Νέες OLED οθόνες για… αεροπλάνα από την LG

Περίληψη: Η απαράμιλλη ποιότητα των LG OLED τηλεοράσεων μεταφέρεται τώρα στον ουρανό χάρη στις νέες οθόνες για χρήση σε αεροπλάνα που ανακοίνωσε η κορεάτικη εταιρία.

Η CES 2020 μπορεί να μην έχει αρχίσει ακόμα, ξεκίνησαν όμως οι ανακοινώσεις από το Las Vegas. Η LG, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγαλύτερο Consumer Electronics Show και παρουσίασε ήδη μερικά από τα προϊόντα που θα δούμε στην έκθεση. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και την πρώτη OLED οθόνη για  χρήση σε αεροπλάνα!

Οι οθόνες αυτές όμως, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Δεν θα τοποθετούνται στο κάθισμα μπροστά σου, αλλά θα καλύπτουν την καμπίνα γύρω σου. Τα αεροπλάνα που θα εξοπλίζεται με το εύκαμπτο OLED πάνελ της LG θα κάνουν το ταξίδι πιο χαλαρωτικό για τους επιβάτες. Αντί για τα μικρά παράθυρα στην άκρη, τώρα όλοι οι επιβάτες θα μπορούν να κοιτούν τις οθόνες της LG, οι οποίες θα προβάλουν εικόνες του ουρανού, αν και όχι σε πραγματικό χρόνο.

Το άνοιγμα της LG προς τις αερομεταφορές θα γίνει και με ακόμα έναν -πιο συμβατικό- τρόπο. Οι LG OLED τηλεοράσεις θα τοποθετηθούν και σε first class θέσεις αεροπλάνων, κάνοντας έτσι την εμπειρίας της πρώτης θέσης ακόμα πιο πολυτελή για τους επιβάτες της.

Αν αναρωτιέσαι πόσο θα κοστίζει μία τέτοια θέση και πότε μπορείς να κλείσεις το επόμενό σου ταξίδι σε ένα αεροπλάνο με OLED πάνελ από την LG, η απάντηση είναι άγνωστη, προς το παρόν, και για τα δύο ερωτήματα. Η LG θα παρουσιάσει τις νέες LG OLED οθόνες στην CES, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως θα μοιάζει μία θέση σε αεροπλάνο με τα πάνελ αυτά, αλλά, δεν ανακοίνωσε κάποια εμπορική συμφωνία για τοποθέτηση των οθονών της στο στόλο κάποιας εταιρίας.

Τα σχέδια της LG Display για τις μεταφορές δεν περιορίζονται μόνο στην αεροπορία. Η LG θέλει να τοποθετήσει τα OLED πάνελ της και στα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Στον εκθεσιακό της χώρο στη CES θα δείξει και τις οθόνες για αυτοκίνητα, πέρα από αυτές για τα αεροπλάνα.

Το Public θα βρίσκεται στο Las Vegas για την CES 2020 και θα δει από κοντά ότι «παίζει» στο χώρο της τεχνολογίας. Γι’ αυτό μείνε συντονισμένος εδώ για να μάθεις όλα τα τελευταία νέα μόλις αυτά συμβαίνουν.