Μια ξεχωριστή βραδιά με την Αριάννα Χάφινγκτον

Περίληψη: Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τα Public και τις εκδόσεις Ωκεανίδα σε...

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τα Public και τις εκδόσεις Ωκεανίδα σε συνεργασία με το Found.ation.

Πλήθος κόσμου -μεταξύ άλλων- σημαντικά πρόσωπα από όλο το φάσμα των εγχώριων Media είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την «Ελληνίδα που κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας των ισχυρότερων ανθρώπων του πλανήτη».

Η Αριάννα Χάφινγκτον–Στασινοπούλου ξεκινώντας από την Αθήνα, κατέκτησε τη Βρετανία και στη συνέχεια τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.  

To event πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο χώρο εκδηλώσεων «The Hub».Η Αριάννα Χάφινγκτον – Στασινοπούλου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Στέλλα Κάσδαγλη, για το καινούριο της βιβλίο με τίτλο «Δες τη ζωή αλλιώς» και για ζητήματα που θέτει σε αυτό.GJ9Y0254Μπορούν οι επαρκείς ώρες ύπνου και η μείωση του στρες να οδηγήσουν στην επιτυχία; Μπορεί ο διαλογισμός να αυξήσει τις εσωτερικές μας αντοχές και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις; Η απάντηση που έδωσε και στα δύο ερωτήματα η «σιδηρά κυρία των ηλεκτρονικών Μέσων» ήταν θετική.Επιστρέφοντας, λοιπόν, στον τόπο που γεννήθηκε, στην Ελλάδα, η Αριάννα Χάφινγκτον - Στασινοπούλου έφερε στις αποσκευές της μία ακόμη συνταγή επιτυχίας. Το νέο της βιβλίο «Δες τη ζωή αλλιώς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Ένα βιβλίο που έχει ως βάση του το ερώτημα «Τι σημαίνει καλή ζωή» και στόχο τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της επιτυχίας με άξονες την ευεξία, τη σοφία, τη γενναιοδωρία και το δέος.GJ9Y0138Όπως αναφέρει και η ίδια στο οπισθόφυλλο του πολύ-αναμενόμενου βιβλίου της και δεν παρέλειψε να τονίσει στην ομιλία της Παρασκευής, η σκέψη της επέστρεφε συχνά στις παραδόσεις και στη σοφία της πατρίδας της καθώς έγραφε το βιβλίο. “Άντλησα πάρα πολλά απ’ την Ελλάδα, όπου μεγάλωσα. Η μητέρα μου -στην οποία είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο- στη μικρή κουζίνα του σπιτιού μας στην Αθήνα, μάς μιλούσε με τις ώρες για τις αρχές και τα διδάγματα της ελληνικής φιλοσοφίας, για να καθοδηγήσει την αδελφή μου Αγάπη και μένα σε σωστές αποφάσεις κι επιλογές. Για τους προγόνους μας η φιλοσοφία δεν ήταν πνευματική άσκηση. Κάθε άλλο. Η ερώτηση “Τι σημαίνει καλή ζωή;” ήταν τρόπος ζωής -μια καθημερινή πρακτική άσκηση στην τέχνη του «ευ ζην». Ήξερα ότι αυτή η ερώτηση έπρεπε να αποτελεί τη βάση της αποστολής του «Δες τη ζωή αλλιώς», η οποία είναι ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας της επιτυχίας που εκτός απ’ τις δυο παραμέτρους, το χρήμα και τη δύναμη, πρέπει να περιλαμβάνει και μια Τρίτη Παράμετρο, η οποία αποτελείται από τέσσερις πυλώνες: ευεξία, σοφία, δέος και προσφορά».Έτσι, η δημιουργός της δημοφιλούς ιστοσελίδας Huffington Post (www.huffingtonpost.com), θύμισε σε όλους για μία ακόμα φορά, ότι όποιος δεν αρκείται στα όνειρα, αλλά δουλεύει για να τα πραγματοποιήσει, πετυχαίνει. Κάτι που άλλωστε έχει αποδείξει πολλάκις με την προσωπική της πορεία και στο παρελθόν.public_huffington1Λίγα λόγια για την Αριάννα Χάφινγκτον – Στασινοπούλου:Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και άρχισε ν’ ασχολείται από νωρίς με τη δημοσιογραφία. Τον Μάιο του 2005 ξεκίνησε την έκδοση του The Huffington Post, του ειδησεογραφικού site που σύντομα έμελλε να αποκτήσει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως και το 2012 βραβεύτηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα το βρείτε εδώ.