#TeamTrees: Το YouTube φυτεύει 20 εκατομμύρια δέντρα!

Περίληψη: Ο Mr. Beast μας έχει συνηθίσει σε «υπερβολικά» βίντεο, αλλά στο νεότερό του project η υπερβολή γίνεται δύναμη για το καλό. Με αφορμή τους 20 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του επιστράτευσε όλο το YouTube, για να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα!

Το όνομα Jimmy Donaldson μπορεί να μην σου λέει κάτι αλλά μπορεί και να τον γνωρίζεις με το όνομα του στο YouTube. Μιλάμε φυσικά για τον «Mr. Beast», τον πολύ διάσημο YouTuber. Το κανάλι του Jimmy “Mr. Beast” Donaldson ξεπέρασε εδώ και λίγο καιρό τους 20 εκατομμύρια συνδρομητές και, για να το γιορτάσει, δημιούργησε την πρωτοβουλία TeamTrees, μια φιλανθρωπική ενέργεια που σκοπό έχει την φύτευση 20 εκατομμυρίων δέντρων σε όλο τον κόσμο.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό από τη μια στιμή στην άλλη και σίγουρα δύσκολο εγχείρημα για έναν και μόνο άνθρωπο, ο Mr. Beast επιστράτευσε όλο το YouTube. Περισσότεροι από 600 YouTubers απάντησαν στο κάλεσμά του και πήραν μέρος στην εκστρατεία του. Σίγουρα θα είδες μερικά από αυτά τα βίντεο στις συνδρομές ή στις τάσεις του YouTube!

Σκοπός του TeamTrees, όπως ονομάστηκε η ομάδα, είναι να συγκεντρωθούν $20 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου, με κάθε δολάριο να αντιστοιχεί σε ένα δέντρο. Η ενέργεια ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου και η αρχική σελίδα του YouTube γέμισε με εκατοντάδες βίντεο σχετικά με το TeamTrees. Τα αποτελέσματα είναι μέχρι τώρα εξαιρετικά καθώς μέσα σε μόλις 12 ημέρες έχει συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνάει τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό έχουν συνεισφέρει χιλιάδες άνθρωποι, από απλούς θεατές, μέχρι και μεγάλα ονόματα από το YouTube και όχι μόνο. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ο δημιουργός του Shopify, Tobi Lütke, ο οποίος έχει κάνει δωρεά ύψους 10.000.001 δολαρίων, ξεπερνώντας έτσι κατά ένα δολάριο τον CEO της Tesla, Elon Musk.

Video Duration
7:23


Ο Mr. Beast έχει συντονίσει όλη την ενέργεια με το Arbor Day Foundation, έναν από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που ασχολούνται με την συντήρηση του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή γίνεται όλο και μεγαλύτερο θέμα συζήτησης τον τελευταίο καιρό και ο Mr. Beast μαζί με τους υπόλοιπους δημιουργούς ήθελαν να δείξουν πως το YouTube μπορεί να αποτελέσει μία θετική επιρροή για τον πλανήτη.

Φυσικά η δενδροφύτευση 20 εκατομμυρίων φυτών δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει την πορεία του κλίματος, αλλά, το TeamTrees μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση ακόμα μεγαλύτερου μέρους της κοινής γνώμης σχετικά με το «φλέγον» ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.