Πού θα βγεις το ΣΚ: Beer fest, τέχνες για παιδιά & γαλλόφωνο σινεμά

Περίληψη: Σαββατοκύριακο έρχεται και οι καλύτερες επιλογές εξόδου βρίσκονται στις προτάσεις της Public ατζέντας! Εσύ θα μείνεις μέσα;

Ημέρα Πέμπτη και ο νους μας θέλοντας και μη, πηγαίνει στο Σαββατοκύριακο. Η πιο ωραία στιγμή της εβδομάδας πλησιάζει και ένα ερώτημα πλανάται πάνω από κάθε ομαδική με φίλους. «Πού θα βγούμε». Αν διαβάζεις τακτικά την παρούσα στήλη, τότε γνωρίζεις πως αυτή είναι η αγαπημένη μας ερώτηση. Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και τώρα ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε μαζί τους καλύτερους προορισμούς για τις βόλτες σου. Με θέατρο, μουσική, stand up και προβολές στη μεγάλη οθόνη!

Σινεμά αλά γαλλικά & Μήδεια αλλιώς

Στο Θέατρο Αθηνά ο Πέτρος Λαγούτης και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος διασκευάζουν το θεατρικό «Τέλειοι Ξένοι» του Paolo Genovese. Η καυστική κωμωδία του Ιταλού συγγραφέα ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία την περσινή χρονιά. Ένα αλλόκοτο παιχνίδι ανάμεσα σε μια παρέα φίλων στέκεται αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις τους.

Next stop το Θέατρο Άβατον. Το πρόσωπο της Μήδειας έχει σταθεί πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες θεατρικούς χαρακτήρες. Τώρα, η Όλγα Τζωρτζ φέρνει την ιστορία της μυθολογικής ηρωίδας στο σήμερα, μέσα από την παράσταση «Multimedea». Το τραγικό πρόσωπο της Μήδειας συναντά δύο άλλες γυναίκες που ακολούθησαν την πορεία της. Από τη μία πλευρά κεντρική θέση έχει η ζήλια, ο φθόνος, και ο φόβος και από την άλλη οι επιθυμίες, τα όνειρα και το πάθος για τον έρωτα.

Την Τρίτη σήκωσε αυλαία το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος. Το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού των σινεφίλ φέτος θα ταξιδέψει σε επτά πόλεις με ειδικές προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Χανιά, την Καβάλα και την Καστοριά. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει 45 μεγάλου μήκους ταινίες11 παραγωγές μικρού μήκους αλλά και ειδικές συναντήσεις παρουσία των συντελεστών, δίνοντας έτσι στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει την ομορφιά του γαλλόφωνου κινηματογράφου.

Video Duration
2:04

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις «200 Χρόνια Δανεικά» και «Πρώτα ο Θεός», ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο Πιτσιρίκος παρουσιάζουν το τρίτο από τα... 500 έργα που σκοπεύουν να γράψουν. Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, ο γνωστός κωμικός μας καλεί αυτό το ΣΚ σε ένα ακόμα ξεκαρδιστικό σόου, όπου με όπλο το καυστικό του χιούμορ θα σχολιάσει την επικαιρότητα, απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί? Οι άλλοι είναι καλύτεροι?».

Συναυλίες ή στο ΣΕΦ για μπύρες;

Ο συναυλιακός χάρτης του Σαββατοκύριακου έχει ουκ ολίγους προορισμούς. Εμείς ομολογουμένως δυσκολευτήκαμε αλλά τελικά καταλήξαμε και σου προτείνουμε ένα μεγαλειώδες live που αν είσαι heavy metal maniac, πολύ απλά δε χάνεται. Μια από τις ευχές όλων των φίλων του σκληρού ήχου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Οι Emperor, το συγκρότημα από την Νορβηγία που επαναπροσδιόρισε τα όρια του black metal με τον απόκοσμο συμφωνικό του χαρακτήρα, επιστρέφει στη χώρα μας, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Την συναυλία θα ανοίξουν οι δικοί μας Lucifer’s Child, που τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή είσοδο στα πανευρωπαϊκά black metal δρώμενα, με δύο εξαιρετικές full-length κυκλοφορίες.

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και η ζέστη γίνεται πλέον ο κανόνας, λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από μια παγωμένη μπίρα. Φέτος στο φιλόξενο χώρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας θα πραγματοποιηθεί το 1ο Greek Beer Festival Only Craft! 24 ελληνικές ζυθοποιίες δίνουν ραντεβού, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο χώρο του περιστυλίου στο ΣΕΦ, και σε προσκαλούν σε ένα φανταστικό ταξίδι γευσιγνωσίας με συναυλίες, δρώμενα και, φυσικά άφθονη αυθεντική handmade ελληνική μπίρα!

Rooftop πάρτι & βόλτες στα μουσεία!

Τι θα έλεγες για μια οικογενειακή και ταυτόχρονα καλλιτεχνική πρόταση εξόδου. Αυτό το Σάββατο στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο του επιμελητή, δημιουργώντας τη δική τους έκθεση. Παράλληλα, θα μπορούν να υποδυθούν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους, οξύνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το πνεύμα συνεργασίας. Το πρόγραμμα Κινούμενοι στόχοι: ένα ταξίδι μεταμορφώσεων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-13 ετών.

Ανοιξιάτικος καιρός, δροσερά cocktails, θέα στην Ακρόπολη. Ονειρικό σκηνικό δε νομίζεις; Τώρα το trademark βανάκι της Deerislnd, συνεχίζει το συναρπαστικό του ταξίδι στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, με μία «στάση» στην ταράτσα του Great Bear. Για ακόμα μία φορά, η ομάδα της Deeislnd μας καλεί να απολαύσουμε ένα μαγευτικό κυριακάτικο απόγευμα υπό τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής που επιμελούνται οι καλύτεροι DJ της πόλης.

Κάπου εδώ θα σε αποχαιρετίσουμε για να οργανωθείς σιγά σιγά. Μην αφήσεις τα πάντα όμως για την τελευταία στιγμή, γιατί ελλοχεύει και ο κίνδυνος ενός πιθανού sold out. Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους για το ΣΚ που μας έρχεται, ρίξε μια ματιά στις εκδηλώσεις που θα βρεις στο Public Tickets. Από εμάς καλή διασκέδαση! 😊