Πού θα βγεις τις επόμενες μέρες; Προτάσεις πολιτισμού και όχι μόνο

Περίληψη: Κάνεις ήδη σκέψεις για τις βόλτες σου το σαββατοκύριακο; Πάρε ιδέες για πολιτιστικά events και πολλά ακόμα δρώμενα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και η ώρα για να καταστρώσεις τα σχέδιά σου για έξοδο στην πόλη έχει φτάσει. Αυτή την εβδομάδα έχει πολλά δωρεάν events στα οποία μπορείς να περάσεις ποιοτικά το ΠουΣουΚου σου, αλλά οι προτάσεις μας δεν σταματούν εκεί! Σήμερα θα δούμε πολλές ακόμα προτάσεις πολιτισμού για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο αυτές τις ημέρες.

Έφτασε η εποχή για θερινό σινεμά

Πρώτη μας πρόταση για έξοδο τις επόμενες μέρες είναι μία βόλτα στο θερινό σινεμά της περιοχής σου! Ο καιρός έχει φτιάξει και οι επιλογές σε προβολές είναι πάρα πολλές. Από “hot” κυκλοφορίες μέχρι κλασικές ταινίες, υπάρχει μία προβολή για κάθε γούστο. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορείς να απολαύσεις ελληνικό κινηματογράφο στο Θερινό Απόλλων. Θέλεις κάτι από Hollywood; Τότε κλείσε θέση στο Σινέ Ναταλί και δες το “Everything Everywhere All at Once” (“Τα Πάντα Όλα” στα ελληνικά) που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, τη νέα ταινία του MCU “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, ή μία από τις υπόλοιπες ταινίες που παίζουν τις επόμενες ημέρες.

Video Duration
2:42

Κατεβαίνοντας στην Αθήνα σου έχουμε πολλές ακόμα επιλογές για θερινό σινεμά. Στα δυτικά η πρώτη στάση είναι το Σινέ Πέραν στο Περιστέρι. Στην αυλή του μέχρι την ερχόμενη Τρίτη παίζει το “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορείς να δεις ταινία μέσα στο άλσος της πόλης, στο Cine Άλσος. Αυτές τις μέρες θα παίζεται τόσο το “Σμύρνη μου αγαπημένη” όσο και το “Η μνήμη του δολοφόνου”. Αν ο δρόμος σου σε βγάλει προς το κέντρο της πόλης, τότε στο θερινό σινεμά στην Αίγλη Ζαππείου μπορείς αυτές τις μέρες να δεις την ταινία “Ένας ξεχωριστός κόσμος”.

Η καλύτερη εβδομάδα για επίσκεψη σε μουσεία

Πάντα είναι καλή εποχή για να πας σε ένα μουσείο, αλλά αυτή η εβδομάδα ξεχωρίζει για έναν λόγο: στις 18 Μάϊου ήταν η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, γεγονός που κάνει το κίνητρο για επίσκεψη σε ένα μουσείο ακόμα μεγαλύτερο. Μπες κι εσύ στο πνεύμα λοιπόν και κλείσε μία επίσκεψη σε ένα από τα δεκάδες μουσεία της πόλης. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί μία εξαιρετική μόνιμη συλλογή με χιλιάδες αντικείμενα που χρονολογούνται από την 4η π.Χ. χιλιετία! Ένα διαφορετικό ταξίδι στην αρχαιότητα μπορείς να κάνεις στο ημισφαιρικό θέατρο εικονικής πραγματικότητας Θόλος” του ιδρύματος Ελληνικός Κόσμος. Αυτό το σαββατοκύριακο μπορείς να απολαύσεις μία διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη του Περικλή και να βιώσεις τον Ιερό Βράχο όπως ποτέ στο παρελθόν.

Πού θα πας θέατρο;

Από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε να λείπει το θέατρο. Σου έχουμε επιλογές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα σου προτείνουμε να δεις την παράσταση “Η βασίλισσα της ομορφιάς”, η οποία ήταν συνεχώς sold out στην Αθήνα και τώρα έρχεται Θεσσαλονίκη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Αυλαία. Το έργο του Μάρτιν ΜακΝτόνα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας και ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία από την Ομάδα Νάμα. Στην Αθήνα η επιλογή που ξεχωρίσαμε για αυτή την εβδομάδα είναι η παράσταση “Αντιγόνη” του Ζαν Ανούιγ. Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας παρουσίασε τη δική του εκδοχή της παράστασης του Σοφοκλή για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ στην Ελλάδα το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1946. Δεκαετίες αργότερα παίζεται ξανά μπροστά στο ελληνικό κοινό στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα.

Stand-up comedy και cocktails!

Σου έχουμε και μερικές ασυνήθιστες προτάσεις αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για τον ελεύθερό σου χρόνο. Στην Αθήνα, στις 20-21 Μαΐου, στον “Φάρο” του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Athens Cocktail Festival. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από το να κατέβεις Καλλιθέα για να δοκιμάσεις νέες, δροσιστικές δημιουργίες τώρα που ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν; Στη Θεσσαλονίκη δεν «παίζει» φεστιβάλ αφιερωμένο στα cocktails, παίζει stand-up comedy όμως. Η Κατερίνα Βρανά έρχεται στο Block 33 για δύο βράδια, 19 και 20 Μαΐου, με την παράστασή της “Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)”, η οποία γίνεται sold out όπου κι αν έχει παιχτεί.

Events για γονείς και παιδιά

Μην νομίζεις πως ξεχάσαμε τα παιδιά! Αν ψάχνεις ιδέες για βόλτα με τα παιδιά είσαι στο σωστό μέρος. Ξεκινάμε με μία προϊστορική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη. Στο Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο Δεινοσαύρων μπορούν μικροί και μεγάλοι να δουν από κοντά αναπαραστάσεις μερικών εκ των διασημότερων δεινοσαύρων που έζησαν στη Γη και μέσα από αυτά να μάθουν πώς ήταν ο κόσμος πριν από εκατομμύρια χρόνια. Για τους γονείς στην Αθήνα πιστεύουμε πως η παράσταση “Μουσικά κι Ανάποδα” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη είναι μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για αυτή την Κυριακή. Η παράσταση ανεβαίνει από την καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος που έχει μία πολυετή πορεία στο χώρο. Στη νέα παράσταση παίρνουν μέρος και οι θεατές, σε μία διαδραστική εμπειρία μουσικής και θεάτρου.

Για ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας και πολιτισμού κάθε εβδομάδα μείνε συντονισμένος στο Public Blog.