10+1 δίσκοι που ανυπομονούμε να ακούσουμε μέσα στο 2024

Περίληψη: Το 2024 αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον – μουσικά τουλάχιστον! Ανακάλυψε πολυαναμενόμενους δίσκους που έρχονται φέτος και σίγουρα θα συμφωνήσεις!

To 2023 αποτελεί παρελθόν και σε ό,τι αφορά τη μουσική μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια δυνατή χρονιά. Όπως αναφέραμε και στη λίστα με τα αγαπημένα μας album που κυκλοφόρησαν μέσα σε αυτή, είχαμε μεγάλες επιστροφές, όπως αυτή των Blink-182, αλλά και την εδραίωση νέων superstar -βλέπε Olivia Rodrigo! Και αφού τιμήσαμε με αυτόν τον τρόπο τους δίσκους που μας έφτιαξαν το κέφι μέσα στο 2023, έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά!

Αν υπάρχει κάτι που αγαπά να κάνει ο μέσος μουσικόφιλος, αυτό είναι το να φτιάχνει λίστες. Το έχει αποδείξει άλλωστε αυτό και ο Rob Gordon στο High Fidelity. Έτσι, για να κρατάμε τις παραδόσεις ζωντανές και να υποδεχτούμε το 2024 με τον δικό μας τρόπο, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με τα album που θα μας φέρει και ανυπομονούμε να ακούσουμε.

Έτσι, για να ζεσταινόμαστε σιγά – σιγά.

Sleater Kinney – Little Rope (19/1)

Επανενώθηκαν πριν από δέκα χρόνια και έκτοτε δίνουν μόνο αξιόλογες δουλειές. Μέλη του riot grrrl κινήματος, οι Sleater Kinney είναι ένα συγκρότημα που εξελίσσεται χωρίς να ξεχνάει τις ρίζες του. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς. Τρία χρόνια μετά το The Path of Wellness, οι Corin Tucker και Carrie Brownstein επιστρέφουν με έναν δίσκο που σίγουρα δεν θα είναι για όλους, όμως, θα εκτιμηθεί από αυτούς που πρέπει!

Green Day – Saviors (19/1)

To 2024 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για τους Green Day, αφού πρόκειται να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του iconic album American Idiot, αλλά και τα 30 χρόνια από αυτή του επίσης iconic Dookie! Για το τελευταίο μάλιστα έχει βγει ένα πραγματικά επικό Deluxe Edition. Μπορεί να σκέφτεσαι: «καλά όλα αυτά, αλλά, τι νέο έχει να προσφέρει δισκογραφικά μια Punk Rock μπάντα που είναι ενεργή από το 1987;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται στις 19 Ιανουαρίου με τον δωδέκατο δίσκο των Καλιφορνέζων φίλων μας. Στα πρώτα δείγματα ακούμε μια ώριμη προσέγγιση στις πιο κλασικές επιρροές τους, όπως είναι οι Replacements και οι Social Distortion. Μια πολύ λογική κίνηση.

IDLES – Tangk (16/2)

Video Duration
3:24

Πραγματοποίησαν δυο από τις καλύτερες συναυλίες που έγιναν στην χώρα μας τη χρονιά που πέρασε και θεωρούνται από τις πλέον σεβαστές μπάντες του ευρύτερου post punk ήχου. Στις 16 Φεβρουαρίου θα δώσουν στο κοινό τον πέμπτο δίσκο της καριέρας τους, ο οποίος θα αποτελείται από έντεκα κομμάτια. Το πρώτο single με τίτλο Dancer είναι κομματάρα!

The Smile - Wall of Eyes (26/1)

To project των τεράστιων Thom Yorke και Johnny Greenwood από τους Radiohead, με τον ντράμερ Tom Skinner. Ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα στην πανδημία, όμως, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια κανονική περιοδεία η οποία θα τους φέρει και στην Ελλάδα (βρίσκεις εισιτήριο από το Public Tickets). Η νέα τους δισκογραφική δουλειά θα μας έρθει πιο νωρίς και συγκεκριμένα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου! Τα πρώτα δυο singles του Wall of Eyes, δηλαδή το Bending Hectic και το ομότιτλο, μόνο ως επικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Έχουμε αγωνία να ακούσουμε και τον υπόλοιπο δίσκο.

