Messenger & Instagram DMs / Η ενοποίηση συνεχίζεται με νέα χαρακτηριστικά

Περίληψη: Οι κοινές συνομιλίες μεταξύ Instagram και Messenger εμπλουτίζονται κι άλλο. Το Facebook πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά στην ενοποιημένη εμπειρία επικοινωνίας που προσφέρει.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε η ενοποίηση για τις βασικές πλατφόρμες επικοινωνίας του Facebook. Το πρώτο βήμα ήταν να ενωθούν οι συνομιλίες μεταξύ των Instagram DMs και του Messenger. Σήμερα ξεκινά η επόμενη φάση αυτής της διαδικασίας, με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά να γίνονται διαθέσιμα μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό είναι τα κοινά group chats μεταξύ Instagram και Messenger. Οπότε, σε μία συνομιλία με πολλά άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν λογαριασμοί και από τις δύο πλατφόρμες ταυτόχρονα. Επιπλέον, τα κοινά group chats θα υποστηρίζουν και ψηφοφορίες, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να ψηφίσουν, είτε χρησιμοποιούν το Instagram είτε το Facebook Messenger. Οι ψηφοφορίες ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμες μόνο στο Messenger, ενώ πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συνομιλίες στο Instagram.

Μία ακόμα προσθήκη που φέρνει το Facebook στις δύο πλατφόρμες είναι το “Watch Together” του Messenger. Τώρα θα μπορείς να παρακολουθήσεις μαζί με φίλους τα βίντεο από Instagram Posts, Reels και IGTV. Μερικές ακόμα προσθήκες στις δύο πλατφόρμες είναι η ένδειξη συγγραφής μηνύματος στις κοινές ομαδικές συνομιλίες Messenger/Instagram, νέα θέματα και νέα AR φίλτρα.

Σύμφωνα με το Facebook, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν ήδη την ενοποιημένη εμπειρία επικοινωνίας μεταξύ Messenger και Instagram, με το 70% των λογαριασμών που έχουν πρόσβαση σε αυτή να έχουν επιλέξει να πάρουν μέρος. Η αναβάθμιση των δύο εφαρμογών με τα νεότερα κοινά χαρακτηριστικά έχει ήδη ξεκινήσει. Αναβάθμισε τις εφαρμογές Messenger και Instagram στο smartphone σου για να αποκτήσεις κι εσύ πρόσβαση σε αυτά.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.