Και το Spotify θα δημιουργήσει αντίπαλο του Clubhouse

Περίληψη: Η απότομη επιτυχία του Clubhouse έχει ήδη βρει πολλούς μιμητές στο χώρο των social media. Το Spotify θέλει κι αυτό να προσφέρει κάτι παρόμοιο πολύ σύντομα.

Η δύναμη με την οποία έκανε την είσοδό του στο χώρο των social media το Clubhouse δεν πέρασε απαρατήρητη από τους μεγάλους «παίκτες» της κατηγορίας. Το Twitter, για παράδειγμα, έχει ήδη έτοιμο το Spaces, ενώ και το Facebook δουλεύει επάνω σε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό. Η λίστα των εφαρμογών που θέλουν να παρέχουν τη δική τους λύση live συζητήσεων μεγαλώνει συνεχώς, με το Spotify να είναι η νεότερη πλατφόρμα που ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο.

Μπορεί το Spotify να μην είναι κοινωνικό δίκτυο, ειδικεύεται όμως στη μουσική και τα podcasts. Με το Clubhouse να θυμίζει κάτι από podcasts, είναι λογικό η κυρίαρχη εφαρμογή streaming μουσικής να θέλει να προσφέρει κάτι ανταγωνιστικό. Για το λόγο αυτό, το Spotify εξαγόρασε την εταιρία Betty Labs, η οποία έχει δημιουργήσει την εφαρμογή Locker Room. Το Locker Room είναι διαθέσιμο για Android και iOS smartphones και το χαρακτηριστικό του είναι οι ζωντανές συζητήσεις και ο σχολιασμός αθλητικών θεμάτων.

Το σχέδιο του Spotify είναι να βασιστεί στην τεχνογνωσία της Betty Labs και του Locker Room έτσι ώστε να δημιουργήσει «μελλοντικά formats ήχου» και να επισπεύσει την είσοδο της πλατφόρμας στο χώρο του ζωντανού ήχου. Με άλλα λόγια, το Spotify θα διεκδικήσει κι αυτό μερίδιο από την αγορά που δημιούργησε το Clubhouse. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η λειτουργία του Locker Room όμως. Η εφαρμογή θα συνεχίσει να προσφέρεται στο App Store και το Play Store, τουλάχιστον μέχρι το Spotify να λανσάρει καινούργια έκδοση η οποία θα διαθέτει ακόμα περισσότερα features.

Το πλάνο για το μέλλον του live audio από το Spotify είναι να μετατρέψει το Locker Room σε «μια βελτιωμένη εμπειρία ζωντανού ήχου για ένα μεγαλύτερο εύρος δημιουργών και θαυμαστών». Οι κύριες θεματικές ενότητες στις οποίες θα εστιάζει η νέα εφαρμογή από το Spotify θα είναι η μουσική, τα αθλητικά και ο πολιτισμός. Ο καθένας θα μπορείς να ξεκινήσει τις δικές του συζητήσεις στην εφαρμογή live συζητήσεων από το Spotify και αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε «επαγγελματίες αθλητές, συγγραφείς, μουσικούς, τραγουδοποιούς, podcasters και άλλους ανθρώπους να φιλοξενήσουν συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο, Ask Me Anything (AMA) συνεδρίες και πολλά άλλα».

Αν αναρωτιέσαι ακόμα τι είναι το Clubhouse και πώς έγινε τόσο διάσημο, αυτό το άρθρο θα απαντήσει σε όλες σου τις απορίες. Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.