CES 2020/ Ημέρα 3η: Η τεχνολογία του μέλλοντος, σήμερα!

Περίληψη: Το ScanWatch της Withings, η foldable version του ThinkPad, πρώτη γνωριμία με το foldable Razr και το όραμα της Mercedes για το μέλλον της αυτοκίνησης! Όλα όσα είδαμε την 3η μέρα της CES είναι εδώ!

Η τρίτη μας ημέρα στη CES ήταν με μία λέξη... συγκλονιστική! Στο Las Vegas αυτή την εβδομάδα χτυπά η καρδιά της τεχνολογίας, τον παλμό της οποίας αφουγκραστήκαμε σήμερα. Και τι δεν είδαμε: συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, foldable laptops, κορυφαία wearables, gaming προτάσεις! Πάμε να δούμε αναλυτικά με τι μας εξέπληξαν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές τεχνολογίας –και όχι μόνο...

Το ScanWatch της Withings εντοπίζει την υπνική άπνοια

Η Withings παρουσίασε τα νέα της wearables στη CES, ωστόσο αυτό που κάνει το ScanWatch είναι πραγματικά εκπληκτικό. Το πανέμορφο smartwatch, με την pOLED οθόνη και τον κλασικό σχεδιασμό, είναι σε θέση να εντοπίσει την κολπική μαρμαρυγή και την υπνική άπνοια, ειδοποιώντας εγκαίρως τον χρήστη! Προσφέρει δυνατότητα καρδιογραφήματος μέσω των αισθητήρων του, καταγράφει 30 διαφορετικά είδη ασκήσεων και είναι συμβατό με πάνω από 100 εφαρμογές τρίτων εταιρειών!

Το ThinkPad την είδε… foldable!

Η Lenovo έδειξε ότι βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά την πιο «καυτή» ίσως τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα laptops. Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες εταιρείες, που περιορίστηκαν σε πρωτότυπα, εκείνη ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του ThinkPad X1 Fold μέσα στο 2020! Με foldable οθόνη pOLED 13,3 ιντσών και βάρος ενός κιλού, το νέο σύστημα της Lenovo θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως tablet αλλά και ως laptop χάρη στο φυσικό του πληκτρολόγιο που «κουμπώνει» μαγνητικά.

Πρώτη γνωριμία με το foldable Razr!

Στη CES είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και οι ίδιοι το foldable Razr της Motorola. Δεν επρόκειτο βέβαια για κάτι καινούργιο, αφού η συσκευή είχε παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η επαφή με μια foldable συσκευή έχει εγγυημένο ενδιαφέρον! Η εμπειρία χρήσης που μας προσέφερε ήταν εντυπωσιακή, υπενθυμίζοντάς μας γιατί τα foldables είναι το μέλλον…

Το όραμα της Mercedes για το μέλλον της αυτοκίνησης

Η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει τα τελευταία χρόνια βροντερό παρόν στη CES. Μια από τις πλέον επιβλητικές παρουσίες φέτος ήταν εκείνη της Daimler, η οποία παρουσίασε μεταξύ άλλων το Mercedes Vision AVTR, ένα concept εμπνευσμένο από την ταινία Avatar! Πρακτικά η Mercedes μας έδειξε πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος με ένα πρωτότυπο απίθανης αισθητικής και εκθαμβωτικής πολυτέλειας. Highlight; H πλάγια κίνηση των 30 μοιρών, που θυμίζει... καβούρι!

Η Samsung δίνει πρόσωπο στην AI!

Στο Las Vegas μάθαμε επιτέλους τι είναι το Project NEON της Samsung! Πρακτικά πρόκειται για ένα ψηφιακό ον με ανθρώπινη εμφάνιση και συμπεριφορά, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να αναπτύξει ευφυΐα και συναισθήματα. Στην ουσία μιλάμε για μια εξανθρωπισμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης, που έρχεται να κάνει λίγο πιο προσιτούς μηχανισμούς και υπηρεσίες, όπως smart assistants, chatbots κλπ. Η ιδέα δείχνει ενδιαφέρουσα κι εμείς σκεφτόμαστε από τώρα τη στιγμή που θα πλάσουμε τον ψηφιακό μας βοηθό... κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή μας!

Το Lenovo Legion είναι ένα gaming laptop που… δεν παίζει!

Ο καιρός που τα gaming laptops ήταν ογκώδη, βαριά και άβολα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές λανσάρουν λεπτά, ελαφριά και συνάμα πανίσχυρα μοντέλα, ένα εκ των οποίων είναι και το Lenovo Legio Y740S. Με 10ης γενιάς επεξεργαστές Intel, πολλαπλά προφίλ λειτουργίας, προηγμένο σύστημα ψύξης, οθόνη φωτεινότητας 600 nits και Dolby Vision, δίσκο SSD έως και 1 TB και μέχρι και 32 GB RAM, έρχεται να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στο gaming. Πλαισιώνεται δε και από προαιρετικό gaming hub για ακόμα πιο extreme καταστάσεις!

Το παρόν και το μέλλον της Dell

Το φρεσκαρισμένο Dell XPS 13 έκλεψε καρδιές στη CES! Με προφίλ 14,8 χιλιοστών, βάρος 1,27 κιλών και οθόνη φωτεινότητας 500 nits σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τελευταίας γενιάς τεχνικά χαρακτηριστικά, αποτελεί μια ακριβή μεν αλλά καθ’ όλα εντυπωσιακή πρόταση στα ultrabooks. Με το βλέμμα στο μέλλον, η Dell παρουσίασε και τα δύο κόνσεπτ της, τα Duet και Ori, δύο foldable laptops: το πρώτο θυμίζει το XPS, διαθέτοντας δύο οθόνες 13,4 ιντσών, ενώ το δεύτερο είναι ένα foldable tablet 13 ιντσών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως laptop. Μην τα περιμένεις σύντομα αυτά τα τελευταία...

Ηχητικό πανδαιμόνιο από τη JBL

Αρκετές και οι ανακοινώσεις της JBL στο Las Vegas! Παίζοντας… εντός έδρας, η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε τα JBL L82 Classic, που έρχονται να διαδεχθούν τα L100 Classic καλύπτοντας όσους αποζητούν καλό, ποιοτικό ήχο.

Παράλληλα είχαμε την πρεμιέρα του JBL Bar 9.1, ενός soundbar με –ναι, καλά μάντεψες- ήχο Dolby Atmos 9.1 καναλιών, του Boombox 2, που έρχεται να ξεσηκώσει τη γειτονιά, του Club One με την απομόνωση εξωτερικών θορύβων και των προσιτών ασύρματων ακουστικών Tune 220TWS. Η JBL, τέλος, έκανε δυναμική είσοδο και στον χώρο των αξεσουάρ gaming με τη σειρά headset και ηχείων Quantum.

Το Las Vegas δείχνει τον δρόμο!

Στην έρημο της Nevada είδαμε ξεκάθαρα το μέλλον της τεχνολογίας: η AI στα καλύτερά της, foldable παντού, wearables σε απευθείας σύνδεση με τον... γιατρό μας και ήχος που δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον ανεξαρτήτως του γίνεται γύρω μας. Η φετινή CES δε μας έδειξε απλά το μέλλον αλλά μας έδωσε να καταλάβουμε ότι αυτό είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε.

Αυτό που δεν είναι κοντά είναι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι κάτι παραπάνω από 15 ώρες, που θα πρέπει να περάσουμε στον αέρα μέχρι να επιστρέψουμε στη βάση μας. Ας είναι… Η εμπειρία της CES δεν συγκρίνεται με τίποτα!