Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο παντομίμας, punk & νέο Αργύρη Ξάφη!

Περίληψη: Ακόμα ένα τριήμερο είναι προ των πυλών και εμείς ετοιμαζόμαστε με φανταστικές προτάσεις για το σαββατοκύριακο!

Τριήμερο πέρασε, τριήμερο έρχεται. Αφού πετάξαμε αετό και απολαύσαμε τα σαρακοστιανά της Καθαράς Δευτέρας τη σκυτάλη τώρα παίρνει η γιορτή της 25ης Μαρτίου. Φέτος πέφτει Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει πως μπορείς να κάνεις ακόμα ένα πολύτιμο διάλειμμα. Αν έχεις προγραμματίσει ένα ανοιξιάτικο city break να σου ευχηθούμε bon voyage. Αν μείνεις όμως στην πόλη, θα χαρείς να μάθεις πως το ΣΚ είναι γεμάτο με φανταστικές εκδηλώσεις για κάθε γούστο. Και αυτή την εβδομάδα ανοίγουμε την ατζέντα μας και σε στέλνουμε στους καλύτερους προορισμούς της πόλης; Τι λες, θα έρθεις μαζί μας;

Από το 1997 έως σήμερα, ο Αργύρης Ξάφης έχει γράψει τη δική του σελίδα στο χώρο της υποκριτικής, σκηνοθετώντας και ενσαρκώνοντας εμβληματικούς ήρωες της εγχώριας και παγκόσμιας δραματουργίας. Αυτό το ΠΣΚ σηκώνει αυλαία η παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Στη θεατρική μεταφορά του έργου του Καταλανού Josep María Miró, ο Αργύρης Ξάφης ερμηνεύει όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο όπου ξεδιπλώνεται η παθογένεια μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Από το Θησείο πηγαίνουμε στον Ταύρο και το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα που γράφτηκαν ποτέ στα ελληνικά. Μέσα από την ιστορία μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας, το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου φέρνει στο προσκήνιο την αρετή της αξιοπρέπειας  από τη μία πλευρά και τη διαφθορά του χρήματος από την άλλη. Πρωταγωνιστούν Νένα Μεντή, Νίκος Νίκας και Βασιλική Τρουφάκου.

Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε μια παράσταση «τα λάθη» όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, στη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, σε λάθος θέατρο, με λάθος χορηγό, υποχρεώνονται να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο «ιστορικό» μιούζικαλ μιας κατά λάθος συγγραφέως;  Η απάντηση αυτό το ΣΚ στην απολαυστική κωμωδία «Elizadeth». H θεότρελη παράσταση του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη επιστρέφει ανανεωμένη στον Πολυχώρο Vault, καυτηριάζοντας όλα τα κακώς κείμενα του θεάτρου.

pou-tha-vgeis-92-03

Μουσικοί της… σιωπής & punk εμφανίσεις

Συνεχίζουμε τις θεατρο-προτάσεις μας με μία παράσταση που έχει αφήσει εποχή στο διεθνές στερέωμα. Το «Mummenschanz», ο πολυβραβευμένος θίασος μιμικής από την Ελβετία, με τους χαρισματικούς καλλιτέχνες, τη διακριτική χορογραφία, τις υπέροχες μάσκες και τις ευφάνταστες κατασκευές, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να μας παρουσιάσει τις απολαυστικότερες στιγμές της 50χρονης ιστορίας του. Οι επονομαζόμενοι και «μουσικοί της σιωπής» φέρνουν το διασημότερο θέατρο παντομίμας στον κόσμο στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς για δύο φαντασμαγορικές, διαδραστικές παραστάσεις (22 & 23 Μαρτίου) που θα απολαύσουν όλες τις ηλικίες.

Αφήνουμε (για λίγο) τις προτάσεις μας από το χώρο του θεάτρου και συνεχίζουμε με events που θα δώσουν ρυθμό στο σαββατοκύριακό σου. To Gagarin 205 ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Vodka Juniors αυτή την Κυριακή. Χωρίς κάποιο… νέο δίσκο στο ενεργητικό τους και χωρίς να γιορτάζουν κάποια επέτειο, το ιστορικό ελληνικό συγκρότημα συνεχίζει την περιοδεία του κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον. Να στήνει ένα εκκωφαντικό punk πάρτι που ξεχειλίζει από θετική ενέργεια!

10 χρόνια έχουν κιόλας περάσει από την κυκλοφορία του «Picking Words». Το synthpop anthem της Σtella άνοιξε το δρόμο για ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά indie acts των τελευταίων δεκαετιών. Τώρα η ευρηματική συνθέτρια ετοιμάζεται να το γιορτάσει με μια δυναμική one-off εμφάνιση στη σκηνή του Gagarin 205 όπου θα μας παρουσιάσει αγαπημένα hits και λιγότερο γνωστά τραγούδια από τους τέσσερις δίσκους που έχει κυκλοφορήσει. Αυτό το Σάββατο.

Μαθήματα ζωής για μικρούς & μεγάλους!

Στην ατζέντα του ΣΚ θα βρεις ακόμη προορισμούς για μια όμορφη οικογενειακή έξοδο. Στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα, θα ανέβει το ερχόμενο Σάββατο η παράσταση «Κρατάς Μυστικό». Μέσα από το έργο που υπογράφει η συγγραφέας και σκηνοθέτις Ελένη Δαφνή, τα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της παιδικής κακοποίησης, μαθαίνοντας να μιλούν και να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Video Duration
0:22

Δρόμοι και πλατείες, αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «ζωντανεύει» με την μουσική του αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά για να μας δείξει πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου η ελπίδα, η φαντασία και το χιούμορ θριαμβεύουν.

Τελευταία πρότασή μας για αυτή την εβδομάδα η παιδική κωμωδία «Είμαστε Πάτσι». Με απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο το θεατρικό του Vοlker Ludwig μιλά απευθείας στην καρδιά των παιδιών για ένα από τα διαχρονικότερα και πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Τις έμφυλες διακρίσεις και την ισότητα των φύλων.

Video Duration
2:26

Νομίζουμε πως οι επιλογές της Public ατζέντας θα σε καλύψουν και αυτό το σαββατοκύριακο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε, σου ευχόμαστε να περάσεις – ακόμα ένα – φανταστικό τριήμερο! Όπως πάντα ακόμη περισσότεροι συναρπαστικοί προορισμοί σε περιμένουν στο Public Tickets!

Καλή διασκέδαση!