The Orange Show #10: Stand-up talk με Σπήλιο Φλώρο & διαγωνισμός EA Sports FC 24!

Περίληψη: Stand-uppers όλου του κόσμου ενωθείτε! Το νέο The Orange Show είναι εδώ με Σπήλιο Φλώρο, άφθονο γέλιο και έναν διαγωνισμό για όσους λατρεύουν το ποδόσφαιρο και το gaming!

Το πιο πορτοκαλί podcast – και πλέον vidcast – έφτασε τα 10 επεισόδια! Ω ναι, τι γρήγορα που περνάει ο καιρός. Δε θα μπορούσαμε φυσικά παρά να το γιορτάσουμε φέρνοντας στην παρέα μας ακόμα έναν εκλεκτό καλεσμένο και ακόμα ένα μεγάλο διαγωνισμό. Στο 10ο The Orange Show, η Έρρικα Ρούσσου φιλοξένησε τον γνωστό stand-up comedian Σπήλιο Φλώρο. Όπως φαντάζεσαι η κουβέντα κινήθηκε γύρω από τo stand-up, το επάγγελμα του κωμικού, όλες εκείνες τις άβολες στιγμές αλλά και την πορεία της ελληνικής σκηνής την οποία επάξια εκπροσωπεί ο κωμικός με το αστείρευτο χιούμορ.

The Orange Show: Stand up & score!

orange-show-spilios-floros-01

Πριν σου παρουσιάσουμε όσα ειπώθηκαν στο πιο αστείο (μέχρι το επόμενο) επεισόδιο του The Orange Show, επίτρεψέ μας να ξεκινήσουμε με το μεγάλο μας διαγωνισμό. Έναν διαγωνισμό για κάθε ποδοσφαιρόφιλο gamer. Καλά κατάλαβες. Η Έρρικα και ο Σπήλιος χαρίζουν σ’ έναν τυχερό την PS5 έκδοση του EA Sports FC 24. Τη διαδικασία τη γνωρίζεις. Βρίσκεις το σχετικό post μας σε Facebook και Instagram, αφήνεις το σχόλιό σου και μπαίνεις αυτόματα στην κλήρωση. Μην ξεχάσεις μόνο να κάνεις και ένα follow στο Spotify page του The Orange Show. Άφησε και μια αξιολόγηση καθώς θα περνάς 😊. Πάμε τώρα να δούμε όσα μοιράστηκε με την Έρρικα ο Σπήλιος Φλώρος, ο οποίος, by the way, είναι και αυτός μέλος της μεγάλης οικογένειας των Public. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ο Σπήλιος Φλώρος παρουσιάζει τα Public Talks, μιλώντας με τους καλεσμένους του επί παντός επιστητού.

Q&A με τον Σπήλιο Φλώρο

Ακολουθούν κάποια μέθοδο οι stand-uppers για να γράφουν αστεία; Άραγε πληρώνουν οι ίδιοι για να εμφανιστούν στη σκηνή; Ισχύει πως το stand-up είναι η πιο βασανιστική μορφή performance; Μπορεί ένας stand-up comedian να γίνει ηθοποιός; Ήταν ο Χάρρυ Κλυνν ο πρώτος Έλληνας που ασχολήθηκε με το stand-up; Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν καλό κωμικό; Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από την δημοφιλή μορφή κωμωδίας η οποία κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας. Δε θα σποϊλάρουμε τις απαντήσεις, μπορούμε όμως να σου πούμε πως όσα είπε ο Σπήλιος Φλώρος στο Q&A του The Orange Show μπορεί και να σε εκπλήξουν!

Με αφορμή τις ερωτήσεις της Έρρικας, ο Σπήλιος Φλώρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ζήτημα της έκθεσης, ένα στοιχείο που αφορά τους performers αλλά και το κοινό. Ο Σπήλιος αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα στο χώρο της κωμωδίας, αλλά και το ρόλο που διαδραματίζουν πλέον τα social media στη ζωή όλων συμπεριλαμβανομένων και των καλλιτεχνών. Η συζήτηση κινήθηκε επίσης γύρω από τα τεχνικά aspects της δουλειάς ενός stand-up κωμικού αλλά και τις πιο awkward στιγμές που έχει βιώσει ο Σπήλιος πάνω στη σκηνή. Αν ρωτάς εμάς θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες.

orange-show-spilios-floros-02

Στη συνέχεια ο Σπήλιος Φλώρος μοιράστηκε μαζί μας τα δικά του top 5. Τα 5 αγαπημένα βιβλία που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του, τους 5 δίσκους που λατρεύει να ακούει και τις 5 σειρές κωμωδίας που μπορεί να βλέπει ξανά και ξανά. Και εδώ δε θα σου πούμε τις απαντήσεις, όμως να είσαι σίγουρος πως υπάρχει άφθονη ποικιλία. Φυσικά, ο Σπήλιος Φλώρος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους Έλληνες stand-uppers που τον «κόλλησαν» με το μικρόβιο της κωμωδίας, και τους μεγάλους ξένους κωμικούς που εδώ και δεκαετίες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο του stand-up.

The Orange Show #10: Κάνε join στο Spotify!

Αν και ο Σπήλιος Φλώρος ήρθε «απροετοίμαστος», και χωρίς πουκάμισο, στο studio του The Orange Show, η συζήτηση με την Έρρικα είχε όλα όσα χαρακτηρίζουν το ίδιο το stand-up comedy. Χαλαρή ατμόσφαιρα, έξυπνες ατάκες, άφθονο γέλιο. «Τζέρτζελο», για να χρησιμοποιήσουμε και μία λέξη που λατρεύει ο Σπήλιος. Για να ακούσεις όλη τη συζήτηση ανάμεσα στην Έρρικα Ρούσσου και τον Σπήλιο Φλώρο γύρω από το stand-up και την εγχώρια σκηνή, πατά play στο Spotify. Βέβαια, επειδή η εικόνα έχει άλλη χάρη, παρακάτω μπορείς να δεις και το βίντεο του podcast ή κάνε click εδώ για να το παρακολουθήσεις στο YouTube.