Το Facebook θα φιλοξενεί σύντομα και podcasts

Περίληψη: Μια νέα λειτουργία έρχεται για τους διαχειριστές σελίδων, αφού τα Facebook Pages θα μπορούν σύντομα να περιλαμβάνουν και επεισόδια από podcasts!

Το Facebook εδώ και αρκετό καιρό είναι πολλά περισσότερα από ένα κοινωνικό δίκτυο. Εδώ και χρόνια έχει εμπλουτιστεί με λειτουργίες όπως MarketplaceGamingDating και πολλά ακόμα, τα οποία προσφέρουν  μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών μέσα από την ίδια πλατφόρμα. Το Facebook δεν σταματά να εξελίσσεται ποτέ και η επόμενη επέκταση του δικτύου θα είναι στο χώρο των podcasts.

Σύμφωνα με email που έστειλε η πλατφόρμα προς πολλούς ιδιοκτήτες σελίδων, από τις 22 Ιουνίου θα μπορούν να ανεβάσουν podcasts και στο Facebook. Για τη διευκόλυνση των κατόχων της σελίδας δεν θα απαιτείται ανέβασμα κάθε επεισοδίου - θα χρειάζεται απλώς σύνδεση του feed των podcasts με το Facebook. Έτσι, όταν ένα νέο επεισόδιο ανεβαίνει στην πλατφόρμα της επιλογής των δημιουργών, αυτό θα εμφανίζεται αυτόματα και στη Facebook σελίδα. Με τον καιρό τα podcasts θα εμφανίζονται και στο news feed όσων ακολουθούν τη σελίδα ενώ οι χρήστες θα μπορούν να ακούσουν το επεισόδιο απευθείας από το smartphone app του Facebook.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που εισάγεται μαζί με τη φιλοξενία podcasts είναι το Clips. Το Clips θα επιτρέπει σε χρήστες να «κόψουν» τα αγαπημένα τους κομμάτια από ένα επεισόδιο και να τα μοιραστούν μετά στο timeline τους. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να φέρει μεγαλύτερο engagement με τα εκάστοτε podcast, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για ανέβασμα των επεισοδίων και στο Facebook για όσες σελίδες έχουν το δικό τους podcast.

Η επέκταση του Facebook στα podcasts δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η εταιρία έχει εδώ και καιρό δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για προϊόντα φωνής. Το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται επάνω σε ένα χαρακτηριστικό που θα παρέχει συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο παρόμοιο με το Clubhouse. Τα podcast είναι κι αυτά εξαιρετικά δημοφιλή, οπότε είναι αναμενόμενο το Facebook να σχεδιάζει την είσοδό του σε μια ακόμα αγορά.

Για ακόμα περισσότερα social media news & guides μείνε συντονισμένος στο Public Blog!