iPad / Ο πιο πρακτικός βοηθός για κάθε μαθητή!

Περίληψη: Το iPad, ως κορυφαίο tablet, μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες! Και ειδικά για τους έλληνες μαθητές υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα, που μπορούν να αξιοποιήσουν. Διάβασε περισσότερα εδώ!

Το iPad είναι ένα tablet που απευθύνεται πραγματικά σε όλους: από digital artists, που το αξιοποιούν ως εργαλείο δουλειάς, μέχρι απλούς χρήστες, που το χρησιμοποιούν για Netflix on-the-go. Οι κορυφαίες του δεξιότητες το καθιστούν και εξαιρετικό εργαλείο μάθησης, που, αυτή την περίοδο, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Κάθε μαθητής χρειάζεται τη δική του συσκευή ειδικά στην εποχή της τηλεκπαίδευσης και το iPad μπορεί να καλύψει άριστα όλες τις ανάγκες τους.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Στο App Store μπορείς εύκολα να βρεις τις εφαρμογές όλων των υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, όπως Zoom, Webex κ.λ.π., που βοηθούν τα παιδιά να παρακολουθούν τα σχολικά μαθήματα απομακρυσμένα. Μέσω της FaceTime κάμερας και του μικροφώνου μπορούν να έχουν ενεργή συμμετοχή στο μάθημα. Η Retina οθόνη παίζει κι αυτή σημαντικό ρόλο, καθώς δίνει τη δυνατότητα για υψηλή ευκρίνεια, κάνοντας την παρακολούθηση του μαθήματος άνετη και ευχάριστη.

Το iPad μπορεί να... υποκαταστήσει εν μέρει ακόμα και τη σχολική τσάντα! Όλα τα βιβλία μπορούν να «κατέβουν» στη συσκευή, οι σημειώσεις μπορούν να είναι ψηφιακές ενώ οι εργασίες μπορούν να ετοιμαστούν, να σταλούν σε δασκάλους και καθηγητές αλλά και να παρουσιαστούν με μεγάλη ευκολία. Ένα ακόμα στοιχείο, που θυμίζει σχολική κασετίνα, είναι το Apple Pencil, το οποίο μετατρέπει το iPad σε τετράδιο ενώ με το Smart Keyboard το tablet μεταμορφώνεται σε laptop. Στην πλατφόρμα ebooks.edu.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία σε διαδραστική μορφή, η οποία δεν απαιτεί download και παρέχει περισσότερο περιεχόμενο σε σχέση με το σχολικό βιβλίο.

Οι εκπαιδευτικές αρετές του iPad μπορούν να επεκταθούν μέσω του App Store. Το κατάστημα εφαρμογών της Apple διαθέτει περισσότερες από 190.000 εφαρμογές σχεδιασμένες αποκλειστικά για την εκπαίδευση! Μέσα από τα χιλιάδες διαθέσιμα apps μπορεί κάποιος εύκολα να μάθει μια ξένη γλώσσα, να εξασκήσει τις γνώσεις του στα Μαθηματικά ή σε άλλα γνωστικά αντικείμενα αλλά και ο εκπαιδευτικός να εμπλουτίσει την μαθησιακή διαδικασία με προηγμένες τεχνολογίες, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα.

Οι Έλληνες μαθητές έχουν ακόμα έναν σημαντικό σύμμαχο στο πλευρό τους σε ό,τι έχει να κάνει με εκπαιδευτικές εφαρμογές. Η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, δημιούργησε το edupad.gr. Τι ακριβώς είναι το edupad; Μια πλατφόρμα με προτάσεις και αξιολογήσεις για εκπαιδευτικές εφαρμογές και βιβλία, ταξινομημένων ανά είδος, εκπαιδευτική βαθμίδα και γνωστικό πεδίο. Οι εφαρμογές που προτείνονται είναι εύκολα προσβάσιμες από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και απευθύνονται σε μαθητές από το Νηπιαγωγείο ως και το Λύκειο.

Μία ακόμα πολύτιμη ιστοσελίδα για όσους αποκτήσουν το iPad μέσω της Ψηφιακής Μέριμνας, ή το χρησιμοποιούν ήδη για τους σκοπούς της τηλεκπαίδευσης, είναι το learnipad.gr. Το portal αυτό δημιουργήθηκε από την Apple και την iSquare και θα βοηθήσει τους μαθητές κάθε τάξης. Επισκεφθείτε το για να ανακαλύψετε αναλυτικούς οδηγούς και tips για να μεγιστοποιήσετε τη χρησιμότητα του iPad ως εκπαιδευτικό εργαλείο, παρακολουθήστε how-to videos για να μάθετε όλες τις δυνατότητες της ταμπλέτας της Apple, πάρτε μέρος σε σεμινάρια και μάθετε περισσότερα για όλες τις δράσεις της Apple στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τελευταίο -μα όχι έσχατο- σημαντικό χαρακτηριστικό του iPad ο εκτενής γονικός έλεγχος, ο οποίος εγγυάται στους γονείς ένας ασφαλές τεχνολογικό περιβάλλον για τα παιδιά!