Πού θα βγεις το ΣΚ: Stand-up comedy, Ακρόπολη, μουσική & άλλα!

Περίληψη: Ακόμη ένα σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών! Έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις; Περίμενε, γιατί έχουμε τις καλύτερες επιλογές για να διαλέξεις τις ιδανικές εξόδους!

Φτάνουμε, αισίως, στην Παρασκευή και το σαββατοκύριακο είναι ήδη εδώ. Ελπίζουμε να μην έχεις βιαστεί για τα σχέδια του διημέρου, γιατί έχουμε προτάσεις που μπορεί και να σε κάνουν να αλλάξεις πλάνα! Και αυτή την εβδομάδα έχουμε διαλέξει τα πιο ενδιαφέροντα events και τα καλύτερα μέρη για να βρίσκεσαι, αφήνοντας στην άκρη το τρέξιμο της καθημερινότητας. Διάλεξε αυτά που σου κάνουν click και… φύγαμε!

Έξοδοι για μικρούς και μεγάλους… παρέα!

Ξεκινάμε την περιήγησή μας με σινεμά και κινούμενο σχέδιο. «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» είναι μια κλασσική ιστορία της Ιαπωνικής σχολής, με εντόνως μεταφυσικό αέρα – όπως συνήθως. Η υποψηφιότητα για Όσκαρ και η Χρυσή Σφαίρα για το animation – και το 97% στο Rotten Tomatoes – θα πρέπει να είναι αρκετά για να σε πείσουν, αλλά αν έχεις μεγαλώσει με τα πασίγνωστα γιαπωνέζικα παραμύθια στην τηλεόραση, τότε δεν χρειάζονται άλλα επιχειρήματα. Απλά βγάλε εισιτήριο τώρα!

Video Duration
1:12

Για όσους προτιμούν τη ζωντανή παράσταση, έχουμε το «Οι Τέσσερις Εποχές και ο Δράκος» που ανεβαίνει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, για τέσσερις παραστάσεις! Πρόκειται για ένα παραμύθι (προφανώς) το οποίο εισάγει τα παιδιά στις έννοιες των φυσικών φαινομένων, της λειτουργίας της φύσης, και της κλιματικής αλλαγής. Στο καστ βρίσκουμε ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, ακροβάτες, οι οποίοι περνούν με τη δημιουργικότητά τους τα μηνύματα της παράστασης με έναν μοναδικό τρόπο!

Περνάμε τώρα σε κάτι μοναδικό: τα τραγούδια της Λιλιπούπολης! Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ, υπό την εποπτεία του Μάνου Χατζιδάκι, παραμένει φρέσκια και ζωντανή, έχοντας μεγαλώσει γενιές παιδιών από το 1976 μέχρι και σήμερα! Η ποιότητα και η πρωτοτυπία της παραμένουν ταυτοχρόνως φάρος και μπούσουλας για κάθε παραγωγή σε οποιοδήποτε μέσο, ακόμη και σήμερα. Αν θέλεις να ξαναζήσεις τις μαγικές μουσικές της Λιλιπούπολης, αλλά και να συστήσεις τα δικά σου παιδιά σε αυτές, βγάλε εισιτήριο γιατί είναι οι τελευταίες παραστάσεις!

Θέατρο κλασσικό και νέο

Όποτε μιλάμε για θέατρο, ο Τενεσί Ουίλιαμς έχει την τάση να εμφανίζεται πάντοτε, αργά ή γρήγορα. Εδώ επιλέξαμε να τον βάλουμε πρώτον, γιατί απλά… «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι». Ό,τι και να πούμε για αυτό το έργο είναι λίγο. Η επιτυχία που έκανε στο Broadway, η ταινία με την Katharine Hepburn, την Elizabeth Taylor, τον Montgomery Clift, και οι άπειρες διασκευές, που είναι ταυτοχρόνως πολλές αλλά και τόσο λίγες, αρκούν. Στον Νέο Ακάδημο, η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Αναστασία Παντούση, ο Δημήτρης Τσίκλης, η Λίλλυ Μελεμέ, και ο Πάρης Λεόντιος, απαρτίζουν ένα μοναδικό καστ για αυτό το εμβληματικό έργο. Δεν έβγαλες ακόμα εισιτήριο;

