 έως και τις 04/06 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στη Σκηνή Ωμέγα!

Σειρά έχει η «Ανατολή» της Έλλης Παπαδημητρίου: Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή του 1918-1922. Νίκες και πανωλεθρίες, αιτίες και συνέπειες. Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και τα πάθη του. Το θανατικό κι ο ξεριζωμός, η θέληση για ζωή κι ο αγώνας, των γυναικών κυρίως, να στεριώσουν στην καινούρια πατρίδα, ο πόνος πλάι πλάι με την πίστη στη ζωή. Από τις 20/04 έως και τις 28/05 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου!

Ακολουθεί η παράσταση «Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)», η οποία παίζεται από τις 22/04 έως και τις 21/05 στο Σύγχρονο Θέατρο. Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ. Τι θα γίνει όμως; Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.

Η παράσταση «Αλγό-ρυθμος», αποτελεί μια τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική μουσική αφήγηση για τα συγκοινωνούντα δοχεία τη μνήμης και της λήθης στο προσκήνιο των μεγάλων ιστορικών μεταβάσεων που γνώρισε ο Δυτικός Κόσμος του τελευταίου αιώνα. Παρακολύθησέ την από τις 21/04 έως και τις 30/04 στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη!

Τελευταία μας θεατρική πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα είναι το έργο «Τρομεροί γονείς»! Μία μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της, έχει εξαρτηθεί από τον γιο της. Η ανύπαντρη αδελφή της, που ζει μαζί τους και έχει αναλάβει να τους συντηρεί αφού κανείς δεν εργάζεται σε αυτό το σπίτι, είναι η μόνη που μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία από την κληρονομιά που άφησε ο πλούσιος θείος στις δυο αδερφές. Τι γίνεται όμως όταν ο γιος ερωτεύεται και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας; Μπορείς να το μάθεις από τις 22/04 έως τις 28/05 στο Θέατρο Ραντάρ!

Έντεχνες μελωδίες για μικρούς και μεγάλους!

Ο συνθέτης των επιτυχιών Γιώργος Θεοφάνους συγκεντρώνει τα αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια του και μας παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση με «Πολλά Τραγούδια Ακόμα»! Για 8 συνεχόμενες εβδομάδες, κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Vergina Theatro θα γεμίζει με μοναδικές μελωδίες και διαφορετικούς ταλαντούχους καλλιτέχνες, σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη κάθε φορά! Η πρώτη συνάντηση θα είναι αυτή την εβδομάδα, στις 21 και 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Σαλέα, Σαράντη Σαλέα & Κ. Τούνη. Μέχρι και τις 9-10 Ιουνίου ο Γιώργος Θεοφάνους θα μας ταξιδέψει από το σύγχρονο τραγούδι στο λαϊκό, στο νησιώτικο και στο παραδοσιακό, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής! Δεν γίνεται να το χάσεις!

Κλείνουμε με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Βαγγέλη Γερμανό. Οι δυο τους επιστρέφουν στην Σφίγγα για δύο ακόμα εμφανίσεις, τα Σάββατα 22 και 29 Απριλίου, παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση «Η Μοναξιά μου πάει στα Μπαράκια»!

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες επιλογές για όλα τα στυλ! Να περάσεις υπέροχα! 😊