MWC 2020: Τι θα δούμε στη μεγαλύτερη mobile έκθεση;

Περίληψη: Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η «καρδιά» της mobile τεχνολογίας χτυπάει στη Βαρκελώνη. Το Mobile World Congress 2020 είναι (σχεδόν) εδώ και ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για όσα θα δούμε φέτος!

Κάθε Φεβρουάριο η Βαρκελώνη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της mobile τεχνολογίας. Στην ισπανική πόλη διεξάγεται κάθε χρόνο το Mobile World Congress, όπου σχεδόν όλοι οι «μεγάλοι» της κατηγορίας έχουν να μας δείξουν πολλά και εντυπωσιακά. Η φετινή έκθεση θα διεξαχθεί μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μόλις τρεις εβδομάδες μακριά από το μεγάλο event, οπότε ήρθε η ώρα για τις πρώτες εκτιμήσεις. Τι θα δούμε, λοιπόν, στη Βαρκελώνη και από ποιους;

Samsung

Ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphone στον κόσμο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την MWC 2020. Δεν θα έχει όμως τίποτα «καινούργιο» να μας δείξει. Οι μεγάλες ανακοινώσεις της χρονιάς για τη Samsung θα γίνουν στις 11 Φεβρουαρίου. Τότε διεξάγεται το Galaxy Unpacked event, όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι νέες συσκευές της Samsung για φέτος. Στο χώρο της Samsung στη Βαρκελώνη θα υπάρχουν όλα τα νέα smartphone φυσικά αλλά η Samsung δεν έχει προγραμματίσει κάποιο event στην έκθεση.

Huawei

H Huawei, η οποία πρόσφατα ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphone ξεπερνώντας την Apple, θα ακολουθήσει συνταγή παρόμοια με τη Samsung. Θα βρίσκεται στην έκθεση με νέα προϊόντα αλλά μεταξύ αυτών δεν θα είναι ο διάδοχος του Huawei P30 Pro, καθώς αυτός θα ανακοινωθεί αργότερα σε ξεχωριστό event. Οπότε στην έκθεση της Βαρκελώνης δεν περιμένουμε κάποια σπουδαία νέα από την Huawei.

Nokia

Η Nokia αναμένεται πως θα έχει πάρα πολλά να μας δείξει στην έκθεση της Βαρκελώνης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων Snapdragon επεξεργαστών τον Δεκέμβριο η Nokia είχε επιβεβαιώσει πως κατά την MWC 2020 θα παρουσιάσει ένα smartphone με Snapdragon 865 και άλλο ένα με Snapdragon 765 επεξεργαστή. Επιπλέον εκτιμούμε πως η Nokia, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 3 χρόνων, θα παρουσιάσει και μια «classic» συσκευή, δηλαδή ένα απλό κινητό με design που θα φέρνει σε παλιά μοντέλα Nokia.

Motorola

Η παρουσία της Motorola στην MWC αναμένεται να επικεντρωθεί γύρω από τις budget συσκευές της. Τα Moto G smartphone είναι αυτά που αντιπροσωπεύουν αυτή την κατηγορία και στη Βαρκελώνη πιστεύουμε πως θα ανακοινωθεί η νέα σειρά μοντέλων Motorola Moto G8. Πέρα από την οικονομική κατηγορία, η MWC θα είναι η έκθεση στην οποία η Motorola θα επιστρέψει και στα flagship μοντέλα. Αυτό θα γίνει με καινούργια smartphone, τα οποία θα εξοπλίζονται με επεξεργαστές Snapdragon 865 και Snapdragon 765.

Sony

Η Ιαπωνική εταιρία έχει σταθερή παρουσία στην MWC. Πάντα ανακοινώνει καινούργιες συσκευές κατά τη διάρκεια της έκθεση και αυτή η παράδοση δεν θα αλλάξει ούτε το 2020. Στη Βαρκελώνη περιμένουμε πως θα παρουσιαστεί ο διάδοχος του Sony Xperia 5.

Xiaomi

Η κινεζική εταιρία έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά την παρουσία της στην MWC. Δεν έχει προγραμματίσει κάποιο ξεχωριστό event, αλλά θα διαθέτει χώρο στην έκθεση. Είναι σίγουρο πως το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του Xiaomi Mi 9, αλλά αυτό δεν θα γίνει στη Βαρκελώνη, όπως φαίνεται.

Άλλες ανακοινώσεις

Οι παρουσιάσεις εκείνες της μέρες θα είναι πάρα πολλές. Εκτός των κατασκευαστών που αναφέραμε ήδη, στην MWC 2020 περιμένουμε ανακοινώσεις από: LG, Oppo, Realme, Vivo.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μη χάσεις καμία ανακοίνωση και να μάθεις πρώτος όλα τα hot νέα από τη Βαρκελώνη και τη MWC 2020!