Πού θα βγεις το ΣΚ: Πολύ θέατρο, μουσική, σινεμά και… τατουάζ!

Περίληψη: Ένα σαββατοκύριακο έρχεται και μαζί του η ζέστη του καλοκαιριού. Ετοιμάσου για πολύ θέατρο και σινεμά, και οργάνωσε ένα τέλειο διήμερο!

Το πρώτο ΣΚ μετά το Πάσχα έρχεται! Μη σε πιάνουν τα… μεταΠασχαλινά blues, ο καιρός είναι άκρως ανοιξιάτικος και πλέον μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα, και χωρίς ζακέτα! Απλά διάλεξε το «πού» και άσε την καλή διάθεση να σου φτιάξει τη μέρα. Είτε με παρέα είτε μόνος ή μόνη, έχουμε μαζέψει τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να βρεις αυτά που θέλεις να δεις! Πάμε!

Παραστάσεις για κάθε θεατρόφιλο

Ξεκινάμε με θέατρο και… όχι την Οδύσσεια αλλά την Ιλιάδα… κατά κάποιον τρόπο. «Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη, ανεβαίνει στο θέατρο Μεταξουργείο με ερμηνεία της Γιασεμίς Κηλαηδόνη. Ok, δεν έχει σχέση με την Ιλιάδα, αλλά με τη γενιά της συγγραφέως, φέρνοντας στο προσκήνιο την ταραχώδη περίοδο του 20ου αιώνα. Ξεκινώντας λίγο πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο μέχρι και την δικτατορία.

Αν όλο αυτό σου πέφτει βαρύ, το «Πόθεν Έσχες» θα σε κάνει να γελάσεις μα και να σκεφτείς, καθώς θα σε πάει πίσω στη θρυλική πλέον δεκαετία των 80s στην Ελλάδα. Βασισμένο στο κείμενο της Νεφέλης Μαϊστράλη, και σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη και Κώστα Φιλίππογλου, το «Πόθεν Έσχες» σίγουρα θα φέρει πολλές αναμνήσεις σε όσους έζησαν αυτή την περίοδο, αλλά και θα βοηθήσει όσους δεν την έζησαν να την καταλάβουν (πολύ) καλύτερα.

Μήπως όμως θέλεις κάτι που δεν περιορίζεται στα όρια της τέχνης του θεάτρου, αλλά πηγαίνει παραπέρα; «Και Λέγε Λέγε» (Για τα μάτια σου μόνο), λοιπόν, στο Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν. Ένα έργο τέχνης – ή μάλλον πολλών τεχνών – το οποίο συνδυάζει κείμενο, φωτογραφία, μουσική, τραγούδι, κινηματογράφο, σε μια σύνθεση που θα σε βάλει στο τριπάκι του έρωτα, του παθιασμένου, του παράκαιρου, του ανολοκλήρωτου, του ανομολόγητου, του ανέντιμου. Γιατί μόνο έτσι αξίζει.

events-sk-99-03

Πάμε σε κάτι – ξανά – εντελώς διαφορετικό, και σε στέλνουμε στο Θέατρο Τζένη Καρέζη για να δεις βαριετέ! Οι C for Circus ανεβάζουν το «Κάτι Διαφορετικό 2» σε μια παράσταση που αναβιώνει το σουρεαλιστικό τσίρκο της νιότης, με όλη της την αθωότητα, την ορμή, και την δίψα για αλλαγή! Πρόλαβε, γιατί οι παραστάσεις είναι λίγες.

Μήπως θέλεις, όμως, μιούζικαλ; Αν είσαι Θεσσαλονίκη, τότε είσαι κομπλέ! Η «Απλή Μετάβαση» ανεβαίνει στον βορρά και το Radio City Theatre, φέρνοντας την παράσταση που έκανε συνεχή sold-out στην Αθήνα και αποκόμισε εξαιρετικές κριτικές. Σε σκηνοθεσία Μίνωα Θεοχάρη, μουσική Θέμη Καραμουρατίδη, και κείμενα του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, η  παράσταση είναι από αυτές που δεν θες να χάσεις.

