Πού θα βγεις το ΣΚ: Πάρτι, ρεμπέτικα & βραδιές τρόμου!

Περίληψη: Είσαι στο ψάξιμο για τις εξόδους του σαββατοκύριακου; Η λίστα με τα καλύτερα events της πόλης σε περιμένει, οπότε keep scrolling και δες πού θα βολτάρεις!

Προ-Παρασκευή σήμερα και η ψυχολογία μας αυτομάτως παίρνει την ανιούσα! Γιατί; Μα φυσικά επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο. Αφήνουμε στην άκρη έγνοιες και υποχρεώσεις και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα περάσουμε το διάλειμμά μας. Ένα ανοιξιάτικο city break είναι πάντα στο πρόγραμμα, αν όμως σκοπεύεις να παραμείνεις εντός πόλης, τότε οι προτάσεις που θα βρεις στην Public ατζέντα θα σου δείξουν το «δρόμο» για τις πιο θεαματικές εκδηλώσεις από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Φύγαμε!

Ραντεβού στο θέατρο!

Ξεκινώντας από τις καθιερωμένες θέατρο-προτάσεις μας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «βάζει πλώρη» για το Θέατρο Παλλάς με την παράσταση «Βίρα τις άγκυρες» σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελέκη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων ελληνικής επιθεώρησης, το έργο που υπογράφει το γνωστό δίδυμο των Ρέπα-Παπαθανασίου κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της θεατρικής αυτής τέχνης, σε μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση.

events-sk-96-01

Μία από τις παραστάσεις που «αγκάλιασε» φέτος το θεατρικό κοινό είναι «Ο Άσχημος» που ανεβαίνει από το Νοέμβριο στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου. Η σαρδόνια, σκοτεινή σάτιρα του ανατρεπτικού Marius Von Mayenburg σχολιάζει καυστικά τη ματαιοδοξία και τον ναρκισσισμό της σύγχρονης κοινωνίας και το ρόλο που παίζει το «φαίνεσθαι» στην ανθρώπινη ύπαρξη. Στη θεατρική μεταφορά του Γιώργου Κουτλή πρωταγωνιστούν οι Ορφέας Αυγουστίδης, Γιάννης Κλίνης, Μαίρη Μηνά και Ηλίας Μουλάς.

«Μην θορυβείστε. Πάμε καλά. Πάμε πολύ καλά. Δεν έχετε κανένα λόγο να θορυβείστε.» Η «σκληρή» πλευρά της σύγχρονης πραγματικότητας είναι επίσης το κεντρικό θέμα της παράστασης «Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα» στο Ίσον Θέατρο. Παρουσιάζοντας στιγμές της καθημερινότητας, η πολιτική κωμωδία του Παναγιώτη Γκιζώτη επιχειρεί να αποτυπώσει την σύγχρονη αστική ζωή και τους μηχανισμούς που δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

events-sk-96-02

Αλλάζουμε ύφος και κατευθυνόμαστε στο Θέατρο Πόλη. Αυτό το ΣΚ, ο Τάκης Χρυσικάκος μάς μεταφέρει στην Ελλάδα μιας περασμένης εποχής παρουσιάζοντας τα «Κατά Μάρκον». Η αλλιώτικη αυτή «ρεμπέτικη» λειτουργία που βασίζεται στη μουσικολογική έρευνα του Λάμπρου Λιάβα, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα τραγούδια και τις διηγήσεις του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μιχάλη Γενίτσαρη, ρεμπέτες οι οποίοι «σημάδεψαν» την ιστορία του νεότερου μουσικού μας πολιτισμού.

Σινεμά με «Νονό» & Amy Winehouse

Συνεχίζουμε με νέες κυκλοφορίες από το χώρο της έβδομης τέχνης αλλά και κλασικές ταινίες που έχουν αφήσει εποχή. Μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδιαίτερες ποπ φωνές του 21ου αιώνα, «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη. Στο «Back to Black», η Marisa Abela μεταμορφώνεται σε Amy Winehouse. Η κινηματογραφική βιογραφία της Sam Taylor-Johnson αφηγείται το μουσικό ταξίδι της Βρετανίδας σταρ. Από την εφηβεία, στην ενηλικίωση και τη δημιουργία ενός από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ της εποχής μας.

Video Duration
2:09

Ελάχιστες είναι οι ταινίες με την επίδραση του «Νονού» στον κινηματογράφο και την ποπ κουλτούρα. To δεύτερο μέρος της οσκαρικής τριλογίας του Francis Ford Coppola κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και οι Νύχτες Πρεμιέρας το γιορτάζουν με μία επετειακή digitally restored προβολή στο Cinobο Όπερα 1. Ο δεύτερος «Νονός», διηγείται πλέον την άνοδο και την πτώση του Μάικλ Κορλεόνε (Al Pacino), ενός από τους εμβληματικότερους και πιο σύνθετους χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη. Αυτό το Σάββατο.

Από τις «Νύχτες Πρεμιέρας» πάμε στις «Νύχτες Τρόμου» και το 9ο Horrorant Festival. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες του στον ανακαινισμένο κινηματογράφο ΕΛΙΖΕ, από σήμερα και μέχρι τις 28 Απριλίου. 25 νέες παραγωγές από όλο τον κόσμο σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα και πάνω από 30 ταινίες μικρού μήκους περιμένουν όλους όσους αγαπούν το μυστήριο, το μακάβριο και το φανταστικό. Ετοιμάσου για έντονα thrills και άφθονες ανατριχιαστικές σκηνές.

Video Duration
2:39

Science fest ή πάρτι στο κέντρο;

Για το βράδυ του Σαββάτου ένα μοναδικό πάρτι σε περιμένει στο νεοκλασικό του Μπάγκειον που θα σε ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν. Για την ακρίβεια στα τέλη του 19ου αιώνα. Μην περιμένεις βέβαια βιεννέζικα βαλς αλλά house, EDM και techno beats από τους καλύτερους DJ της πόλης. Το Tropical Party δίνει από νωρίς το ρυθμό του καλοκαιριού σε ένα φαντασμαγορικό event που θα μείνει αξέχαστο.

Κλείνουμε με μια χαλαρή κυριακάτικη βόλτα στην Τεχνόπολη με άρωμα… επιστήμης. Το Athens Science Festival συμπληρώνει 10 χρόνια και, με κεντρικό σύνθημα «Tales of Change», προσκαλεί τους επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί του και να ξεκινήσουν από κοινού ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του. Τεχνητή νοημοσύνη, σύγχρονη βιομηχανία και κλιματική αλλαγή είναι μερικές μόνο από τις θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

Video Duration
0:31

Οπότε είσαι πανέτοιμος να εξερευνήσεις με την παρέα σου την πόλη και να περάσεις ένα χορταστικό ΣΚ που θα γεμίσει τις μπαταρίες σου. Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους αυτό το σαββατοκύριακο, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και σε όλες τις εκδηλώσεις που παίζουν μέσω του Public Tickets!

Kαλή διασκέδαση!