Πού θα βγεις: ΣΚ με μιούζικαλ, DJ sets ή νέο Fast & Furious;

Περίληψη: Το ΣΚ πλησιάζει και εμείς διαλέξαμε για σένα τα καλύτερα μουσικά, θεατρικά και κινηματογραφικά events. Στείλε λοιπόν στην παρέα, κλείσε εισιτήρια και έφυγες!

Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και ξέρεις τι σημαίνει αυτό! 😉 Όπως κάθε εβδομάδα, κάναμε την έρευνα μας ώστε να σου προτείνουμε τις top προτάσεις για να ομορφύνεις το ΣΚ σου. Θεατρικές παραστάσεις για σένα που σου αρέσουν οι κωμωδίες αλλά και τα κοινωνικά έργα, ζωντανές μουσικές εμφανίσεις από ταλαντούχους καλλιτέχνες ή ακόμα μια καινούργια προβολή ταινίας; Πάμε να δούμε αναλυτικά μαζί το πού και το πότε!

Προορισμοί για φανατικούς θεατρόφιλους

Ξεκινάμε με την πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones «Άκρως Συμπαντικό» που ανεβαίνει στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη από 26 Μαΐου έως και 11 Ιουνίου! Οι έξι ήρωές της, συναντιούνται αρχές καλοκαιριού σ’ έναν ανθισμένο κήπο με αφορμή… μια κηδεία! Κλαίνε, γελάνε, ερωτεύονται, μαλώνουν, συγκινούνται, και εγκλωβισμένοι σαν μέλισσες σε ιστό αράχνης πασχίζουν να ελευθερωθούν. Δεν έχουν όμως πολύ χρόνο, μονάχα «ως το τέλος του καλοκαιριού»…

Video Duration
0:53

Ακολουθεί το κλασικό έργο «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η παράσταση έχει επανασχεδιαστεί για ένα σύγχρονο κοινό, με 9 ηθοποιούς και χορευτές, τραγούδια που «τα σπάνε», εκθαμβωτικά κοστούμια και σκηνικά που κόβουν την ανάσα. Ετοιμάσου να μεταφερθείς σε έναν φανταστικό κόσμο όπου όλα είναι δυνατά και το αδύνατο είναι μόνο η αρχή! Από τις 25 έως και τις 28 Μαΐου στο Θέατρο Αθήναιον!

Συνεχίζουμε με την παράσταση «Απόλυτη Μαγεία» του Χρήστου Πασσαλή που έρχεται στο Φουαγιέ ΕΜΣ, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου! Σε ένα νησί όλα εξαφανίζονται σταδιακά και αθόρυβα. Ιδέες, γεγονότα, αντικείμενα χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αφήνοντας τη μνήμη των κατοίκων κενή και άχρηστη. Η κοινότητα εφευρίσκει ιδιαίτερες και αυτοσχέδιες τελετές για να αποχαιρετήσει όλα αυτά που έχουν εξαφανιστεί. Μια κοινότητα ανθρώπων σε τραυματική συνθήκη, που αναμετριέται με την απώλεια και την εξαφάνιση. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με πνεύματα του παρελθόντος ή του μέλλοντος σε μια ύστατη προσπάθεια να βρει απαντήσεις από ανώτερες δυνάμεις για την ολοένα αυξανόμενη αστάθεια και ανασφάλειά της.

Σειρά έχει η ξεκαρδιστική κωμωδία με τίτλο «Παρασκευή & 13» σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου. Ο Τρύφωνας είναι ένας βραβευμένος φυσικός. Εξηγεί τα πάντα με βάση τη λογική και την επιστήμη. Καταδικάζει κάθε άνθρωπο που πιστεύει σε ζώδια, σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντάει την Παρασκευή; Μια κομμώτρια τρελαμένη με τα ζώδια, προληπτική και το χειρότερο … η γιαγιά της είναι μάγισσα; Τι συμβαίνει όταν μαθαίνει ότι τη σκεπάζει μια κατάρα; Μια κατάρα που θα επηρεάσει άμεσα και τον ίδιο;

pou-tha-vgeis-sk-50-02

Τέλος, η θεατρική ομάδα Broaden παρουσιάζει από 28 Απριλίου και για ένα μήνα στο θέατρο ΊΣΟΝ το «Το Υπόγειο» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Μικρόπουλου. Για δύο μόνο παραστάσεις, 26 - 27 Μαΐου!

