Πού θα βγεις το ΣΚ: Μιούζικαλ, ελληνικό ροκ & ένας… γύρος του κόσμου

Περίληψη: Δεν έχεις ακόμα πλάνα για το ΣΚ; Έχουμε εμείς για εσένα! Παρακάτω θα βρεις τις πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις που παίζουν τις επόμενες μέρες!

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά να αποχαιρετίσουμε τον Ιανουάριο, με τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου να αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από χορταστικός. Αν ακολούθησες τις προτάσεις της Public ατζέντας σίγουρα θα πήρες μια γεύση από τα όσα συναρπαστικά μας επιφυλάσσει το 2024. Το τελευταίο ΣΚ του Γενάρη συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, κλείνοντας το μήνα με θεατρικές, μουσικές και πολλές ακόμη καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Όπως πάντα, εμείς διαλέξαμε για σένα τις καλύτερες προτάσεις για την επόμενη σου έξοδο και σου τις παρουσιάζουμε!

Μιούζικαλ και αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας!

Οι προτάσεις μας έχουν αυτό το ΣΚ αφετηρία το Θέατρο Παλλάς. Η ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας ζωντανεύει σε ένα μιούζικαλ-υπερπαραγωγή με την υπογραφή της Θέμιδος Μαρσέλλου. Η παράσταση του Broadway έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί της μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Χορευτές, τραγουδιστές, εντυπωσιακά σκηνικά και ένας πολυμελής θίασος εκλεκτών ηθοποιών συνθέτουν ένα καθηλωτικό ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, τραγούδι και πολλή πολλή μουσική! Πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Demy, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Ίαν Στρατής.

pou-tha-vgeis-84-06

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η «Αντιγόνη» του Jean Anouilh, η Μαρία Πρωτόπαππα επιστρέφει στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σκηνοθετώντας ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» το εμβληματικό θεατρικό του Federico Garcia Lorca είναι ένας ποιητικός ύμνος στη γυναικεία ελευθερία, την αυτοδιάθεση, τον έρωτα και τη δίψα για ζωή και ταυτόχρονα ένα βροντερό κατηγορώ κατά της τυραννίας σ' όλες τις μορφές της. Τον ρόλο της αυταρχικής χήρας ερμηνεύει ο Χρήστος Στεργιόγλου.

Αυτή την εβδομάδα σηκώνει αυλαία στο Θέατρο Ιλίσια η παράσταση «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ». Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ της Patricia Haysmith ανεβαίνει σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, από τις 26 Ιανουαρίου. Το απρόβλεπτο και διαρκές ταξίδι του αριβίστα Τομ Ρίπλεϊ από το ψέμα στην αλήθεια και από το φανταστικό στο πραγματικό είναι γεμάτο από έντονο σασπένς, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον για την έκβαση του παιχνιδιού που παίζει ο διαβόητος ήρωας.

pou-tha-vgeis-84-02

Παιδικό θέατρο για μικρούς και μεγάλους!

Συνεχίζουμε με τις περιπέτειες μιας άλλης μυστικής «συμμορίας» που έρχεται να θυμίσει σε μικρούς και μεγάλους τα ιδανικά της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας. Η αγαπημένη «Συμμορία του Μεσονυκτίου», η πιο ανατρεπτική παιδική παράσταση της προηγούμενης σεζόν, μας περιμένει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις. Παρουσιάζοντας τη φιλία πέντε διαφορετικών παιδιών, η ιστορία του πολυβραβευμένου David Williams μας μιλά για το ρόλο που παίζει η αγάπη, η ενσυναίσθηση και η αισιοδοξία στη ζωή μας.

Αυτό το ΣΚ βρίσκουμε φαντασμαγορικές παιδικές παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη. Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου υποδέχεται τη Ναταλία Δραγούμη και το Μέμο Μπεγνή στο φημισμένο έργο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Μετά από την επιτυχία που γνώρισε η παράσταση «Το όνειρο του Σκιάχτρου» ο Γιάννης Παπαθανασίου σκηνοθετεί μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά πλούσιος. Ο άνθρωπος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει, έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

pou-tha-vgeis-84-04

Μουσικές διαδρομές από την Ελλάδα

Η ατζέντα μας για το ΣΚ είναι πλούσια σε προτάσεις για όλους τους φίλους της μουσικής. Αφετηρία το θρυλικό «Κύτταρο». Την Παρασκευή και το Σάββατο, τα Υπόγεια Ρεύματα δίνουν ραντεβού με τους Magic De Spell σε μια μοναδική μουσική «σύμπραξη» που θα μας ταξιδέψει στις πιο ένδοξες στιγμές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής των ‘90s. Μαζί τους ο Δημήτρης Μητσοτάκης των Ενδελέχεια.

Επόμενος προορισμός η περιοχή του Μετς και το Half Note Club. Η χαρισματική Φωτεινή Δάρρα μαζί με ένα εκλεκτό σχήμα μουσικών υπό την μπαγκέτα του Γιώργου Παπαχριστούδη, έρχεται να προσθέσει jazzy vibes στα θρυλικά τραγούδια της Τζένης Βάνου, τραγούδια ελληνικά και διεθνή που έγραψαν και εξακολουθούν να γράφουν ιστορία. Ετοιμάσου για τέσσερις μοναδικές βραδιές στις 26, 27, 28 και 29 Ιανουαρίου, γεμάτες έρωτα, τραγούδι και πολλές πολλές συγκινήσεις.

pou-tha-vgeis-84-03

Κλείνουμε με μία ακόμη απολαυστική μουσική συνάντηση, αυτή τη φορά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο της Νέας Σμύρνης. Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, δύο από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού, Θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό όσο και αυθεντικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, ερμηνεύοντας και πολλά αγαπημένα τραγούδια γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για να κλείσεις τον Ιανουάριο με την πιο fun διάθεση! Όπως πάντα, μπορείς να μπεις στο Public Tickets και να κλείσεις εισιτήρια, αλλά και να ψάξεις ακόμα περισσότερα events που θα σε συναρπάσουν!

Καλά να περάσεις ;) !