CES 2022: Σεισμός! Η Sony ετοιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Περίληψη: Είσαι φαν της Sony; Έχεις PS5, Bravia, minidisk, μέχρι και… πικάπ Sony; Σε λίγο καιρό, θα μπορείς (μάλλον) να έχεις και αυτοκίνητο Sony και μάλιστα ηλεκτρικό!

Η Sony είχε πράγματα να δείξει στην CES του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ήταν η τηλεόραση QD-OLED την οποία παρουσίασε και η οποία… έστειλε τους πάντες! Κι όμως, άλλη ήταν η ανακοίνωση που προκάλεσε τις μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις σε ολόκληρη την αγορά: η Sony ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Στις αρχές του 2020 η Ιαπωνική εταιρεία είχε προκαλέσει αίσθηση, δίνοντας μια πρόγευση για το τι ετοίμαζε, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε φόρμα σεντάν, το Vision-S, το οποίο είχε κατασκευάσει συνεργαζόμενη με διάφορες εταιρείες του χώρου της αυτοκίνησης. Μάλιστα, είχε δώσει στη δημοσιότητα και μπόλικα βίντεο. Παρ' όλα αυτά, το να επεκταθεί και στο χώρο του αυτοκινήτου ήταν μια τεράστια κίνηση, την οποία οι περισσότεροι αναλυτές του χώρου θεωρούσαν υπερβολικά "τολμηρή", ακόμη και για μια εταιρεία του μεγέθους της Sony. Επομένως, το Vision-S θεωρήθηκε κάτι σαν "επίδειξη τεχνολογίας" και μπήκε στο ράφι με τα υπόλοιπα "πρωτότυπα" που έχουμε δει κατά καιρούς από πολλές εταιρείες και τα οποία δεν οδήγησαν πουθενά.

Και μ' αυτά και μ' αυτά ερχόμαστε στον Γενάρη του 2022 (δηλαδή προχτές) και η Sony σηκώνει την αυλαία και η εμβρόντητη υφήλιος βλέπει… δύο αυτοκίνητα! Ένα το σεντάν Vision S και ακόμα ένα, το SUV Vision-S! Σουρπράηζ!

Προφανώς, και το SUV μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το σεντάν, με το μόνο που διαφέρει να είναι το μέγεθος και το σχήμα. Η Sony έχει αποκαλύψει πως θα κινείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 268 ίππων έκαστος! Επίσης είναι σχεδιασμένο καταλλήλως, ώστε να κυκλοφορήσει σε τετραθέσια και επταθέσια έκδοση.

Στο εσωτερικό τους τα δύο αυτοκίνητα μοιάζουν πολύ περισσότερο και, όπως θα περίμενε κανένας από οτιδήποτε φέρει την ταμπέλα "Sony", είναι γεμάτα οθόνες – Bravia, υποθέτουμε. Κατά βάσιν, το ταμπλό είναι μια τεράστια οθόνη, η οποία αποτελείται από τρία ξεχωριστά πάνελ, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο για τους πίσω επιβάτες, βιδωμένες στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «Η Sony σκοπεύει να ιδρύσει μια νέα [θυγατρική] εταιρεία, την 'Sony Mobility Inc.' μέχρι την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας σκοπεύουμε να διερευνήσουμε την είσοδό μας στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.»

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές το εάν η Sony έχει βάλει "μπροστά" τα εργοστάσια και αν τα οχήματα που παρουσίασε στην έκθεση θα κυκλοφορήσουν ακριβώς ίδια στους δρόμους – κάτι πολύ συνηθισμένο στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι φτιάχνουν πρωτότυπα μοντέλα βγαλμένα από το… Blade Runner και το Minority Report, αλλά όταν έρχεται η ώρα να τα βάλουν στην παραγωγή, καταλήγουμε να οδηγούμε κάτι πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ πιο βαρετό και νερόβραστο. Από την άλλη, βέβαια, τα Vision-S δεν έχουν τίποτε το εξωπραγματικό στη σχεδίασή τους, επομένως θα μπορούσαν κάλλιστα να κυκλοφορήσουν ακριβώς έτσι, όπως τα είδαμε, στους δρόμους χωρίς να "προσβάλλουν" την αισθητική κανενός.

Μέχρι να δούμε… αντιπροσωπείες της Sony να ανοίγουν στην Ελλάδα, δες το βίντεο της Sony για να πάρεις μια γεύση!

Video Duration
1:36