Future Islands - People Who Aren’t There Anymore (26/1)

Μπορεί να μην έχουν το hype που τους «απογείωσε» το 2014, όταν είχαν κυκλοφορήσει το Indie masterpiece που φέρει τον τίτλο Singles, όμως, οι Future Islands συνεχίζουν να είναι ένα άκρως ενδιαφέρον σχήμα που αξίζει της προσοχής μας. Η ζεστή φωνή του Samuel T. Herring σε αναγκάζει να ακούσεις αυτά που έχει να πει όταν «χορεύει» μελωδικά μέσα στα μουσικά σύμπαντα που χτίζουν τα υπόλοιπα μέλη του group. Το The Tower, δηλαδή το δεύτερο single που έχει κυκλοφορήσει από τον δίσκο, έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες και μένει να δούμε αν και τα υπόλοιπα τραγούδια που έχουν σκαρφιστεί οι Future Islands θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο.

Lenny Kravitz - Blue Electric Light (15/3)

Video Duration
3:25

Ένας ακόμη αγαπημένος καλλιτέχνης που θα μας επισκεφτεί φέτος το καλοκαίρι και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Lenny Kravitz; Έχει μια καριέρα γεμάτη από hits και μάλιστα παραμένοντας πιστός σε ένα rock ηχόχρωμα το οποίο εκπροσωπεί σχεδόν μόνος του. Τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το δωδέκατο album του και πριν από περίπου δυο μήνες μας έδωσε μια γεύση από αυτό. Το TK421, που συνδυάστηκε με ένα αρκετά τολμηρό clip.

Jennifer Lopez - This Is Me… Now (16/2)

To sequel του This Is Me … Then, που είχε κυκλοφορήσει το 2002 και από το οποίο σίγουρα θα θυμάσαι το Jenny from the Block. Μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει album την τελευταία δεκαετία (το τελευταίο της ήταν το A.K.A. του 2014), όμως, η J-Lo παραμένει ένα pop idol και πολύ σημαντικό κομμάτι του Latin pop κινήματος που «σάρωσε» την παγκόσμια μουσική κοινότητα στα τέλη των ’90s. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το album θα συνοδευτεί και από ένα film με το ίδιο όνομα.

Judas Priest - Invincible Shield (8/3)

Τι θα ήταν το 2024 δίχως δισκογραφική δουλειά από κάποιο θρυλικό metal συγκρότημα; Οι Metallica -που κυκλοφόρησαν το 72 Seasons μέσα στο 2023- δίνουν τη «σκυτάλη» στον Rob Halford και την παρέα του, οι οποίοι με τη σειρά τους μας δίνουν τη 19η ολοκληρωμένη δουλειά της τεράστιας καριέρας τους. Στα πρώτα singles Panic Attack και Trial by Fire καταλαβαίνουμε πού θα πάει το πράγμα. Ατόφιο heavy metal που έχει γραφτεί με μεράκι και στόχο να αφήσει ευχαριστημένο και τον τελευταίο fan εκεί έξω!

Tom Odell - Black Friday (TBA)

Video Duration
3:40

Τον αγαπάμε, έχει ένα από τα πιο viral κομμάτια των τελευταίων ετών και ανυπομονούμε να ακούσουμε τι καινούριο έχει να δώσει. To Black Friday θα είναι ένας «εσωστρεφής» δίσκος που αναμένεται να ραγίσει καρδιές!

Libertines - All Quiet on the Eastern Esplanade (8/3)

Υπήρξε μια περίοδος, πίσω στα nοughties, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παπαράτσι κυνηγούσαν έναν παράξενο Rockstar που είχε μια θυελλώδη σχέση με την Kate Moss και έπαιζε μουσική σε τεράστια φεστιβάλ ανά τον κόσμο, αλλά και σε κακόφημες pub του Λονδίνου. Αυτός ήταν ο Pete Doherty και με την υπόλοιπη παρέα των Libertines ηγήθηκαν της Βρετανικής indie επανάστασης που κατέκτησε τον κόσμο κάπου στα μέσα των ’00s. Εκείνη την περίοδο μας έδωσαν δυο κλασικούς δίσκους, αλλά στην πορεία αντιμετώπισαν πολλά και διάφορα προβλήματα. Ωστόσο, αυτά δεν ήταν ικανά να τους σταματήσουν και να που μέσα στο 2024 θα έχουμε το τέταρτο album της πορείας τους. Θα έχει την ίδια «σπιρτάδα» με το Up the Bracket; Μάλλον όχι. Είναι κακό αυτό; Σίγουρα όχι! Αν λάβουμε υπόψη τα πρώτα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει, καταλαβαίνουμε ότι πάμε για ένα τα καλύτερα album της χρονιάς. Τους αξίζει.

Lil Wayne — Tha Carter VI (TBA)

Δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Με τους rappers ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος -ακούς A$AP Rocky; Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι πως μέσα στη χρονιά ο Weezy θα μας δώσει το έκτο κεφάλαιο του saga που ακούει στο όνομα The Carter! Κάθε χρονιά που φέρνει έναν δίσκο του Lil Wayne είναι μια καλή χρονιά! Για να δούμε!