Πού θα βγεις το ΣΚ: Robin Sharma, H. Pinter & τα ομορφότερα movie songs!

Περίληψη: Ώρα να ετοιμάσεις πλάνα για το σαββατοκύριακο. Βγάλε χαρτί και μολύβι και δες τα events που ξεχωρίσαμε για να απολαύσεις την επόμενή σου έξοδο!

Μπορούμε πλέον να πούμε πως ο χειμώνας είναι επιτέλους μαζί μας. Όσο να πεις καιρός ήταν να αισθανθούμε και λίγο κρύο. Μπορεί ομολογουμένως να λατρεύουμε να χουχουλιάζουμε στα ζεστά βλέποντας για νιοστή φορά την αγαπημένη μας σειρά με μια ζεστή σοκολάτα ανά χείρας, οι εκδηλώσεις όμως που είναι προγραμματισμένες γι' αυτό το σαββατοκύριακο προμηνύονται φαντασμαγορικές. Οπότε μη μείνεις στις συνηθισμένες επιλογές εξόδου. Βάλε στο πρόγραμμα μια, δυο, τρεις ή περισσότερες προτάσεις της Public ατζέντας και ετοιμάσου για ακόμα ένα συναρπαστικό ΣΚ! Φύγαμε λοιπόν!

Από τον Bulgakov στα κινηματογραφικά τραγούδια που αγαπήσαμε!

Οι προτάσεις για το σαββατοκύριακο ξεκινούν από το Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο. Ο φημισμένος Robin Sharma («Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του») έρχεται στην Ελλάδα σε ένα event αφιερωμένο στη σημασία της αυτοβελτίωσης, της αυτογνωσίας και της αυτενέργειας. Με 16 διεθνή best sellers, ο Καναδός συγγραφέας έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν το δικό τους δρόμο, και δικαίως θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους συγγραφείς των τελευταίων ετών. 

pou-tha-vgeis-sk-01

Περνώντας σε θεατρικά δρώμενα, στην πλούσια ατζέντα της φετινής σεζόν έρχονται να προστεθούν νέες παραστάσεις από σκηνοθέτες και δημιουργούς που έχει αγαπήσει το θεατρικό κοινό. Μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην Επίδαυρο, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης επιστρέφουν στο θέατρο Κιβωτός με την «Καρδιά του Σκύλου». Με στοιχεία από τη σατιρική και φιλοσοφική λογοτεχνία, το εμβληματικό έργο του Mikhail Bulgakov («Ο μετρ και η μαργαρίτα») θίγει θέματα που αφορούν τη φύση και την ατομική ταυτότητα, εγείροντας ερωτήματα για τις συνέπειες των κοινωνικών πιέσεων και της επιστήμης.

Αυτή την εβδομάδα σηκώνει αυλαία στο θέατρο Αργώ η παράσταση «Ο επιστάτης» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Δύο αδέρφια βρίσκονται έγκλειστα σε ένα ασφυκτικό δωμάτιο-αποθήκη. Ακροβατώντας ανάμεσα στην ψυχασθένεια και τον κυνισμό, επιδίδονται σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι εναλλαγής της εξουσίας. Η μεταφορά του μνημειώδους έργου του Harold Pinter είναι μια «τραγωδία που φορά το σκουφί της κωμωδίας» για να περιγράψει τη βαναυσότητα, τη σκληρότητα, τη διαφθορά και τον αμοραλισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

pou-tha-vgeis-sk-02

Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή μια κινηματογραφική ταινία. Η σκηνοθεσία, η ηθοποιία, το σενάριο και, φυσικά το soundtrack! Η Μαντώ και ο Γιώργος Φακανάς προσκαλούν το κοινό σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στις μουσικές και κυρίως στα τραγούδια που έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα το παγκόσμιο σινεμά. Cabaret, Meglio Stasera (The Pink Panther), Skyfall (James Bond), Memories (Cats), Calling You (Καφέ Μπαγκντάτ), I Sing The Body Electric (Στον Πυρετό της Δόξας), The Rose (το Τριαντάφυλλο), και άλλα μεγάλα τραγούδια, που θα μας γεμίσουν με αναμνήσεις βραβευμένων ταινιών. 

Επόμενος σταθμός η σκηνή του Temple στην περιοχή του Κεραμεικού. H Anna B Savage, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της alternative σκηνής έρχεται στην Αθήνα για την πρώτη της εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό. Η μουσική της Βρετανίδας τραγουδίστριας και multi-instrumentalist κινείται σε υπνωτικά ηλεκτρονικά μονοπάτια ενώ η ασυνήθιστη φωνή της ξεκινά από την Ella Fitzgerald, φτάνοντας μέχρι την FKA Twigs και τη Billie Eilish. Τα τραγούδια της Anna B Savage έχουν αποθεωθεί από τα μεγαλύτερα μουσικά μέσα. Highlight, η συνεργασία της με τους θρυλικούς Orbital.

pou-tha-vgeis-sk-03

Stand-up, επιστήμη και ερωτικές ανησυχίες!

Το ήξερες ότι υπάρχει ένας χώρος, αφιερωμένος στο stand-up comedy; Το ΛΟΣΑΝΤΖΕΛΕ Comedy Club φέρνει σε μια σκηνή γνωστούς και νέους ταλαντούχους κωμικούς που αναλαμβάνουν να σου μεταφέρουν τη μαγεία του stand-up και να γεμίσουν το ΣΚ με γέλιο και καλή διάθεση. Το Σάββατο μπορείς να απολαύσεις το σόου του Δημήτρη Χριστοφορίδη «Πιο αστείος πεθαίνεις». Αν το απόγευμα της Κυριακής είναι κενό, μη χάσεις την παράσταση «Ντροπή» του Αλέξανδρου Χαριζάνη και του Κώστα Κρύου.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, η παράσταση «Αμπιγιέρ» έρχεται στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αριστοτέλειον. Το θεατρικό του Ronald Harwood που σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης μελετά μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου τον αιώνιο φόβο της μοναξιάς, την ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση καθώς και τα διαχρονικά προβλήματα που χαρακτηρίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία. Με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

pou-tha-vgeis-sk-04

Τι είναι έρωτας; Πόσες άραγε απαντήσεις μπορούν να δοθούν σε αυτή την τόσο μικρή ερώτηση; Η ομάδα «Μικρός Βορράς» έψαξε και βρήκε τις τοπ 20 απαντήσεις στο πιο πανανθρώπινο ερώτημα, και τις παρουσιάζει κάθε Κυριακή στο Θέατρο Αμαλία σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τη νέα γενιά, για τη νέα γενιά. Με απλότητα, χιούμορ, φρεσκάδα μα και πολλά πολλά... κλισέ δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής λύνουν το... γρίφο στο αίνιγμα που όλοι έχουμε συναντήσει ή θα συναντήσουμε. 

Κλείνουμε με μια πρόταση εξόδου με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου» παρουσιάζεται η τρισδιάστατη ταινία «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης». Με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και εύληπτο, το μυστήριο της ζωής αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο, με την ταινία να ξετυλίγει βήμα βήμα το κουβάρι της εμφάνισης και της εξέλιξης των ειδών στον πλανήτη μας.

Video Duration
1:10

Για άλλη μια εβδομάδα, η ατζέντα μας είναι με γεμάτη με συναρπαστικές προτάσεις για να μη σε βρει ξανά το ΣΚ binge-άροντας μόνο ταινίες και σειρές. Μπες στο Public Tickets για να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερες επιλογές και να κλείσεις πανεύκολα τα εισιτήριά σου!

Καλή διασκέδαση!