Πού θα βγεις το ΣΚ: Street Food, beer fest, θέατρα & θερινά!

Περίληψη: Το Πάσχα τελείωσε, η πόλη όμως δε σταματά να κινείται στο ρυθμό της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού με φανταστικά events για όλους!

Πάσχα ήταν και πάει! Το ευχάριστο ανοιξιάτικο διάλειμμα έφτασε στο τέλος του αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Συνεχίζουμε με τη διάθεση στα ύψη. «Σύμμαχος» όπως πάντα ο καλός καιρός και τα events της πόλης που μας καλούν να περάσουμε πολλές ακόμη στιγμές, χαλάρωσης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Όπως κάθε εβδομάδα, για την ερώτηση «πού θα βγούμε» φροντίζουμε εμείς. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να «μελετήσεις» προσεκτικά τις προτάσεις μας για το ΣΚ και να διαλέξεις προορισμόπαρέα και ώρα. Φύγαμε λοιπόν!

Από τον Harold Pinter στον Fassbinder

Ξεκινάμε την περιήγηση μας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με την πρεμιέρα της παράστασης «Άλλες εποχές» σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη. Με τραγικότητα και χιούμορ το θεατρικό έργο του μεγάλου Harold Pinter μιλά για τη διαχείριση της μνήμης, τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων, τους άλυτους λογαριασμούς μεταξύ των ζευγαριών αλλά και την αναπόφευκτη αλλαγή του ανθρώπου μπροστά στο πέρασμα του χρόνου. Αυτή την Παρασκευή, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

events-sk-98-01

Συνεχίζουμε με μια στάση στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις. O Γερμανός Rainer Werner Fassbinder υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς δημιουργούς του 20ου αιώνα. 42 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», η Έφη Ρευματά μεταφέρει το φημισμένο έργο του Fassbinder στη σκηνή στήνοντας ένα παιχνίδι εξουσίας με πρόσχημα τον έρωτα. Το θύμα γρήγορα γίνεται θύτης, ο θύτης θύμα, ο έρωτας γίνεται μίσος, το ψέμα αλήθεια, όσο οι ήρωες φανερώνουν την πραγματική τους φύση.

Πρεμιέρα κάνει αυτή η παράσταση «Αλιγάτορες» το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία και μετάφραση Γιάννη Λασπιά. Πόσο εύκολα «κατασκευάζεται» μια πληροφορία; Πού ξεκινάει και πού σταματάει η αλήθεια; Πού οδηγεί η πόλωση και η καταδίκη της κοινής γνώμης; Στο βραβευμένο ψυχολογικό δράμα του Andrew Keatley «ο άγριος και δαιδαλώδης κόσμος των ενηλίκων επιτίθεται κατά μέτωπο στον αθώο και  φωτεινό κόσμο των παιδιών». Στο Θέατρο Γκλόρια.

events-sk-98-02

Στον Κεραμεικό για μπύρες και street food!

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις outdoor εμπειρίες στην πόλη. Το Enteka Athens επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεΐκου για ακόμα ένα φανταστικό Open Theater Experience. Ένα διήμερο event σε περιμένει το Σάββατο και Κυριακή για να μπεις από νωρίς σε καλοκαιρινό mood. Dj sets από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής θα δώσουν το ρυθμό από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Να είσαι εκεί!

Το Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο street hub της πόλης και στην ατζέντα μας πάντα θα βρεις μια σχετική πρόταση για τις βόλτες σου. Ο Μάιος είναι ο μήνας του Athens Street Food Festival με χιλιάδες foodies να συρρέουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ «φαγητού του δρόμου». Αμέτρητες μυρωδιές, κουζίνες από ολόκληρο τον πλανήτη, ευφάνταστες ιδέες και αποκλειστικά pop-up μαγαζιά σε καλούν να τα εξερευνήσεις. Το Athens Street Food Festival θα είναι ανοιχτό όλα τα ΠΣΚ του μήνα.

Video Duration
0:27

Και τι πάει τέλεια με ένα απολαυστικό street food; Μα φυσικά μια δροσερή μπίρα! Το World of Beer είναι το νέο μεγάλο αθηναϊκό φεστιβάλ μπίρας και φέτος έρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να σβήσει τη δίψα σου με το πιο δροσιστικό πάρτι! Εκατοντάδες ετικέτες μπίρας από εκλεκτές ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα με αρώματα βύνης, λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριοειδών. Το πρόγραμμα του World of Beer 2024 περιλαμβάνει επίσης συναυλίεςstand-up showsμουσικά happenings αλλά και ζωντανές εκπομπές από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πόλης!

Βραδιές με θερινά και μουσική!

Περνάμε σε σινε-προτάσεις μιας και η άνοιξη είναι η εποχή που τα θερινά της πόλης αρχίζουν σιγά σιγά να υποδέχονται τους φίλους της έβδομης τέχνης. Μετά την ερμηνεία της ως Chani στο σίκουελ του Dune, η ταλαντούχα Zendaya επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να πρωταγωνιστήσει στους «Αντιπάλους» του Luca Guadagnino (Call me by your Name, Suspiria, Bones and All). Ανεξέλεγκτα πάθη, άτεγκτοι κοινωνικοί κανόνες και ερωτική ένταση κυριαρχούν στη ζωή δύο πρώην αδελφικών φίλων, που κάποτε ερωτεύτηκαν την ίδια γυναίκα.

Video Duration
2:16

Να σου θυμίσουμε πως το Cine Paris, το ιστορικό θερινό σινεμά της Αθήνας επιστρέφει από αυτή την εβδομάδα για φαντασμαγορικές κινηματογραφικές βραδιές με θέα την Ακρόπολη. Απόλαυσε ένα πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών και κλασικών ταινιών στην καρδιά της Πλάκας με την επιμέλεια του Cinobo. Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.30.

Κλείνουμε με ένα retro μουσικό πάρτι στο Gazarte που υπογράφουν οι αγαπημένοι Swingin' Cats. Το Σάββατο, το μουσικό project του Γιώργου Ζερβού θα εμφανιστεί στο Roof Stage για να μας διασκεδάσει μέσα από μια μεγάλη γκάμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Ετοιμάσου για χορό, τραγούδι, κέφι και άφθονη ενέργεια!

events-sk-98-03

Και κάπου εδώ κλείνουν τα events που ξεχωρίσαμε γι’ αυτή την εβδομάδα. Αν έχεις κρατήσει ακόμα δυνάμεις από το πασχαλινό τραπέζι να θυμίσουμε πως στο Public Tickets θα βρεις ακόμα περισσότερες προτάσεις από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού για τις βόλτες σου το ΣΚ.

Να περάσεις υπέροχα!