Πού θα βγεις: ΣΚ με Μολιέρο, food fest ή Raveonettes;

Περίληψη: Το πολυπόθητο ΣΚ πλησιάζει ολοταχώς! Και τι καλύτερο από το να γεμίζεις το πρόγραμμά σου με φοβερές προτάσεις κομμένες και ραμμένες στο στιλ σου;

Για άλλη μια εβδομάδα, είμαστε εδώ με τις καλύτερες προτάσεις ώστε να περάσεις άλλο ένα αξέχαστο ΣΚ. Θέατρο, live ελληνική και ξένη μουσική αλλά και μοναδικά φεστιβάλ για φαγητό και fitness. Τα πράγματα είναι απλά! Θες να πας σόλο, με το άλλο σου μισό ή τη παρέα σου; Ό,τι κι αν επιλέξεις, είμαστε βέβαιοι πως θα περάσεις αξέχαστες στιγμές. Πάμε να δούμε τις εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας;

Αφιερωμένο στους θεατρόφιλους!

Ο γνωστός κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο Πιτσιρίκος συνεργάζονται για τρίτη φορά στο θέατρο και επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα «εάν υπάρχει θεός» μέσα από την παράσταση «Πρώτα ο θεός». Ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 5-13 Μαΐου για να μάθεις την απάντηση!

O Άρης Μπινιάρης αναμετριέται με την τεχνητή νοημοσύνη και επιστρέφει στο BIOS από τις 4-28 Μαΐου με την επιτυχημένη παράσταση «Το Θείο Τραγί vs A.I.». Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για χάρη μιας παλιάς του αγάπης. Εκείνη, παντρεμένη τώρα πια μ' έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς» και κάλπικα γεμάτους.

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υποδέχεται ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ. Μη χάσεις τον «Μισάνθρωπο», από τις 4 Μαΐου και για ένα μήνα!

Video Duration
0:12

Συνεχίζουμε με το «Swallow» - μια παράσταση που εξερευνά την απόλυτη ανθρώπινη μοναξιά και την αναζήτηση για σύνδεση και επαφή ως αντίδοτο στο προσωπικό τραύμα. Το έργο της Stef Smith παρουσιάζει την πορεία τριών γυναικών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να αποδεχθούν τον εαυτό τους. Μέσα από την εσωτερική τους αναμόχλευση και στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν, οι δρόμοι τους συναντιούνται και περιπλέκονται, οδηγώντας μας σε μια συγκινητική εξερεύνηση της ανθρώπινης σύνδεσης και της ανάγκης για ίαση. Στο Θέατρο Άνετον από τις 5 έως και τις 7 Μαΐου.

Μουσικά δρώμενα και festival ευ ζην!

Ο Novel 729 επιστρέφει στην Αθήνα για μία τελευταία επιδρομή στο «Καταφύγιο». Λίγο πριν μπει στο studio για τη δημιουργία του νέου του album, έρχεται για μια μόνο συναυλία, με υλικό από όλη την πορεία του. Τα λέμε στο Βοτανικό, στις 6 Μαΐου! Για το σαββατοκύριακο έχουμε ακόμη τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Raveonettes. Το indie rock duo από τη Δανία που διαμόρφωσε τον εναλλακτικό ήχο των 00s, έρχεται το Σάββατο 6 Μαϊου στο Gagarin για μια best of συναυλία που θα μείνει αξέχαστη!

Από τις προτάσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει το σινεμά. Στο «Brightwood», ο πρωτοεμφανιζόμενος Dane Elcar πραγματεύεται με ανατριχιαστικό τρόπο την ιστορία ενός ζευγαριού που βρίσκεται παγιδευμένο γύρω από μια μικρή λίμνη. Για να ανακαλύψεις τι έγινε, μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινία στον ιστορικό Κινηματογράφο Ελιζέ, αυτό το Σάββατο!

pou-tha-vgeis-sk-47-01

Σειρά έχει το Athens Fitness Festival - μια τριήμερη γιορτή που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με σκοπό να σε φέρει πιο κοντά στα οφέλη του fitness και του wellness, να γνωρίσεις και να δοκιμάσεις τρόπους εκγύμνασης με τους καλύτερους εκπαιδευτές του κόσμου. Φυσικά και να διασκεδάσεις με τη παρέα ή την οικογένειά σου στα πιο συναρπαστικά events! Πού και πότε; Μόνο για τις 5, 6 & 7 Μαΐου στην Ακτή Βουλιαγμένης!

Ακολουθεί ένα ακόμη must φεστιβάλ για το ερχόμενο ΣΚ! Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, των ιδιαίτερων γεύσεων αλλά και της ethnic κουζίνας ο προορισμός ακούει στο όνομα Athens Street Food Festival! Αυτό σημαίνει ότι και τα τέσσερα τριήμερα του Μαΐου (5-6-7, 12-13-14, 19-20-21 και 26-27-28 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι θα γεμίσει με χιλιάδες foodies που θέλουν να γευθούν αμέτρητες, πρωτότυπες και ξεχωριστές γευστικές προτάσεις απ' όλο τον κόσμο.

pou-tha-vgeis-sk-47-02

Το ΣΚ περνάμε μια βόλτα και από τη Θεσσαλονίκη. Ο διάσημος Καναδός κλινικός ψυχολόγος, best selling συγγραφέας και podcaster Jordan Peterson, ένας από τους διανοούμενους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της τελευταίας του περιοδείας «Beyond Order: 12 More Rules For Life». Το Σάββατο 6 Μαΐου στο PAOK Sports Arena.

Τέλος, η καρδιά του κόμικ στην Ελλάδα χτυπάει στην έκθεση «The Comic Con 7». Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από τις 5 έως 7 Μαΐου, το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη ΔΕΘ-Helexpo, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους δημιουργούς από τον χώρο των κόμικ, του cosplay, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του animation και του gaming φέρνοντας το κοινό σε επαφή με όλα τα νέα trends. Μην καθυστερείς λοιπόν! Κλείσε νωρίς τα εισιτήρια σου μέσω του Public Tickets και καλή διασκέδαση! 😊