Σαββατοκύριακο με πολλά decibel ή σινεμά;

Η Ελένη Φουρέιρα, η κορυφαία pop star που έχει «μαγέψει» όλη την Ευρώπη, επιστρέφει  στη σκηνή με το «Reborn Tour», μία περιοδεία που θα αφήσει εποχή! Το «Reborn Tour», μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών της Panik Live, με την ιδιαίτερη αισθητική της Ελένης Φουρέιρα, θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου από την Αθήνα και το Κατράκειο Θέατρο και θα συνεχιστεί σε στάδια και μεγάλα θέατρα της Ελλάδας και εξωτερικού. Κλείσε από νωρίς εισιτήρια!

Σειρά έχει ο συνθέτης των επιτυχιών Γιώργος Θεοφάνους. Ο βραβευμένος τραγουδοποιός συγκεντρώνει τις αγαπημένες σε όλους μας επιτυχίες του και μας παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση με «Πολλά Τραγούδια Ακόμα». Από τις 26 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου στο Vergina Theatro!

Αλλάζοντας ύφος, κατηφορίζουμε στη νότια πλευρά της Αθήνας. Το Σάββατο 27 Μαΐου, Bolivar και Blend παρουσιάζουν τη Miss Monique, μια από τις πιο ανερχόμενες DJs της progressive house σκηνής στον κόσμο και πιθανώς η πιο αναγνωρισμένη γυναίκα DJ σε αυτό το είδος στην Ευρώπη!

pou-tha-vgeis-sk-50-03

Έπειτα από δώδεκα μοναδικά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα events-ορόσημο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα συνεχίζονται. Το νέο Episode XIII του Nepenthe θα πραγματοποιηθεί σε ένα ακόμα μοναδικό rooftop. Αυτή τη φορά τα γυρίσματα του επεισοδίου θα λάβουν χώρα στο πανέμορφο roof garden του ξενοδοχείου Moxy Patra Marina στο παραλιακό προάστιο της Πάτρας. Μόνο για τις 28 Μαΐου!

Προτάσεις αυτό το ΣΚ έχουμε και για τους πιστούς σινεφίλ. Το STELLAR Gastro Cinema είναι το pop-up diner-θερινό σινεμά που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι καταξιωμένοι σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης και Πάνος Ιωαννίδης. Ένα απρόσμενο crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, που υπόσχεται αξέχαστες βραδιές για τους μήνες Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο. Σήμερα 25 και αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία «4 Μαύρα Κουστούμια» με Greek-Italian menu!

Τέλος, ετοιμάσου για τρελά γκάζια και ακατάπαυστη δράση. Το «Fast & Furious», ένα από τα πλέον επιτυχημένα franchise όλων των εποχών, ετοιμάζεται να «παρκάρει» οριστικά. Θα το κάνει όμως όπως του αρμόζει, δηλαδή σε δύο καταιγιστικά μέρη και με το πρώτο κεφάλαιο να τιτλοφορείται «Fast X». Μη το χάσεις στο Φλοίσβος Cineplex, στο Cine Argyroupoli, στο Kινηματογράφο Αελλώ, στο CINE ΑΝΟΙΞΗ και άλλα!

Video Duration
3:43

Οι προτάσεις μας γι' αυτό το σαββατοκύριακο μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις δεκάδες ακόμα επιλογές που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα! Να περάσεις υπέροχα ότι κι αν επιλέξεις να κάνεις! 😊