Πού θα βγεις: ΣΚ με Dune, μιούζικαλ ή whisky tastings;

Περίληψη: Υποδεχόμαστε το Μάρτιο με ένα ΣΚ γεμάτο εκδηλώσεις και δρώμενα για κάθε γούστο! Πάμε να δούμε ποιους προορισμούς βρίσκουμε στην ατζέντα μας τις επόμενες μέρες!

Ο Φεβρουάριος μας αποχαιρετά και η αλήθεια είναι πως θα μας λείψει. Μπορεί να μην έφερε μαζί του τα «γερά κρύα» που απολαμβάνουν όσοι λατρεύουν το χειμώνα, έφερε όμως φανταστικά events απ’ όλο το φάσμα της τέχνης και του πολιτισμού. Από κοντά και ο Μάρτιος. Το σαββατοκύριακο κάνουμε ένα break από τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και καλωσορίζουμε την άνοιξη με συναρπαστικές προτάσεις εξόδου για όλους! Τι λες; Πάμε να τις δούμε παρέα;

Όλη η Αθήνα μια σκηνή!

Το πρώτο event του Μαρτίου μας φέρνει στο Γαλάτσι. Από τους παραγωγούς του θρυλικού «The Phantom of The Opera» έρχεται τώρα το φημισμένο μιούζικαλ «Fame». Η παράσταση του David De Silva ανεβαίνει στη σκηνή του Christmas Theater με ένα εκλεκτό cast ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών, για να μας βάλει και πάλι στο ρυθμό της ομώνυμης ταινίας που σημάδεψε τα 80s και μπήκε στην καρδιά μιας ολόκληρης γενιάς! Από τις 1-10 Μαρτίου.

Video Duration
0:21

Η ελληνική stand-up σκηνή είναι γεμάτη με πολυτάλαντους κωμικούς που αξίζει να έχεις στα υπόψη για ένα χαλαρό night out με την παρέα. Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης κλείνει τα 15 χρόνια στο χώρο της κωμωδίας και το… γιορτάζει με την παράσταση «Πιο αστείος πεθαίνεις». Με μια πλούσια θεματολογία που ξεκινά από την πολιτική για να καταλήξει στα αισθηματικά και το… κυνήγι της ευτυχίας, ετοιμάσου για ένα Σαββατόβραδο γεμάτο γέλιο στο Λοσάντζελε Comedy Club.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας με την παράσταση «Burn this» που ανεβαίνει το Σάββατο και την Κυριακή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η Νάντια Κοντογεώργη παρουσιάζει την πρώτη σκηνοθεσία της στο θέατρο, με ένα από τα γνωστότερα έργα του Broadway. Το «Burn this» του Lanford Wilson μελετά τη σαρωτική δύναμη του έρωτα, τη φιλία, το πένθος και την προσωπική εξέλιξη, με πρωταγωνιστές τέσσερις ανθρώπους που προσπαθούν να κατακτήσουν όσα ονειρεύονται.

pou-tha-vgeis-89-01

Αν προτιμάς μια πρόταση για όλη την οικογένεια, τότε προορισμός για αυτό το ΣΚ είναι το BIOS στην περιοχή του Κεραμεικού. Τα κυριακάτικα πρωινά του Μαρτίου μπορείς να απολαύσεις τους κλασικούς μύθους του Αισώπου από μια… διαφορετική σκοπιά. Ένα λιοντάρι που τραγουδά ραπ, ένας ερωτευμένος τζίτζικας, μια αλεπού influencer και ένας γάιδαρος που θέλει να αλλάξει ζωή, είναι μερικοί από τους ήρωες της παράστασης «Αίσωπος φτου και βγαίνω». Μια διαδραστική παράσταση με τέσσερις ηθοποιούς γεμάτη ανατροπές, μουσική και πολύ παιχνίδι.

Περνάμε σε μουσικές προτάσεις για σένα που θες να βάλεις λίγο ρυθμό στο σαββατοκύριακό σου. «Κάτι καίγεται» στο Vox αυτό το Σάββατο. Η ταλαντούχα Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στη σκηνή του γνωστού venue στο Γκάζι για να παρουσιάσει τα τραγούδια από τον επερχόμενο νέο της δίσκο. Αν είσαι φίλος της ποιοτικής ελληνικής μουσικής τότε αυτό το live πολύ απλά δε χάνεται. Μαζί της οι Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

pou-tha-vgeis-89-02

Από τη Νέα Ορλεάνη στους… αμμόλοφους του σύμπαντος

Αλλάζουμε ύφος και πάμε να διασκεδάσουμε υπό τους πάντα σαγηνευτικούς ήχους της jazz. Τρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα φανταστικό rhythm section και δίνουν ραντεβού στο Half Note για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις. Το jazz supergroup των Tony Lakatos, Gilad Atzmon και Johannes Μüller θα παρουσιάσει ένα κολάζ μουσικών διαδρομών αποτίνοντας φόρο τιμής στους μεγάλους θρύλους της jazz.

Ψήνεσαι μήπως για ταινία; Στην Public ατζέντα του ΣΚ θα βρεις ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbusters της φετινής χρονιάς. Λόγος φυσικά για το δεύτερο μέρος του Dune, που σκηνοθετεί και πάλι ο Denis Villeneuve. Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων του Frank Herbert βρίσκουμε και πάλι ένα εκλεκτό καστ χολιγουντιανών αστέρων και μια διαστημική περιπέτεια που κόβει την ανάσα. Ρίξε μόνο μια ματιά στο παρακάτω trailer και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Video Duration
2:40

Αν το sci-fi δε σε συγκινεί ιδιαίτερα και προτιμάς κάτι πιο κοντά… στον δικό μας κόσμο, σου προτείνουμε το «Άγνωστοι μεταξύ μας». Η ταινία του Andrew Haigh είναι μια ατμοσφαιρική όσο και συγκινητική μελέτη πάνω στην αλλοτρίωση, τη μοναξιά, τη σεξουαλικότητα και τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο απολαυστικός Paul Mescal που θαυμάσαμε πρόπερσι στο «Aftersun» της Charlotte Wells.

Τελευταία μας πρόταση ένα φαντασμαγορικό ταξίδι γευσιγνωσίας στον μεθυστικό (see what we did there) κόσμο του ουίσκι. Το Whisky Live Athens η μεγαλύτερη έκθεση για ουίσκι στον κόσμο προσγειώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 2-3 Μαρτίου. Περισσότερα από 250 σπάνια ουίσκι από Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική και όλο τον κόσμο προσφέρονται σε ένα μοναδικό whisky tasting event που θα λατρέψουν όλοι οι φίλοι του απολαυστικού αποστάγματος.

pou-tha-vgeis-89-03

Θέατρα, συναυλίες, μιούζικαλ, σινεμά, stand-up comedy. Ουκ ολίγα τα events που παίζουν και αυτό το ΣΚ φίλε αναγνώστη. Η τελική επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη, μην ανησυχείς όμως. Όπου και αν σε βρει το σαββατοκύριακο να είσαι σίγουρος πως θα περάσεις υπέροχα. Και αν η παρέα δεν μείνει ικανοποιημένη, υπάρχει πάντα και το Public Tickets με ακόμα περισσότερες επιλογές εξόδου.

Καλή διασκέδαση!