Πού θα βγεις: ΣΚ με Pan Pan, Ask Tsouvi & βόλτες στα θέατρα!

Περίληψη: Πλησιάζει το ΣΚ και ακόμα δεν έχεις κάνει τα σχέδιά σου; Τσέκαρε τους προορισμούς που ξεχωρίσαμε για ένα ακόμα συναρπαστικό διήμερο!

Προ-Παρασκευή σήμερα και κάπου εκεί στο βάθος αρχίζει επιτέλους να αχνοφαίνεται το πολυπόθητο ΣΚ! Ώρα λοιπόν να φροντίσεις σιγά σιγά για τα πλάνα του διημέρου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη έρχεται με φανταστικά events απ’ όλο το φάσμα της τέχνης και του πολιτισμού για να αποχαιρετίσουμε (ημερολογιακά) το φετινό χειμώνα με πολλή διασκέδαση και διάθεση στα ύψη! Ο καιρός συνεχίζει να είναι.. με το μέρος μας και θα ήταν κρίμα να αφήσουμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Όπως κάθε εβδομάδα, η Public ατζέντα βρίσκεται στη διάθεσή σου με τα πιο ενδιαφέροντα events για εσένα και την παρέα σου. Φύγαμε λοιπόν να τα ανακαλύψουμε!

Θέατρο με Tennessee Williams & Ιάκωβο Καμπανέλλη!

Ξεκινάμε, με τι άλλο, ονειρικές θεατροβόλτες στην πόλη. Στο Θέατρο Olvio βρίσκουμε αυτό το ΣΚ, την παράσταση «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» που υπογράφει ο Κώστας Παπακωνσταντίνου. Συμμαχίες, συγκρούσεις, πάθη, ματαιώσεις και προσδοκίες εναλλάσσονται σε έναν κόσμο πολύ κοντά στη δική μας πραγματικότητα. Το εμπνευσμένο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη μελετά μέσα από τραγελαφικά γεγονότα και κωμικές καταστάσεις τη φύση του «μπαμπά της ιστορίας», τον πόλεμο, αναδεικνύοντας τη φαιδρότητα και την τραγικότητα που συχνά χαρακτηρίζει την ίδια τη ζωή.

pou-tha-vgeis-88-05

Συνεχίζουμε με τη θεατρική μεταφορά ενός ακόμα εκλεκτού έργου της ελληνικής πεζογραφίας. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί και πάλι στην παράσταση «Το επάγγελμα της μητρός μου», που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2020. Το καυστικό διήγημα του Μποστ σχολιάζει με τολμηρό τρόπο την κοινωνική υποκρισία μέσα από την ιστορία μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας τη δεκαετία του ’20. Αυτό το ΠΣΚ στο Θέατρο Στοά.

Αφήνουμε την περιοχή του Ζωγράφου και κατηφορίζουμε με προορισμό το κέντρο της πόλης. Το βραβευμένο έργο του Tennessee Williams «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι», ανεβαίνει στο Θέατρο Νέος Ακάδημος σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και μουσική Σταύρου Γασπαράτου. Το αινιγματικό και αυτοψυχαναλυτικό έργο του μεγάλου Αμερικάνου συγγραφέα, που έχει μεταφερθεί με επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη, θίγει «δύσκολα» αλλά πάντα επίκαιρα ζητήματα όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η ζωή, ο θάνατος, η σεξουαλικότητα και η τρέλα.

pou-tha-vgeis-88-03

Γέλιο ίσον διασκέδαση. Πόσω μάλλον όταν έχεις απέναντί σου έναν κωμικό όπως ο Αλέξανδρος Τσουβέλας. Η πρώτη Q&A παράσταση του αγαπημένου μας stand-up comedian συνεχίζεται και τη νέα χρονιά, με το «σενάριο» να το…γράφεις εσύ! Αυτή την εβδομάδα ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έρχεται με κέφι στο Vergina Theatro για να σου λύσει κωμικά, ό,τι απορία έχεις! Ask Tsouvi λοιπόν για όλους και για όλα και καμία βραδιά δεν θα είναι ίδια με την άλλη!

ΣΚ με… ρίμες και synthesizers!

Οι συναυλίες έχουν πάντα θέση στην ατζέντα μας και το σαββατοκύριακο που μας έρχεται δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Floyd υποδέχεται τον Pan Pan το Σάββατο σε ένα άκρως χορευτικό live! Ο γνωστός μουσικός και comic artist, έρχεται να παρουσιάσει ζωντανά τη δική του «ανισόπεδη ντίσκο» σε μια βραδιά γεμάτη με δυνατά beats και αναλογικούς ήχους βγαλμένους από τα 80s.  Μαζί του o Years of Youth, aka Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

pou-tha-vgeis-88-04

Την Κυριακή ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επανέρχεται για ακόμα μία μεγαλειώδη εμφάνιση στο VOX, μετά την επιτυχία των αρχικών προγραμματισμένων παραστάσεων του. Δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες κοινές ηχογραφήσεις, ο φημισμένος τραγουδοποιός «συναντά» και πάλι τα μέλη της ιστορικής του μπάντας στη σκηνή του VOX, όπου και θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που ξεχειλίζει από συγκίνηση, δημιουργικότητα και ενέργεια.

Σειρά έχει το birthday party του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ. Ναι σωστά διάβασες! Τον περσινό Μάιο, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ παρουσίασε ζωντανά τον τελευταίο του δίσκο «Ακάρεα» σε ένα μαγικό βράδυ στο Fuzz. Τώρα επιστρέφει για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, με ένα επετειακό setlist που περιλαμβάνει όλα τα highlights της σχεδόν 20ετούς μουσικής του πορείας. Μαζί του στα decks o DJ Micro και τα υπόλοιπα μέλη της μεγάλης «bashment» οικογένειας.

pou-tha-vgeis-88-01

Σινεμά με… Φρόυντ και νέες ταινίες

Αν σκέφτεσαι να περάσεις το ΣΚ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, τα σινεμά της πόλης βρίσκονται εκεί και σε περιμένουν! Η σειρά προβολών «Σινεμά με τον Φρόυντ» συνεχίζεται, με ταινίες μεγάλης κινηματογραφικής και ψυχαναλυτικής αξίας. Στις ταινίες που επιλέχθηκαν για τη φετινή χρονιά, κυρίαρχο θέμα είναι η διαπραγμάτευση και επεξεργασία του ψυχικού πόνου, της απώλειας και της ταυτότητας. Μη χάσεις αυτή την Κυριακή το «Κορίτσι» του Lukas Dhont στον Κινηματογράφο Τριανόν.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για το σαββατοκύριακο, με το ιστορικό δράμα «Μία ζωή» . Ο James Hawes (Black Mirror, Snowpiercer, Slow Horses) σκηνοθετεί ένα πραγματικό ensemble cast ηθοποιών (Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter & Jonathan Pryce) αποτυπώνοντας στη μεγάλη οθόνη μία από τις τραγικότερες ιστορίες που γράφτηκαν τη μαύρη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Video Duration
2:00

Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους αυτό το σαββατοκύριακο, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά σε όλες τις εκδηλώσεις που παίζουν μέσω του Public Tickets!

Καλή διασκέδαση!