Well-being βιβλιοπροτάσεις για τις γιορτές από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Περίληψη: Υποδεχόμαστε το Δεκέμβριο με μοναδικά βιβλία για το ευ ζην από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και ετοιμάζουμε από τώρα τη reading list των φετινών γιορτών!

Καλό μήνα! It's the most wonderful time of the year! Εντάξει, όχι ακόμα αλλά ήδη νιώθουμε να μας περιβάλει η εύθυμη ατμόσφαιρα και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μαζί με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που κοσμούν στις γιορτές κάθε σπίτι, τo βιβλίο είναι ακόμα ένα trademark των Χριστουγέννων και ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να χαρίσεις. Στα αγαπημένα σου πρόσωπα ανήμερα των Χριστουγέννων, στους συναδέλφους στο γραφείο παίζοντας Secret Santa ή ακόμα και στον εαυτό σου. Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο υποδέχονται τον Δεκέμβριο με φανταστικές νέες κυκλοφορίες σε βιβλία αυτοβελτίωσης και ευ ζην. Η καλύτερη αφορμή για να ετοιμάσεις από τώρα τα resolutions της νέας χρονιάς. Πάμε να δούμε τι θα διαβάσουμε στις γιορτές!

Η ζωή είναι δύσκολη - Kieran Setiya

Μπορεί ο τίτλος του βιβλίου του Kieran Setiya να ακούγεται ομολογουμένως κάπως απαισιόδοξος, αλλά ξέρεις τι λένε. Don't judge a book by its cover. Στο νέο του βιβλίο, ο συγγραφέας και καθηγητής του MIT, μας δείχνει πως τα εργαλεία της φιλοσοφίας μπορούν να σταθούν οδηγός προς το αληθινό ευ ζην. Αντλώντας στοιχεία από τη φιλοσοφία, τη μυθοπλασία, την ιστορία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες, ο Kieran Setiya αποκαλύπτει στο βιβλίο «Η ζωή είναι δύσκολη» τον τρόπο για να αφουγκραστούμε και να «αγκαλιάσουμε» όλες τις δυσκολίες που φέρνει η ζωή στο δρόμο μας. Τα μικρά και μεγάλα εμπόδια τα οποία μας βοηθούν να ωριμάσουμε, να εξελιχθούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί.

well-being-vivlia-metaixmio-02

Η δύναμη της αυτοπειθαρχίας - Ryan Holiday

«Ζήσε όπως οι στωικοί». Με αυτή τη φράση ο Ryan Holiday μας καλεί να εμπνευστούμε από τη ζωή και την πνευματική διαύγεια των μεγάλων στωικών φιλοσόφων της αρχαιότητας. Του Επίκουρου, του Επίκτητου, του Σενέκα και του Μάρκου Αυρήλιου. Το βιβλίο «Η δύναμη της αυτοπειθαρχίας» μας καλεί να ανακτήσουμε τον έλεγχο της σκέψης και του εαυτού μας, μένοντας πιστοί στις βασικές αρετές της φιλοσοφίας του στωικισμού. Το θάρρος, την εγκράτεια, τη δικαιοσύνη, και τη σοφία, εκεί απ' όπου απορρέει η ισορροπία και η ευδαιμονία. Με παραδείγματα από τη ζωή των ανθρώπων που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας, ο Αμερικανός συγγραφέας τιμά τη φοβερή δύναμη της αυτοπειθαρχίας και όσων έχουν καταφέρει να την αδράξουν.

Το κυνήγι της τελειότητας - Thomas Curran

Τι σημαίνει να παλεύεις ασταμάτητα για το καλύτερο; Πόσο εφικτή είναι άραγε η λεγόμενη «τελειότητα»; Είναι άραγε αυτός ο δρόμος για την επίτευξη της πολυπόθητης ευτυχίας; Στο βιβλίο «Το κυνήγι της τελειότητας» ο Thomas Curran μελετά τα αίτια και τον αντίκτυπο της τελειομανίας, μιας τάσης που οδηγεί σε στρες και άγχος εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μέσα από αληθινές ιστορίες της καθημερινής ζωής, το βιβλίο προσφέρει πρακτικές τεχνικές και προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να σπάσουμε τα αόρατα δεσμά, απολαμβάνοντας τις «χαρές της ατέλειας».

Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά - Lauren Starnes

Ο ρόλος του γονιού είναι μία από τις μεγαλύτερες ευθύνες που μπορεί να αναλάβει στη ζωή του ένας άνθρωπος. Τα βιβλία που κυκλοφορούν τώρα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο απευθύνονται σε όλους όσους ετοιμάζονται να γίνουν ή είναι ήδη γονείς. Μία από τις πολυαναμενόμενες νέες κυκλοφορίες είναι το «Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά». Βασισμένο στο επιστημονικό υπόβαθρο και την πολύχρονη της πείρα, η συγγραφέας Lauren Starnes δίνει απλές και ειλικρινείς απαντήσεις στις πιο απρόσμενες παιδικές ερωτήσεις και ανησυχίες, οι οποίες συχνά φέρνουν σε αμήχανη θέση γονείς και εκπαιδευτικούς. Στόχος του βιβλίου είναι καθοδηγήσει τα μικρά παιδιά ώστε να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν με ειλικρίνεια όλα τα συναισθήματά τους, θετικά και αρνητικά.

well-being-vivlia-metaixmio-01

Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό - Stephen Gross

Ακόμα μια πρόταση για γονείς που μας έρχεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι «Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό». Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο είναι ένας συνοπτικός και εύχρηστος οδηγός για τη φροντίδα του μωρού με όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν οι νέοι γονείς για τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού: από το φαγητό, το μπάνιο, τον ύπνο και τα ρούχα του νεογέννητου, μέχρι τη σχέση και τη συνεργασία του γονιού με βρεφοκόμους και νταντάδες, το νέο συγγραφικό πόνημα του Stephen Grοss προσκαλεί τους γονείς να απολαύσουν χωρίς άγχος και πίεση το μοναδικό ταξίδι της γονεϊκότητας.

Ελπίζουμε να τα πηγαίνεις καλά με το Book Challenge του 2023 και να έχεις χώρο για μερικές προσθήκες της... τελευταίας στιγμής. Οι νέες non-fiction κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο έρχονται για να μας θυμίσουν όσα έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή μας και να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε τη ζωή μας με ηρεμία και αισιοδοξία.

Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!