Stars on the silver screen

Πάμε στην έβδομη τέχνη και στη μεγάλη οθόνη, και το «Ο Κασκαντέρ» («The Fall Guy»), μια ταινία που συνδυάζει δράση και κωμωδία, με ένα απίστευτο καστ και πρωταγωνιστές την Emily Blunt και τον Ryan Gosling. Για τους πιστούς δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα· για τους δύσπιστους, η ταινία έχει 7,3 στο IMDb και 82% στο Rotten Tomatoes, και θα φύγεις με χαμόγελο στα χείλη! Η τέλεια ταινία για να ξεκινήσεις την καλοκαιρινή περίοδο, λίγες μέρες πριν μπει και επισήμως!

Video Duration
3:22

Παραμένουμε στον κινηματογράφο και φέρνουμε το «Queer Movie Nights 2024», στα πλαίσια του «This is Athens – City Festival» του Δήμου Αθηναίων, μέχρι τις 20 Μαΐου στον κινηματογράφο «Τριανόν». Συνολικά θα προβληθούν 28 ταινίες από το queer σινεμά, ελληνικές και από το εξωτερικό, σε μια κινηματογραφική γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας, και Ιντερφοβίας. Το Σάββατο, μάλιστα, ο καλεσμένος Anthony Hickling, σκηνοθέτης της ταινίας «Down in Paris», θα προλογίσει την ταινία του στις 8.00μμ.

Indie pop και μουσική από τη... Μέση Γη

Ναι, η Ευτέρπη ήταν η μούσα της… μουσικής, και πάμε στο Christmas Theater στο Γαλάτσι για να απολαύσουμε τις μεγαλειώδεις μουσικές του Lord of the Rings, in concert! Για τους λάτρεις του έργου του Tolkien και της κινηματογραφικής τριλογίας δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα. Για τους άλλους, η μουσική του Howard Shore έχει πάρει τρία Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες, και τέσσερα Grammy. Μιλάμε για το απόλυτο soundtrack συμφωνικής μουσικής, η οποία θα σε ταξιδέψει από τα ονειρώδη δάση των ξωτικών στη σκοτεινή και υποβλητική Mordor, για δύο ώρες μαγείας!

events-sk-99-04

Περνάμε σε κάτι πιο… ανεβαστικό, και στην pop! Αλλά όχι τίποτα mainstream! Εδώ έχουμε το 2o Athens Indie Pop Festival, στο Half Note, με οκτώ συγκροτήματα, DJs, και πολλούς ήχους! Πάμε για να ακούσουμε θρυλικές μπάντες, να μάθουμε ιστορίες από προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και να πάρουμε αυτόγραφα! Η απόλυτη μουσική διασκέδαση για το σαββατοκύριακο που έρχεται είναι… pop!

Tattoo Convention & ψηφιακές τέχνες

Το ΠΣΚ έρχεται και κάτι άλλο! Το 16ο Athens Tattoo Convention στο γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο, και μαζεύει τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και όλους τους ink lovers! Παράλληλα θα τρέχουν και άλλες δράσεις, DJs θα παίζουν μουσική, θα υπάρχουν shows με ακροβατικά και body painting, skate show, μπάντες με ζωντανή μουσική, και βέβαια, το Star Your Body, όπου το 100% των εσόδων πηγαίνει στο Make A Wish!

Πάμε τώρα στο ψηφιακό σύμπαν και τις τέχνες που σχετίζονται με αυτό, δηλαδή στο 20ο Digital Arts Festival που γίνεται στην Αθήνα, σε δύο εμβληματικά μέρη και άλλες τρεις σκηνές: στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα, στην Πλατεία Δικαιοσύνης, στο Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Rex, και τη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη». Εκεί θα δεις τους καλλιτέχνες να ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ανθρώπινη δημιουργικότητα, και προετοιμάσου ψυχολογικά, γιατί θα μείνεις άφωνος!

events-sk-99-02

Μ' αυτά και μ' αυτά, αισίως, φτάσαμε στο τέλος των προτάσεων για αυτό το σαββατοκύριακο! Πάντα μπορείς να μπεις στο Public Tickets για να ψάξεις κι άλλα events, αν έχουν μείνει κενά στο πρόγραμμα του ΣΚ, ή αν θες κάτι διαφορετικό. Εμείς απλά θα σου ευχηθούμε καλή διασκέδαση, και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες προτάσεις!

Have fun!