Διαγωνισμός: Τρόμος, αγωνία & μυστήρια στο «Νυχτόσπιτο» του Jo Nesbo!

Περίληψη: Ο μετρ του σασπένς επιστρέφει με μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου. Ετοιμάσου να χαθείς στα μυστικά του «νυχτόσπιτου» μαζί με έναν διαγωνισμό για Nesbomaniacs!

Μυστήριο, αγωνία, σασπένς, τρόμος, μεγαλειώδεις ανατροπές και σκηνές τρόμου που κόβουν την ανάσα. Ναι σωστά κατάλαβες. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε - και πάλι - για τον αγαπημένο μας Jo Nesbo, τον συγγραφέα που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα. Το «Νυχτόσπιτο» είναι το 30ο βιβλίο του δημοφιλέστερου Νορβηγού συγγραφέα, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα (27/2) και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αφήνουμε στην άκρη τις περιπέτειες του επιθεωρητή Harry Hole και ταξιδεύουμε στη στοιχειωμένη πόλη του Ballentyne. Εκεί που ένα νήμα χωρίζει την πραγματικότητα από τον εφιάλτη. Τη λογική από την τρέλα. Για να δεις πως θα κάνεις από τώρα δικό σου το νέο βιβλίο του Jo Nesbo, συνέχιζε να διαβάζεις!

«Το νυχτόσπιτο»: Μια ανατρεπτική ιστορία τρόμου

Ένα στοιχειωμένο σπίτι, ένας μυστηριώδης τηλεφωνικός θάλαμος και ένα απόκοσμο δάσος συνθέτουν το φόντο του τελευταίου μυθιστορήματος που υπογράφει ο μεγάλος Jo Nesbo. Ο Νορβηγός superstar της αστυνομικής λογοτεχνίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά γιατί θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της γενιάς του. Αφού έφτασε στην κορυφή του κόσμου με τις nordic noir περιπέτειες του Harry Hole αλλά και τις εμπνευσμένες παιδικές ιστορίες του «Δρ. Πορδαλού», τώρα δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο horror ιδίωμα. «Το νυχτόσπιτο» είναι ένα ασυνήθιστο μυθιστόρημα τρόμου όπου τα thrills, το σασπένς και οι ανατριχιαστικές εικόνες ξεκινούν από την αρχή, και σελίδα τη σελίδα μοιάζουν όλο και πιο έντονες. Όλο και πιο αναπάντεχες. Όλο και πιο επιβλητικές.

to-nyxtospito-jo-nesbo-01

Μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Richard Elauved πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Ballentyne. Ο Richard κερδίζει πολύ γρήγορα τη φήμη του παρία κι όταν ένας συμμαθητής του, ο Tom, εξαφανίζεται, γίνεται ο νούμερο ένα ύποπτος. Όταν ένας ακόμη συμμαθητής εξαφανίζεται, ο Richard πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του και ταυτόχρονα να σώσει το μυαλό του από την τρέλα καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει τη μικρή πόλη. Μια φράση μόνο στέκεται σαν ύστατη προειδοποίηση. «Όταν σε καλούν οι φωνές μην απαντήσεις…»

Γοτθικές ιστορίες, Stephen King & 80s horror!

Το μεταφυσικό horror «ντεμπούτο» του Jo Nesbo ξεχωρίζει τόσο για την εφιαλτική ατμόσφαιρα όσο και για τις μεγάλες ανατροπές που περιμένουν όλους όσοι έχουν το θάρρος να φτάσουν μέχρι την τελευταία σελίδα. Με την ίδια τρομερή δεξιοτεχνία που τον έφερε στην κορυφή των best-selling lists παγκοσμίως, ο Jo Nesbo συνθέτει ένα απολαυστικό μυθιστόρημα τρόμου που κινείται ταυτόχρονα στις παρυφές του μεταφυσικού, του crime fiction και του ψυχολογικού θρίλερ. Στο «Νυχτόσπιτο», ο Jo Nesbo «συναντά» τον H.P. Lovecraft, τον Stephen King, τον Clive Barker και τον David Lynch, «κλείνοντας» διακριτικά το μάτι στα κινηματογραφικά horror tropes του Sam Raimi, του John Carpenter και του David Cronenberg. Αποτέλεσμα, ένα σύντομο αλλά καταιγιστικό μυθιστόρημα που κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση και τον αφήνει να αναρωτιέται αν θα βρει επιτέλους τη λύτρωση.

Το λογοτεχνικό φαινόμενο που λέγεται Jo Nesbo

Ο 63χρονος σήμερα Νορβηγός λογοτέχνης, τραγουδιστής και επαγγελματίας πρώην ποδοσφαιριστής δεν είναι απλά ένας ακόμη συγγραφέας ευπώλητων αστυνομικών θρίλερ. Μπορεί να κέρδισε το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό χάρη στα δαιδαλώδη μυστήρια, τους δισεπίλυτους γρίφους και την παγερή ατμόσφαιρα που λατρεύουμε να διαβάζουμε στα crime fiction έργα του, ωστόσο η λογοτεχνική δεξιοτεχνία του Jo Nesbo φτάνει πολύ πέρα από τα όρια των συμβατικών «whodunit» μυθιστορημάτων. Εκτός από τη διάσημη σειρά με πρωταγωνιστή τον Harry Hole, στη βιβλιογραφία του Jo Nesbo βρίσκουμε επίσης παιδικές ιστορίες, διασκευές σε αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας, ευφάνταστα short stories αλλά και καλογραμμένα non-fiction βιβλία. Τα βιβλία του Nesbo έχουν πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως και το «Νυχτόσπιτο» φέρει ήδη τον τίτλο του best seller εντός αλλά και εκτός της πατρίδας του Νορβηγίας.

to-nyxtospito-jo-nesbo-02

«Το νυχτόσπιτο» - Μεγάλος διαγωνισμός!

Μπορεί εθιμοτυπικά ο Οκτώβριος να είναι ο μήνας του horror, κάθε εποχή όμως προσφέρεται για απολαυστικά spooky night readings με ιστορίες που συναρπάζουν τη φαντασία μας. Αν σκέφτεσαι λοιπόν να το ρίξεις στο διάβασμα με ιστορίες τρόμου που κόβουν την ανάσα, μπορείς να ξεκινήσεις από το τελευταίο μυθιστόρημα του Jo Nesbo. Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο χαρίζουν ένα (1) αντίτυπο του βιβλίου «Το νυχτόσπιτο» σε έναν (1) τυχερό αναγνώστη. Για να διεκδικήσεις το νέο μυθιστόρημα του Νορβηγού συγγραφέα, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Δες αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού εδώ.

Καλή επιτυχία!