pou-tha-vgeis-87-01

Πάμε σε κάτι εξίσου εμβληματικό, για το Ελληνικό θέατρο, αλλά και πολύ σημαντικό. «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει στο Θέατρο Σταθμός και φέρνει μια παράσταση πάλι στο σανίδι, δέκα χρόνια μετά το τελευταίο της ανέβασμα. Σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή και Μάνου Καρατζογιάννη, η παράσταση επιλέγει να περιπλανηθεί στα σκοτεινά μονοπάτια της πορείας των ηρώων της ιστορίας, πλάθοντας με μοναδική λεπτομέρεια και αστείρευτο ταλέντο την εικόνα του κάθε ενός. Αν θέλεις να περάσεις ένα μοναδικό απόγευμα (ή βράδυ Παρασκευής), φρόντισε να κλείσεις θέση από τώρα!

Μουσικές αποδράσεις στην πόλη

Περνάμε στα μουσικά μονοπάτια της πόλης και, για τους φανατικούς της Ελληνικής stoner rock, οι Nightstalker κάνουν την εμφάνισή τους στο Gagarin 205 στις 17 Φεβρουαρίου, σε μια βραδιά που θα συμμετέχουν και οι «Πεθαίνουν Στο Τέλος». Λίγο πριν μπουν στο studio για την προετοιμασία του νέου τους album, οι Nightstalker έρχονται για ένα τελευταίο μεγάλο live, επομένως τρέξε γιατί τα εισιτήρια τελειώνουν!

pou-tha-vgeis-87-02

Σε ένα εντελώς άλλο ηχόχρωμα, η Μαρία Κηλαηδόνη έρχεται την Κυριακή στο roof stage του Gazarte για να φέρει τη μοναδική της φωνή, μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους και τον Μανώλη Φάμελλο, στο αθηναϊκό κοινό. Οι μελωδίες της δικής της δισκογραφίας, μαζί με τους ήχους άλλων Ελλήνων συνθετών, αλλά και από την αμερικάνικη blues, jazz, και country, υπόσχονται ένα μοναδικό βράδυ με κέφι και αισιοδοξία, και μοναδική θέα στο skyline της Αθήνας!

Ακρόπολη στην εποχή του Περικλή

Μιλήσαμε για το skyline της Αθήνας, αλλά αν θέλεις να δεις πώς ήταν το… skyline στα χρόνια του Περικλή (ναι ναι, και της Ασπασίας), τότε η νέα προβολή στον Θόλο του Ελληνικού Κόσμου μπορεί να σε τηλεμεταφέρει εκεί! Η χρήση νέων τεχνολογιών φέρνει στα μάτια του θεατή όλα τα ολοκαίνουρια (για το 500 π.Χ.) κτήρια της Ακρόπολης, έναν απαστράπτοντα Παρθενώνα, το Ερεχθείο με όλες τις Καρυάτιδες παρούσες, τα αγάλματα, τις κολώνες στη θέση τους, και όλα τα άλλα κτίρια, σε πλήρη απαρτία και αληθινό χρωματισμό! Βγάλε εισιτήριο και απόλαυσε την Ακρόπολη όπως δεν την έχει δει ανθρώπινο μάτι εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια.

Get up, Stand up!

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση, σε μια solo παράσταση στο Λοσάντζελε all day bar, γιατί… «Το Ύψος Δε Μετράει»! Ο Μαλιάτσης είναι γνωστός για το καυστικό του χιούμορ και τη μοναδική του ικανότητα να περιπλέκει απλές έννοιες, και να σε κάνει να καταλαβαίνεις την μυστικιστική σχέση των γονέων με το internet και την ικανότητα του καφέ να μετασχηματίζει μια άβολη καρέκλα σε… ανάκλιντρο ψυχολόγου. Προσοχή: μη βγάλεις εισιτήριο αν το χιούμορ σου περιορίζεται στο non-offensive, γιατί στην τελική… το ύψος δε μετράει!

Αισίως φτάσαμε στο τέλος των προτάσεων και για αυτό το σαββατοκύριακο και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με ακόμη περισσότερα events και πράγματα να κάνεις! ¡Nos vemos! 😉